1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

evelin-sadek Odkrito.si

LEPOTICA DNEVA - Evelin Sadek

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Kako si opremiti vrtni kotiček za deževne dni?
| Oglasno sporočilo

Kako si opremiti vrtni kotiček za deževne dni?

Po svojem vrhuncu se pomlad in pomladno vreme bližata svojemu letošnjemu koncu, kar napoveduje vse bolj dolge in tople poletne dneve ter prijetno hladne poletne večere. Kljub večini toplim in soparnim dnem, pa v času poletja padavine niso tako zelo redke, kot se morda zdi na prvi pogled.

Ravno takšni deževni dnevi nam lahko, kljub prijetnim temperaturam, onemogočijo želene trenutke sproščanja in uživanja zunaj v lastnem vrtnem kotičku. Slednje lahko preprečimo z instalacijo specifičnih kosov vrtne garniture, ki nas ščitijo pred soncem in dežjem ter omogočijo preživljanje prostega časa zunaj v kakršnemkoli poletnem vremenu.

PAVILJONI IN VRTNE PERGOLE

Vrtni paviljon definitivno predstavlja prvi del vrtne garniture, ki si ga omislimo, kadar govorimo o zaščiti pred dežjem ali soncem. Ne le da bo vašemu vrtu ali terasi dodal nek nov estetski pridih, vendar bo tudi ustvaril nov prostor na vašem dvorišču za sproščanje in druženje s prijatelji ali družino ne glede na vremenske razmere. Slednje je mogoče ravno zato, ker paviljoni lahko prenesejo vse vremenske razmere, pa če tudi gre za veter ali dež. Po drugi strani nas paviljon s svojo senco ščiti tudi pred nasprotnimi ekstremi kot sta vročina in sonce.

Vrtne pergole so po funkcionalnosti precej podobne paviljonom, le da so končne oz. fiksne lesene konstrukcije, obenem pa prav tako zahtevajo več časa in naporov za vzdrževanje.

VRTNI ŠOTORI

Šotori se sicer na prvi pogled zdijo manj priročna alternativa paviljonu, a z vrtnim šotorom se prav tako da ustvariti topel in zaščiten kotiček za deževni poletni dan. Zraven osnovne zaščite pred dežjem, vetrom in vročino šotor s svojo zaprtostjo omogoča prireditev večjih piknikov ali poletnih zabav, ki je niti močnejša ploha ne bo mogla uničiti. Šotor sicer pride v poštev ob večjem številu gostov, prijateljev ali družinskih članov, a ob pravšnji izbiri vrtne mize, ki ji naj bodo pridruženi vrtni stoli ter estetsko ustrezni dekoraciji, ga lahko preoblikujete v svoj lasten zunanji bivali prostor.

SENČNIKI IN MARKIZE

Druge alternative paviljonu so tudi senčniki in markize. Kljub preprostosti gre za izredno funkcionalne kose vrtne garniture. Vseeno je potrebno omeniti, da se oboji slabše izkažejo proti dežju in vetru, a vaš kotiček učinkovito zaščito proti soncu.