pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Preobrazba z ličenjem v jesenskih tonih

28. 11. 2022; 02.00
Avtor: Mateja Špiranec / revija Bodi zdrava
katarina BZ

Ličenje v jesenskih tonih foto: Bodi zdrava

Tokratni JESENSKI VIDEZ meseca smo pripravili v eni od prodajaln dm-a, kjer je energična prodajalka in vizažista Jana Oblak bralko revije Bodi zdrava naličila za odhod na delovno mesto. Za to je izbrala tople jesenske tone in jih prilagajala zelenkasti barvi njenih oči. Nad končnim rezultatom je bila Katarina, ki ne mara vpadljivih ličil, zelo navdušena, saj ji je blizu naraven videz.


Pot do preprostega jesenskega videza

Osnova pri pripravi urejenega dnevnega videza je po nasvetu vizažistke dobro očiščena koža, ki jo moramo nato še dobro navlažiti. Sledi izbor prave podlage, ki jo je treba prilagoditi glede na tip kože (suha, mastna, mešana ...).

Videz meseca v jesenskih tonih foto: BZ

Prav tako je pomembna tudi izbira pravega tona glede na našo polt – podlaga naj nikar ne bo pretemna. Ob tem je vizažistka Jana opozorila na pogosto napako, ki jo opazi pri ženskah, in sicer, da si večkrat pozabijo prekriti tudi vrat. Pri bralki Katarini se je po izbiri podlage lotila še korekture obrvi, nato pa nanesla primer za senčke, s katerim je zagotovila boljšo obstojnost in intenzivnost sence za oči. Za bolj svež in odprt videz je sledil še korektor za podočnjake in namig za še bolj odprt videz oči: z barvo svinčnika v nežnih tonih si lahko namažete notranje robove oči, in oči bodo tako videti bolj spočite. Potem je dobro obarvati še lica – lahko tudi z nekoliko svetlečim rdečilom –, izbrati pravo maskaro za učinek, ki ga želimo doseči pri trepalnicah, in na koncu nekoliko poudariti še ustnice. Pri tem spet velja opozorilo: pri barvi šminke je treba izbirati pravilno, saj lahko pravi odtenek šminke osebo pomladi, napačen pa postara.

Katarina (38 let) let je žena in mamica treh hčera. Po izobrazbi je pravnica, trenutno pa dela v administraciji. V prostem času rada pleše, hodi v hribe in raziskuje skrite kotičke v Sloveniji in tujini.

Jesenski videz z BZ foto: Sašo Švigelj



Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

Naslovnica novembrske revije Bodi zdrava foto: BZ

prejšnji članek
Znaki, da ste čustveno inteligentni
Zdravje
Znaki, da ste čustveno inteligentni
naslednji članek
Tedenski horoskop: Pridobili boste tudi notranjo moč in voljo
Horoskop
Tedenski horoskop: Pridobili boste tudi notranjo moč in voljo