mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Je bež šminka primerna za vas?

14. 4. 2023; 04.00
Avtor: Tjaša Kokalj Jerala / revija Bodi zdrava
profimedia-0640802769

Rdečilo za ustnice foto: Profimedia

Bež šminka ne sme biti svetlejša od barve polti. Če želite uporabiti tradicionalno bež barvo, izberite izdelek s prosojno teksturo, zaključkom s sijajem in bleščicami.

Ženske s svetlo kožo morate vedeti, da je pomembno izbrati šminko, ki se ne bo zlila z vašo kožo, sicer ustnice na obrazu preprosto ne bodo vidne: od strani se bo zdelo, da so »izbrisane« ali, še huje, zakrite s korektorjem. Odtenek se mora ujemati (topel peščen odtenek verjetno ne bo ustrezal dekletu s porcelanasto kožo), a mora biti nekoliko drugačen od tena kože, kar zagotavlja mehak kontrast, da ustnice pritegnejo pozornost.

Kdor izbere bež šminko z mat teksturo, najpogosteje precej opazno poudari ustnice. Žametni zaključek pritegne pozornost, ker ustvarja vtis barvne gostote. Če takšno šminko kombinirate z bogatimi zadimljenimi očmi v temnih odtenkih, lahko celo »preobremenite« sliko. Z mat šminko na ustnicah je bolje le rahlo poudariti oči.


Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

Št. 4 - Datum objave: 11. 4. 2023 foto: BZ

prejšnji članek
Delovna akcija: Lovro bo spoznal Bineta Volčiča
Svet slavnih
Delovna akcija: Lovro bo spoznal Bineta Volčiča
naslednji članek
Zelišče, ki izboljša okus in zdravje
Zdravje
Zelišče, ki izboljša okus in zdravje
#nasazenazenska
nasazenazenska