sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

10 največjih lepotnih grehov

3. 4. 2016; 05.00
Avtor: Mateja Bevk/revija Zvezde
ženska mobitel
Obstajajo kakšne stvari, ki se vam jih kdaj pa kdaj ne ljubi narediti, čeprav veste, da bi jih za boljši videz morali? Na primer populiti si obrvi, nanesti zaščitno sončno kremo, obrazu privoščiti hranljivo masko? Vsakdo kdaj greši, a potrudite se, da bo to čim redkeje.

1. Spanje na trebuhu

Najraje spite na trebuhu? Žal vam moramo povedati, da to za kožo sploh ni priporočljivo, saj tiščanje kože ob blazino z leti tvori na obrazu drobne gubice, zlasti okoli oči, na vratu in dekolteju. Kako lahko to preprečite? Spite na hrbtu!

2. Večerno (ne)umivanje

Ni pomembno, koliko ste utrujeni, nikar ne hodite naličeni spat. Kdor zvečer ne umije kože, tvega nastajanje mozoljev in ogrcev, pordele oči in polomljene trepalnice. Čiščenje je nujno! Najboljše s čistilnim gelom, mlekom ali micelarno raztopino. Tako ostanki ličil ne bodo zamašili por in povzročali težav.

3. Premalo vode

Vrhunske manekenke imajo vedno pri sebi steklenico z vodo. Dobro vedo, da kdor premalo pije, izsuši kožo od znotraj navzven. Če je v organizmu premalo tekočine, se zaustavi izmenjava snovi v koži in nastanejo gubice. Nasvet: tri litre vode na dan ohranja kožo čvrsto in napeto.

4. Preveč populjene obrvi

Ko nas zajame vročica puljenja, se hitro lahko zgodi, da populimo preveč. Zato pinceto raje prepustimo kozmetičarki, ki nam bo začrtala linijo obrvi, sami pa nato populimo samo dlačice, ki rastejo iz linije. Še pred puljenjem pa predel okoli obrvi ohladimo z ledom, da nas bo manj bolelo.

5. Prekrižane noge

Priljubljeno sedenje s prekrižanimi nogami je stres za vene. Zaradi pritiska na notranjo in zadnjo stran stegen se oslabi prekrvitev in z leti se lahko pojavijo krčne žile. Namesto da prekrižate eno nogo čez drugo, položite naslednjič na stegno raje svojo torbico. Občutek bo skoraj enak, noge pa zavarovane.

foto: Vir: arhiv Svet24

6. Preveč bombonov in čokolade

Ni pomembno, ali jeste marmelado za zajtrk, pecivo dopoldne ali praline vmes: sladkarije niso slabe samo za postavo, temveč predvsem za kožo. Preveč sladkorja (več kot deset čajnih žličk na dan) slabi elastična vlakna v koži, oslabi podporno mrežo v koži, postara kožo in vodi k gubam.

7. Prepozno spat

Ponoči se celice obnavljajo v peti predstavi. Kdor premalo spi, spravi kožo iz ravnovesja in ogrozi njeno obnavljanje. Koža je zato slabše prekrvljena in učinkuje bledo, medlo. Zato spite vsaj sedem ur na dan. V posteljo pojdite pred enajsto zvečer, saj se okoli polnoči kožne celice najhitreje obnavljajo.

8. Nega se ne konča pred vratom

Skoraj vsaka tretja ženska pozabi na nego vratu, kar je škoda, saj je vrat zaradi manj žlez znojnic nagnjen k temu, da se koža izsuši in hitreje naguba. Zaradi vsakodnevne nege vratu in dekolteja dlje časa ostajate mladostni.

9. Prepogosta uporaba luščil

Kdor prepogosto uporablja luščila, spravlja kožo v stres, saj groba zrnca poškodujejo njeno zgornjo, zaščitno plast. Večinoma je dovolj, da odmrle kožne celice z luščilom odstranite enkrat na teden in še to le z nežnimi, encimskimi luščili.

10. Tiščanje mobilnega telefona na lica in uho

Dotikanje obraza s prsti že leta velja za lepotni greh, ker so roke prave bakterijske bombe. Enako velja za mobilne telefone. Strokovnjaki so ugotovili, da je koža, ki pride v stik s telefonom, veliko bolj občutljiva in nagnjena k vnetjem. Zato telefon redno čistite in ga ne prislanjajte čisto k ušesu. 

prejšnji članek
Je to varanje ali ni?
Zdravje
Je to varanje ali ni?
naslednji članek
Kako vreme vpliva na nas?
Zdravje
Kako vreme vpliva na nas?