stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Njeni trenutki Flowers
Moda&Lepota
 

Poznate razliko med čistilom za obraz na oljni in na vodni osnovi?

21. 3. 2024; 01.00
Avtor: K.M.
Lepotna rutina, lepota, ženska, obraz

Pri lepotni rutini bodite pozorni na izbiro izdelkov. foto: Shutterstock

Pomeni skrb in nego za naš največji organ – kožo! Ta ima pomembno vlogo pri zaščiti pred zunanjimi dejavniki, zato potrebuje ustrezno zaščito in nego.

Kako izbrati pravo čistilo? Ločite med tistimi na oljni osnovi in tistimi na vodni osnovi? Čistilo za obraz je v dveh oblikah oziroma iz ene od dveh osnov: vodni in oljni. Slednja razbije maščobe oziroma olja na koži, ki so se nabrala čez dan. Nekatera čistila so ustvarjena tako, da jih uporabite na vlažni koži, torej si prej zmočite obraz, nekatera pa delujejo na suhi koži. Najbolje je, da pred uporabo dobro preberete navodila. Čistilo vmasirajte v obraz in ga dobro izperite pod tekočo vodo, potem pa si obraz obrišite z mehko brisačo.

Kdaj se mu izogibati? Če vaše oljno čistilo namesto mešanice olja in površinsko aktivnih sestavin vsebuje samo olje, vi pa imate mastno ali mešano kožo, zato da se izognete povečanju mastnosti kože.

Na vodni osnovi

Ta čistila vsebujejo predvsem aktivne sestavine, delujoče na površini, ki vodi omogočajo, da očisti in izpere umazanijo in znoj. So v obliki gelov, pen in tudi micelarnih tekočin. Čistilo preprosto vmasirajte v kožo in izperite. Kdaj se mu izogibati? Če ne želite izvajati dvojnega čiščenja ali če čistilo na osnovi olja vsebuje površinsko aktivne snovi, ki dovolj učinkovito odstranijo umazanijo in njene ostanke.

prejšnji članek
Domiselni triki za koristno uporabo mehčalca za perilo
Življenjski slog
Domiselni triki za koristno uporabo mehčalca za perilo
naslednji članek
V ljubljanskem živalskem vrtu dve novi ogroženi živalski vrsti
Svet slavnih
V ljubljanskem živalskem vrtu dve novi ogroženi živalski vrsti