stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Modne smernice za pomlad-poletje 2019

2. 1. 2019; 04.00
Avtor: B.P.
profimedia-0389642525

Chanel foto: PROFIMEDIA

Kaj se splača kupiti na razprodajah

Preden se zapodite na razprodaje in z obešalnikov in polic potegnete vse, kar vam pride pod roke, najprej vdihnite in razmislite, kaj zares potrebujete. Ali še bolje, kaj boste potrebovali, ko bo zime konec. Zimske razprodaje namreč ponujajo kose, ki jih lahko nosimo zgolj tri, morda štiri mesece. Zato je bolj smiselno, da se osredotočite na tisto, kar boste lahko nosili preostanek leta. Nakup kvalitetnega plašča je v času razprodaj zagotovo smiseln, saj so taki plašči dražji.  Zanj se splača odšteti nekaj več denarja, ker vas bo grel več sezon. Medtem ko nakup kosov, ki so jih omare že tako ali tako polne (na primer puloverjev, majic, kril, oblek) v času razprodaj ni nujen. Poleg tega se modne smernice ves čas spreminjajo in nekaj kar je bilo v trendu to sezono, bo že naslednjo lahko out. A tu ti lahko pomagamo. Z napovedjo trendov za pomlad in poletje 2019.

Vzorec leoparda

Vzorec leoparda ostaja v ospredju tudi v sezoni pomlad/poletje 2019. Razlika je le v tem, da novi trendi zapovedujejo bolj ženstvene in elegantne kose. Zato na razprodajah iščite oprijete zgornje dele, lepo padajoča midi krila in elegantne v pasu priščipnjene obleke.

Z leve: Dolce & Gabbana, Burberry, Michael Kors Collection foto: PROFIMEDIA

Pridih osemdesetih

Ikonična osemdeseta so na vrhu lestvice trendov za pomlad/poletje 2019. Še naprej bodo v modi poudarjena ramena, lame, svetleče večerne obleke in stil, ki ga pooseblja princesa Diana - kostimi in vpadljivi modni dodatki. Na razprodajah zato iščite suknjiče, ki so na videz preveliki, kostime v pastelnih barvah in vse, kar se sveti. Od modnih dodatkov pa velike uhane in pasove verižice.

Z leve: Cristian Wijnants, Dolce & Gabbana, Isabel Marant foto: PROFIMEDIA

Bež in zemeljski toni

Bež je nedvomno barva sezone pomlad/poletje 2019, saj se je pojavljala v kolekcijah vseh modnih oblikovalcev v različnih tonih. Oblačila v bež barvi so videti sofisticirana in draga. Enako velja za rjave in nevtralne tone. Tudi teh je bilo na modnih pistah videti precej in to v kombinaciji z modro. Zato na letošnjih razprodajah iščite hlače, krila, obleke in zgornje dele v vseh bež in rjavih odtenkih.

Z leve: Chloe, Dion Lee, Area foto: PROFIMEDIA

Kolesarske hlače

Ne glede na to, kako nenavaden se vam zdi ta trend, ki prav tako prihaja iz osemdesetih, se ta tudi v sezoni pomlad/poletje 2019 ne poslavlja. Ravno nasprotno, ostaja med vodilnimi. Zato na razprodajah iščite enobarvne ali potiskane kolesarke. Verjemite, ko se bo otoplilo, jih boste z veseljem oblekli.

Z leve: Fendi, Blumarine, Mugler foto: PROFIMEDIA

Tie dye

Oblačila prelivajočih se barv, ki spominjajo na tista, ki smo jih v mladosti barvali sami, bodo letošnji modni hit. Če jih še ne boste našli na razprodajah, jih lahko sami ustvarite doma, z barvanjem svetlejših oblačil. Oblačilo zavežete z vrvico na različnih koncih in ga pomočite v barvo. Tako bo tam, kjer je zavezano, ostalo v originalni barvi. Sicer pa iščite predvsem majice in bombažne obleke.

Z leve: Collina Strada, Prabal Gurung, Cristiano Burani foto: PROFIMEDIA

Ribič me je ujel

Mrežasta oblačila niso videti prav posebej praktična, a zagotavljam vam, da lahko še tako dolgočasno oblačilo naredijo bolj zanimivo. Trendi za pomlad/poletje 2019 zapovedujejo, da mrežasto oblačilo oblečemo preko vsega, kar že imamo na sebi. Edina izjema so majice s kratkimi rokavi ali brez, ki jih nosimo pod suknjiči. Na razprodajah zato iščite vse od zgornjih delov, do oblek in kril ter celo mrežastih hlač.

Z leve: Beautiful People, Dior, Sonia Rykiel foto: PROFIMEDIA

Beljen jeans

Še en trend, ki ga poznamo iz osemdesetih je beljen jeans. In čeprav se vam danes zdi tak jeans popolnoma nesprejemljiv, ga bomo takoj, ko se bo nekoliko ogrelo, videvali vsepovsod. Modni oblikovalci zapovedujejo, da se v spran jeans oblečemo od nog do glave, a tudi zgolj beljene kavbojke bodo čisto dovolj.

Balmain foto: PROFIMEDIA

Črnobele pike

Tudi pike ostajajo, večinoma črnobele, a tudi v drugih barvah boste nadvse v trendu. Zato na razprodajah ne spreglejte pikčastih oblek, kril in bluz.

Z leve: APC, Dolce & Gabbana, Rejina Pyo

Z leve: APC, Dolce & Gabbana, Rejina Pyo foto: PROFIMEDIA

prejšnji članek
Oriana upa na več zdravja v novem letu
Svet slavnih
Oriana upa na več zdravja v novem letu
naslednji članek
TEST: Imam depresijo?
Zdravje
TEST: Imam depresijo?