zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Imate prijateljico za celo življenje?

9. 1. 2020; 02.00
Avtor: K.M.
vichy bff, prijateljstvo

Te tvoja najboljša prijateljica boosta z energijo na vsakem koraku? Zahvali se ji! foto: Profimedia

Pravijo, da je prave prijatelje težko najti. Pa je res tako zelo težko? Preverite, kateri znaki kažejo na to, da je tista prava prijateljica že del vašega življenja.

Prijatelji prihajajo in odhajajo. V različnih obdobjih odraščanja in samega življenja spoznavamo in potrebujemo različne ljudi. Včasih pa se zgodi, da v naše življenje že zelo hitro vstopi oseba, ki bi bila lahko tu za celo življenje. Kdaj lahko o svoji prijateljici začnete razmišljati kot o najboljši prijateljici? 

1. Vedno vidi, ko je z vami nekaj narobe

Vsi prijatelji ne opazijo takoj, da se pod vašim površjem z vami dogaja nekaj, kar ne kažete navzven. Prijateljica za celo življenje to opazi takoj. To razbere iz pogleda, govorice telesa, načinu govora ... Lahko bi rekli, da vas prebere kot knjigo. Ob tem pa je pomembno tudi to, da tudi če ne bo mogla pomagati, bo brez razmišljanja ponudila svojo družbo in dala vedeti, da vam je na voljo. 

2. Druženje z njo je vedno zabavno

Čas, ki ga preživite s to osebo, je vedno pozitiven. Z njo se imate dobro, se zabavate in za to ne potrebujete veliko. Včasih je dovolj že samo druženje, tudi če ničesar resnično ne počnete. Velikokrat je opazna tudi razlika v vašem obnašanju takrat, ko ste s prijateljico za celo življenje in takrat, ko se družite z drugimi ljudmi. Z ostalimi velikokrat nanesete masko, z njo pa ste vedno takšni, kakršni ste v resnici. 

3. Podpira vaše najbolj nore ideje

Tudi če se vsem ostalim v vašem življenju zdi, da je neka vaša ideja nora, neizvedljiva ali preprosto čudna, vas bo ta posebna prijateljica vedno podpirala. V resnici bo ona tudi prva, ki bo priskočila na pomoč in bo ob tem naredila vse, da boste idejo tudi realizirali. Brez obsojanja. 100 % podpora. 

4. Želi vas poznati takšne, kakršni ste

Pred to osebo ne smete imeti skrivnosti. Ne smete se skrivati za lažmi, prikrivanji ali sramom. Nikoli vam ne bo vzbudila slabega občutka in nikoli ne bo do vas nesramna zaradi vaše osebnosti. Hkrati želi poznati vaše sanje, želje in načrte. 

5. Trudi se za odnos

Nihče si ne želi enostavnega prijateljstva brez pravih čustev. V pravo prijateljstvo morate vnesti več napora in več energije. Včasih je potrebno več kot samo kratko sms sporočilo, da to osebo spravite na zabavo in to ne sme predstavljati problema. Prava prijateljica pa se zaveda, da je to dvosmerna pot, kar pomeni, da bo tudi ona vložila kar nekaj truda za to, da bo prijateljstvo obstalo in obstajalo. Tudi če se ne slišite večkrat na dan, bo vseeno pokazala zanimanje za vaše življenje in vas same.

6. Niste ji samoumevni

Pravi prijatelji ne iščejo ničesar v zameno. Z vami se družijo brez želje po materialni koristi. Prva prijateljica se želi s tabo povezati na bolj globoki ravni ter biti s tabo v dobrem in slabem. 

prejšnji članek
Poznate ta stranski učinek umetnih sladil?
Zdravje
Poznate ta stranski učinek umetnih sladil?
naslednji članek
Cameron Diaz ni bila noseča, a je prvič postala mamica
Svet slavnih
Cameron Diaz ni bila noseča, a je prvič postala mamica