kozorog Dobra karma

12 astroloških znakov in rastline, ki jim ...

natalija-zubačjova, irina Svet24.si

FOTO: Mačeha mučila 7-letno pastorko. Ne zna ...

janez jansa bobo Reporter.si

Janševa vojna s tiskanimi mediji: kihanje v ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lara Kadis (1) Njena.si

Leta 2018 je navdušila na Emi, potem pa izginila

Nevarno: Ste vedeli, da obstaja tudi miselni umor?
| K.M.

Nevarno: Ste vedeli, da obstaja tudi miselni umor?

Profimedia

Zakaj je tako imenovani miselni, mentalni oziroma duševni umor lahko zelo nevaren?

Narcisi so tiste osebnosti, ki zaradi svojega prepričanja, ki ga gojijo do samih sebe in svoje predstave o svetu, največkrat zakrivijo tako imenovani miselni umor. S tem iz svojega življenja izključijo osebo, ki na kakršenkoli način spreminja potek njihovega življenja in vpliva na njihovo predstavo o sebi. Preprosto se začnejo obnašati, kot da nekdo ne obstaja več in se dejansko s to osebo tudi nehajo pogovarjati, kljub temu, da se recimo večkrat pojavljata skupaj ob različnih priložnostih. To se lahko zgodi med prijatelji, znanci, sodelavci in celo družinskimi člani.

Narcisi so velikokrat osebnosti, ki javnosti predstavljajo sliko o svojem življenju, ki ni nujno resnična. Takšne osebnosti želijo, da vsi v njihovi okolici delujejo v skladu z njihovimi željami oziroma njihovo predstavo o poteku svojega življenja. Vedno morajo biti nadrejeni in nikomur ne marajo odgovarjati, oziroma nikomur ne želijo polagati računov. Takšni so tudi v ljubezenskih razmerjih, kjer sebe vedno postavljajo na prvo mesto, tudi partner pa ni pomemben. Še manj pa so pomembne njegove želje. 

Vloga vodje je pomembna v njihovem življenju, še bolj pomembno pa je sprejemanje drugih, tudi če je le-to navidezno. Če se zaradi kakršnegakoli razloga njihov scenarij lastnega življenja ne odvija tako, kot so si zamislili sami, nastanejo težave. Oseba, ki pa je kriva za to spremembo, pa je tista, ki jo narcisi brez težav odrežejo iz svojega življenja. V sekundi lahko pozabijo na to osebo, ki jim kar naenkrat ne pomeni nič. Pozabijo na njo in z njo nehajo komunicirati. Tudi v komunikaciji z drugimi pa dajejo vtis, kot da te osebe ni več, oziroma, kot da ni nikoli obstajala. Temu pa rečemo tudi miselni, oziroma mentalni umor, saj je narcis v svoji glavi to osebo dobesedno izbrisal in je zanj tako, kot da ne bi obstajala.