ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Znaki, ki kažejo na to, da s partnerjem nista več povezana
| K.M.

Znaki, ki kažejo na to, da s partnerjem nista več povezana

Profimedia

Včasih se zgodi, da kljub občutkom ljubezni in spoštovanja, med dvema partnerjema ni več tiste povezanosti, ki je bila na začetku. Kateri znaki kažejo na to?

Razmerje gre čez številne različne stopnje, v njih pa se spreminjajo tudi osebnosti oziroma osebnostne značilnosti vsakega posameznika. To je popolnoma naravno. Cilj v teh procesih pa je, da partnerja ostaneta čim bolj povezana in da na njiju te spremembe pretirano ne vplivajo. Včasih pa je to lažje izreči, kot narediti. Kateri znaki kažejo na to, da ste izgubili, ali pa počasi izgubljate, povezanost s svojim partnerjem?

1. Pomanjkanje očesnega stika

Najbolj očiten znak, da nekaj ni v redu, je ta, da med paroma ni več pogostega očesnega kontakta. Tu ne gre za primerjavo med različnimi pari, ampak za dejansko primerjavo znotraj enega para. Če se je očesni stik občutno zmanjšal, je to najboljši pokazatelj tega, da se je poslabšala tudi sama povezava. 

2. Vse več je ločenih načrtov

Je v razmerju vse več samostojnih izletov brez partnerja, načrtovanja vikend pobegov samo s prijatelji in dogovor za večerje z družno, v katero se partner ne bo vključil? To je lahko dvorezen meč. Po eni strani gre za samostojnost vsakega posameznika, ki ne želi biti popolnoma odvisen od svojega partnerja, po drugi strani pa je lahko to znak slabe povezanosti. Tukaj je ključno, da se sami zaveste, zakaj takšne plane delate. Zato, da ste več s prijatelji, ali zato, da ste čim manj s partnerjem? 

3. Stvari počnete skupaj, a se ob tem dejansko ne povežete

Morda mislite, da se v resnici zelo družite, v resnici pa med vama niti ni tiste prave interakcije oziroma komunikacije. Gledanje televizije brez pogovora, večerja s prijatelji, na kateri se pogovarjate samo z drugimi, partner pa je slučajno zraven ...

4. Manj spolnih odnosov ...

Čeprav pri spolnih odnosih ne gre vedno za dejanje iz ljubezni, pa je pri parih, ki niso povezani teh manj. Za spolni odnos je namreč najbolj pomembna povezanost. Če ste to izgubili, pa svojega telesa ne želite več prepustiti osebi, s katero se ne počutite več povezani na ravni, kakršno ste čutili prej.