nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Sovražim svojo službo!

9. 7. 2022; 04.00
Avtor: K. S.
profimedia-0334573958

Tudi vi sovražite svoje delo? foto: Profimedia

Je to stavek, ki ga tudi sami večkrat izrečete? Morda je čas, da se nekaj okoli tega naredi.

Bodimo iskreni, pridejo dnevi, ko se v službi nabere milijon stvari s katerimi se nimamo volje ukvarjati. Pridejo dnevi, ko ne samo da sovražimo delo, ampak ves dan. A eno so dnevi, drugo pa meseci in leta.

Se že dalj časa počutite ujeti v delu, ki ga sovražite, a ne veste kako dalje? Preden impulzivno naredite nekaj, kar bi kasneje lahko obžalovali, gremo skupaj čez nekaj pomembnih točk.

  1. Je razlog v službi …. ali v vas?

Pomembno se je vsekakor prvo vprašati, če je za vašo nesrečo krivo delo ali ste krivi sami. Ste razočarani nad delom ali življenjem na sploh. Kakšno je vaše počutje med vikendom ali v času dopusta, ko ste daleč stran od dela. Je bolje ali enako? Ljudje namreč radi iščemo izgovore drugje, pozabimo pa na naš vpliv.

  1. Zakaj jo sovražite?

Ni dovolj, da rečete: »Sovražim svoje delo!«. Treba je pri sebi definirati KAJ je tisto, kar pri delu sovražite. Je to nekaj, kar se lahko spremeni? Če je težava le v določenih osebah, se to lahko spremeni. Če je problem v preobremenjenosti, se to lahko spremeni. Definirajte, kaj točno v vas sproža odpor do dela.

  1. Spregovorite s svojim nadrejenim

Velikokrat so šefi razlog, da je delo naporno in v odpor. A včasih je z njimi vseeno pred obupovanjem treba spregovoriti in poskusiti kaj spremeniti. Povejte, kaj vas moti in podajte ideje, kako bi to lahko spremenili. Nikar ne hodite tja samo jamrati.

  1. Poskušajte najti dobre stvari

Če ste na delu zaradi denarja in veste, da ga ne morete kar tako pustiti, boste morali pri sebi spremeniti pogled. Seveda, ni lahko, a je potrebno. Vedno se najde nekaj, kar je v delu dobrega. Lahko simpatični sodelavec ali na splošno kolektiv.

  1. Ojačajte se

Sovražite delo, niste pripravljeni (ali niso pripravljeni) sprejeti kompromisov in novega dela ni na obzorju? Potem vam ostane le še to, da se utrdite. Nenazadnje, delo mora biti vseeno narejeno. Verjetno ne želite, da se na koncu o vas širi slaba vest, ki vam lahko uniči druge priložnosti.

  1. Ne delite preveč svojih čustev s sodelavci

Vedite, sodelavci vseeno niso vaši tesni prijatelji. Pazite, da ne boste samo jamrali, saj se boste tako vsi skupaj ujeli v slabi klimi in ta bo kreirala oblak nad celotnim kolektivom. Ne da se vsem poslušati jamranja in samo zato, ker je vam tečno, še ne pomeni, da je tudi drugim.

  1. Dajte odpoved, če je prehudo

Če vidite, da enostavno ne gre in da se slabo počutje le veča in veča od službe pa ne dobite ničesar dobrega, je vsekakor čas, da prekinete sodelovanje in začnete aktivno iskati novo zaposlitev. na prvem mestu je vaše zdravje!

prejšnji članek
Odštekani Goran Hrvaćanin se vrača v šolo
Svet slavnih
Odštekani Goran Hrvaćanin se vrača v šolo
naslednji članek
Karamelno mleko z žajbljem zoper boleče grlo
Zdravje
Karamelno mleko z žajbljem zoper boleče grlo