Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

10 zapovedi uspešne zveze

19. 1. 2023; 04.00
Avtor: njena.si
zaljubljenca

Par foto: dreamstime

Ko se dva odločita za zvezo, lahko tekom te kaj hitro pozabita na pomembne stvari. Padeta v rutino, ki lahko odnos tudi pokoplje. Pazite, da se to ne zgodi tudi vam.

Vsekakor je normalno, da že tekom zveze padete v rutino, ki lahko vajin odnos naredi manj zanimiv. A vse prevečkrat smo priča razočaranim gospodinjam in propadlim zvezam, do katerih pride povsem po nepotrebnem. Nikar ne računajte, da bo vajin odnos nenehno cvetel. Deležen bo neštetih preizkušenj, ki pa bodo pokazale ali je vajina vez resnično še vedno tako močna, kot je bila nekoč.

Vsak odnos zahteva svoje delo in da bo vaš ostal močan, upoštevajte sledeče zapovedi:

  1. ZAPOVED: Komunikacija je ključna

Če se ne znata pogovarjati, potem zveze vsekakor ne moreta obdržati. Da pa se razvije prava komunikacija, se morata naučiti tudi poslušati in predvsem slišano sprejeti. Vsak ima svoj način razlaganja in včasih je treba svojega prilagoditi, da ga lahko druga stran sprejme. Nikar ne mislite, da lahko vi partnerja okrivite za vse, on pa vam ne sme reči žal besede.

Kot partnerja si morata brez slabe vesti povedati resnico. Znati se morata pogovarjati tako o lepih kot slabih stvareh. Znati se morata prepirati in spore tudi zgladiti.

Nikar ne računajte, da vam bere misli. Ne bodite tipična trmasta ženska, ki na vprašanje »kaj je narobe?« odgovori »nič« in kuha mulo. Bodite odrasli, bodite zreli. Pogovorite se o stvareh, ki vas bremenijo, a pred tem naredite kak globok vdih. Sploh pa, je res vsaka trma smiselna?

Ne dovolite, da med vama zrastejo prepreke. Ključ do ohranitve kvalitetnega odnosa je komunikacija. foto: Profimedia

  1. ZAPOVED: Nikoli drug na drugega ne glejta kot na nekaj samoumevnega

Naj njegov trud ne bo neopažen. Naj njegove majhne geste ne bodo nekaj nepomembnega. Vedno mu pokažite, da ste opazili njegovo delo in se mu zanj tudi zahvalite. Je pomil posodo? Zakaj mu ne bi rekli hvala? Nič ni malenkost. Vse je lahko izraz ljubezni in spoštovanja. Nikar ne bodite ženska, ki vedno le jamra in vse samo zahteva.

  1. ZAPOVED: Vsak potrebuje svoj čas zase

Skupen čas je vsekakor pomemben, a prav tako čas zase. Kot vi potrebujete trenutek zase, ga tudi on. Nikar ne okupirajte vsake sekunde in ne zahtevajte, da mora ves svoj proti čas prebiti z vami. Ne bodite posesivni. Naj zadiha svobodo, ki mu tudi pripada. Mu ne zaupate? Potem je to vsekakor nekaj, na čemer morata delati. Vsak zdrav odnos to namreč potrebuje.

  1. ZAPOVED: Ne zapustite se

Bi vi ponosno stali poleg partnerja, ki se je zapustil? Bi vam bilo vedno vseeno kako se obleče in kako izgleda? Vam je res vedno privlačen – četudi je umazan, neumit in podobno? Verjetno ne. Kot to ni všeč vam, ni všeč tudi njemu. Poskrbite zase, tako vizualno kot mentalno. Seveda, ne pravimo, da morate biti vsako minuto življenja urejeni do potankosti. Uredite se za večerjo in podobno.

  1. ZAPOVED: Imejte nekaj skupnih in nekaj samostojnih hobijev

Med tem ko vaju skupni hobiji lahko povežejo, vama samostojni dajo tudi tisti čas zase, o katerem smo že pisali. Morda vama paše hoditi v hribe? Morda igrati tenis. Najdita nekaj skupnega in nekaj, kar lahko delata tudi vsak zase (nikar ga ovirati!).

  1. ZAPOVED: Priznajte, da kdaj nimate prav

Vsi se kdaj zmotimo in s tem ni nič narobe. A takrat je treba znati svojo napako tudi priznati in se morda pokesati. Povejte mu, ko ima prav. Tako boste izpadli zreli.

  1. ZAPOVED: Zaupajte partnerju

Zaupajte tako v smislu njegove sposobnosti kot zvestobe. Bodite njegov steber v času njegove rasti, stojte mu ob strani in ga bodrite. Prav tako mu zaupajte pri pomembnih odločitvah in ne vedno trmasto vztrajati le pri svojem. Naj se dokaže. Kaj pa je najpomembneje: zaupajte v njegovo zvestobo in se izogibajte izpadom ljubosumja.

  1. ZAPOVED: Preteklost je preteklost

Nehajte na plan vleči probleme, ki bi jih naj enkrat že rešila. Imate težavo z odpuščanjem ali le iščete razloge za prepir? Kar je bilo, je bilo in čas je, da spustite stare zamere.

  1. ZAPOVED: Imejta skupne cilje

Skupni cilji vaju bodo povezali, saj bosta na njih oba tudi delala. Lahko je majhen projekt kot je gradnja vrta ali vrtne hišice, kot morda planiranje dopusta ali kaj večjega. Imejta neke ideje, na katerih delata. Proces realizacije vaju bo dodatno povezal, utrdil vajine vezi.

   10. ZAPOVED: Bodite iskreni

Kot si vi ne želite skrivnosti, teh ne imejte tudi pred njim. Govorite resnico, spregovorite o čustvih in predvsem nikar ne prikrivajte dejanj. Partnerji včasih leta in leta lažejo iz strahu pred posledicami, a s tem v resnici naredijo še večji problem. Med vama mora biti zaupanje in to se gradi na iskrenosti.

prejšnji članek
Tako velika sta že otroka Bojana Emeršiča
Kultura
Tako velika sta že otroka Bojana Emeršiča
naslednji članek
Tako je videti slabo poznana bolezen, imenovana PLEVA
Zdravje
Tako je videti slabo poznana bolezen, imenovana PLEVA