stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Srečni boste in cenili boste ljudi

16. 12. 2019; 01.00
Avtor: Andreja Novak, Dobrakarma.si
Horoskop bern

Horoskop foto: Dobra karma

Decembrsko hitenje vas tokrat ne bo ujelo in vi boste tisti, ki boste določali svoj čas, kar vam bo okrepilo občutek zase, za svoje življenje in okrepila se vam bo notranja moč in samozavedanje.

ASTROLOGINJA Andreja Novak je preverila dogajanje na nebu od 16. do 22. 12. 2019

Srečni boste in cenili boste ljudi, ki vam bodo dovolili živeti po svoje in sočasno bodo dodali svoje kvalitete in vrline v vaše življenje. Cenili boste praznični čas in ljudi, ki bodo lahko z vami brez blišča in naglice. Razmislite o vseh spoznanjih tega leta, ki ste jih osvojili, in si pripravite okvirje razmišljanja, ki vam bodo v prihajajočem novem letu 2020 prišli zelo prav. Leto 2020 bo namreč v vladavini Lune, ki spodbuja kaos, sproščanje in razgradnjo, sočasno pa odseva Sončevo svetlobo. Leto 2020 je zato lahko odsev vašega Višjega jaza, odsev vaše Svetlobe, ki ste jo zgradili tudi v tem letu.

Horoskop foto: Profimedia

Oven 21. 3.–20. 4.
V vas se prebuja odločnost, da dosežete, kar želite. Ne boste več čakali na druge. S strastjo boste želeli na hitro realizirati svoje želje prek vpliva, ki ga imate v določeni družbi. Imate dober načrt in še boljši instinkt, da boste na ključne stvari dobro odreagirali. Bodite pozorni, da vas spogledovanje ne odmakne od vaše začrtane poti, da ne boste izgubili kompasa ter stvari, ki vam pomenijo veliko več kot strast ob dani priložnosti. Domači vas ne bodo razumeli, zato jim ne razlagajte preveč o celotni situaciji.

Bik 21. 4.–20. 5.
Iskali boste najboljšo pot iz notranje nestrpnosti, kar ne bo preprosto. Nič vam ne gre tako, kot bi želeli, ne glede na to, kako se trudite. Poskrbite, da bodo vaši domači zadovoljni, pa bo vse v najlepšem redu. Dokler niste pomirjeni z njimi, se vam vse drugo zdi nepomembno. Zato ne skrbite toliko za svoj zunanji videz, temveč za počutje z domačimi. Lahko začnete na novo z novimi idejami za druženje, novim načinom komuniciranja, vpeljite novosti v svoje odnose, da boste lahko pokazali svojo srčnost.


Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Imeli boste toliko idej, da ne boste uresničili niti ene. Stanje doma vas bo bremenilo in odmikalo od vsega, kar se bo dogajalo, saj ne boste vedeli, kaj spremeniti ali kako ukrepati. Nič vam ne bo šlo tako, kot ste načrtovali. Okrepite svoje fizično počutje s telovadbo, sprehodi v naravi, da boste imeli vsaj dober občutek o sebi. Skozi kaotično dogajanje boste razpeti in na koncu ugotovili, da vam je čas čisto pobegnil. Zato ta teden ne načrtujte večjih dosežkov. Umiritev ter sprostitev, kjerkoli ste že, bo dovolj.

Rak 21. 6.–22. 7.
Odločili ste se, da ne boste več nasedali govoricam, zato se boste malo odmaknili od družbe. Vseeno boste zelo čutili pritiske iz okolja in stara žalost bo prišla na plan. Želeli si boste, da bi se domače razmere uredile, a ne bo nič kazalo v to smer. Hrepeneli boste po bližini, a sočasno boste veliko delali za prihodnost. Pišite si cilje, korake do tja, bodite iskreni do sebe, kaj je tisto, kar si zares želite. Zvezde vas bodo podpirale pri vsem, česar si jasno želite. Popazite na zdravje.

Lev 23. 7.–22. 8.
Čisto svoje življenje boste živeli in prav čudno se vam bo zdelo, da vas ne bo nihče zasačil. Sanjarili boste, iskali možnosti za najbolj nemogoče ideje, ki si jih na dnu srca zares želite uresničiti. Jasno boste zaznavali stanje v okolici, vendar se ne boste odzivali na pretanjene manipulacije, ki so vas do zdaj vedno ustavljale v vaši avtentični/pravi moči. Teden vam bo pokazal, kaj ali koga resnično pogrešate in kam si želi vaše srce. Ne ignorirajte dogajanja, saj je čas, da ste iskreni najprej do sebe.

Devica 23. 8.–22. 9.


Družinska, domača situacija vas bo prisilila v želje po spremembah in razmišljali boste o selitvi, odhodu, iskali boste izhod ne glede na način. Utesnjujejo vas energije doma, zato je dobro prečistiti ali se pogovoriti z domačimi, da uskladite svoje cilje, navade, razvade. Nemirni boste in tudi nemogoči v reakcijah. Nič vam ne bo prav, prav tako ne boste zadovoljni s svojimi idejami in odzivi prijateljev, znancev. Vseeno bo prišel čas za spremembo, ko boste morali prevzeti odgovornost zase.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Če ohranite pozornost nase in na svoje stvari, bo odličen teden, poln iskrivih domislic, dobre in ljubeče komunikacije ter odprtosti za napredovanje, tudi poslovno. Zato samo sledite idejam, ki vas razveselijo, pa četudi vam ne dajo ponoči spati. Če pa boste dovolili, da vas okolje odmakne od vaših načrtovanih stvari, se bo pa vse ustavilo in boste samo čakali, da mine čas. Spomnili se boste starih časov in dni, ki ste jih prejokali za druge, in vsa stara utrujenost se bo vrnila. Ne razmišljajte, saj je odločitev vaša, kaj boste izbrali.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Nestrpni boste v čakanju na ugoden trenutek za akcijo. Ne prepirajte se s tistimi, ki sploh ne vedo, kaj si želite ali kakšne načrte imate za prihodnost. Raje jih usmerite v smiselno sodelovanje z vami. V pravem trenutku boste morda dosegli napredovanje, dobili povišico, se dogovorili za resnično dobre projekte, a čakanje vas bo obremenilo. Ne pritiskajte na tiste, ki vam želijo dobro. Razgibajte se, bodite sproščeni in se ne jezite na usodo, ki ima za vas vse ob pravem času. Rešitev je že na obzorju.


Strelec 23. 11.–21. 12.


Dober teden se obeta, ko boste s sproščenostjo in komunikacijo dosegali velike uspehe. Polni boste zadovoljstva in samopomembnosti, kar je dobro. Ohranite pa svojo stabilnost, ne hvalite se preveč pred drugimi, saj se vam lahko dokaj hitro stvari postavijo na glavo. Sreča vas čaka v intimnem odnosu, ki se bo spontano razvil ali poglobil z osebo, ki vas že dlje časa občuduje in sočustvuje z vami. Življenje vam prinaša dobre spremembe, zato je smiselno, da opazujete in sodelujete na lep, umirjen način.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Pomirjeni boste s sabo, saj ste že veliko dosegli v zadnjih dneh in se že vidijo prvi rezultati novih aktivnosti. Spremembe bodo predvsem vidne v vašem fizičnem počutju in materialnih dosežkih, zato se boste z užitkom družili in se povezali z ljudmi, ki vam bodo naklonjeni. Domači še vedno ne bodo razumeli, kaj želite in kam ste namenjeni v življenju, njim je bolj ustrezalo staro stanje, saj so imeli več od vas. Zato se ne obremenjujte z njimi. Menjajte tudi družbo, če se sedanja ne veseli vašega napredka.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Nujno je, da v tem tednu vztrajate ne glede na okoliščine. Skozi kreativne ideje boste ohranjali optimizem, zato ne čakajte, temveč komunicirajte. Naredite stvari po svoje, če niste zadovoljni s tem, kako kaj naredijo drugi. Nikakor jih ne čakajte! Imeli boste polno idej in podpore, vendar samo če jih samostojno realizirate. Čas je, da prenehate iskati ljudi, ki vas pri tem podprejo, pa čeprav samo moralno. Svoboda vedno pride z odgovornostjo, ki jo sprejmite najprej zase. Nagrada sledi.

Ribi 19. 2–20. 3.
Nihali boste med željo po samoti in po druženju. Nikakor še niste ugotovili, da imate lahko oboje, če se le dobro organizirate. Čas vam pobegne že, ko se zatopite v vaše stvari, in to je glavni problem. To vam bodo očitali tudi sodelavci ali domači, ki ne morejo razumeti, kako lahko toliko časa porabite za razmišljanja in tuhtanje o stvareh, ki so nepomembne. Nezadovoljstvo je posledica počasnega reagiranja na lastno intuicijo. Intuicija naj bo kot čista, hladna voda, ki jo morate porabiti sproti, da takšna ostane.

prejšnji članek
Večer zaljubljencev, kot ga še ni bilo: Dražen Zečić z gosti
Svet slavnih
Večer zaljubljencev, kot ga še ni bilo: Dražen Zečić z gosti
naslednji članek
Špela Grošelj postaja mojstrica v kuhinji
Svet slavnih
Špela Grošelj postaja mojstrica v kuhinji