stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Odličen teden za uresničevanje ciljev

2. 3. 2020; 01.00
Avtor: Andreja Novak, Dobrakarma.si
horoskop

Horoskop foto: Profimedia

Pomembno je, da ne klonite pod kritikami okolja, temveč s svojim notranjim zavedanjem krepite lastno zadovoljstvo in moč.

Skozi delovanje boste pridobili veščine, kar bo ta teden zelo pomembno. Če vam bo komunikacija povzročala težave, se najprej osredotočite nase, da boste zbrani in mirni v tem, kar si želite. Konec tedna bo vzdušje sproščeno, ob Luni v Levu bo za vas vsako druženje dobro. Na dan žena pa bodo energije bolj meglene in Luna v Devici bo priganjala k učinkovitosti in delu, zato dopoldan preživite sproščeno in v druženju, popoldan bo namreč preveč delovno obarvan. Kaj vam prinaša obdobje Venere v Biku, ki se začne ta teden in traja do 3. aprila, preberite pri svojem znaku.
Dobri barvi tedna: rumena in lila.

Oven 21. 3.–20. 4.
Počutje v začetku tedna bo megleno in ne boste se najbolje znašli v vsem, kar se bo dogajalo. Želeli boste praktično pristopati k stvarem, še posebno doma in med bližnjimi. Čustveni nemir vam bo morda jemal spanec, še posebno če ne boste iskreni v svojih izjavah. Samski ovni se odzovite na povabila in tudi pokažite zanimanje, če ga resnično imate. Konec tedna nujno naredite stvari, ki ste jih obljubili, če želite, da vas še kdo jemlje resno pri dogovorih in načrtovanjih, še posebej v službi. Zaradi morebitnega flirtanja in zabave v družbi še ne delajte sprememb v osebnem življenju, temveč počakajte, da se jasno pokaže, kje je vaša optimalna pot. Prehod Venere v znamenje bika bo pri vas poglobil čustvovanje in priznati si boste morali svoje najgloblje čustvo, saj bo vse bolj postajalo očitno tudi navzven.
Bik 21. 4.–20. 5.
Psihična nihanja bodo v prvi polovici tedna še močno prisotna, in če se vam to dogaja že od začetka novega leta, je smiselno, da ste pozorni na dovolj vnosa dobre hrane v telo. Več sadja rdeče barve in ribezovega soka lahko naredi čudeže. Nihanja so namreč pri vas lahko predvsem posledica hormonskega neravnovesja. Zato bodite pozorni konec tedna, ko se bo vaša vladarica Venera premaknila v vaše znamenje (5. marca), in če se ne boste počutili bolje, je treba uvesti nekaj sprememb pri prehranjevalnih in fizično-telovadnih navadah. Po četrtku si boste želeli topline, varnosti, objemov in čisto konkretnih rezultatov tako v ljubezni kot v delu. Obdobje, ki je pred vami, bo okrepilo vašo komunikacijo in kreativnost. Ne boste mogli več nadzirati svojih energij navzven, zato se sprostite in bodite iskreni do sebe in drugih.
Dvojčka 21. 5.–20. 6.


Želeli si boste stabilnosti tako v čustvih kot v praktičnem delu, službi, a žal še ne bo šlo. Še vedno se boste počutili krive za nekatere stvari, ki bodo naključno omenjene, in pretirano se boste odzivali na vse, kar se bo dogajalo. Od srede bodite pozorni, če boste večkrat izkusili deja vu, imeli boste namreč občutek, da se preteklost vrača. Nujno je, da opazite svoje miselne zanke, negativne misli, v katere se pustite ujeti, še preden preverite dejstva; zaradi tega ste morda v preteklosti že izgubili službo ali kakšen posebno ljubeč odnos. Če vas muči ljubosumje ali nesamozavest, je koristno, da vse preverite in razmislite. Obdobje Venere v Biku vam prinaša možnosti novih spoznanj, povezanih z vašo vidno vlogo v javnosti, službi, morda pa tudi napredovanje. Zato kar pokažite svoje nove ideje in se o njih pogovorite z ljudmi, ki vam lahko pomagajo.
Rak 21. 6.–22. 7.
Zelo zelo občutljiv in pomemben teden za vas. Premikate notranje meje sprejemanja in dojemanja ter s tem spreminjate svoje življenje. Ljubezen in nemir sta pri vas tesno povezana, zato dovolite, da se zdaj to spremeni in da dojamete, da hrepenenja niso čustva, temveč odmik od njih in zares vaš sanjski svet. Ne ustvarjajte si iluzij, raje zberite pogum in iskreno odprite srce tistim, ki to v vas izzovejo. Vaša domišljija vas namreč vodi ravno v drugo smer: da vas privlačijo ljudje, ki nimajo odprtega srca, in se potem vi mučite okoli njih zavoljo tako imenovane ljubezni. Priznajte si, da vam je včasih drama ljubša kot resnična ljubezen, in osvobodili se boste. Venera v Biku vam bo pomagala do večjih in boljših rezultatov tako v poslu kot v osebnem življenju. Pazite pa, da se ne boste prehitro pohvalili drugim, še preden se kaj dokončno uresniči.
Lev 23. 7.–22. 8.
Odlično boste začeli teden in svojo voljo usmerili v spremembe, ki si jih želite. Dovolj imate čakanja in zapletanja v stvari, ki vas ne veselijo. Želite si svobode, ljubezni in akcije v smeri, ki vas bo dolgoročno razveseljevala. Zato boste zelo jasni v komunikaciji z bližnjimi o tem, kaj si želite in česa ne, ter boste končno začeli zagovarjati svoje ideje in načrte za življenje. Konec tedna bodite pozorni na svoje čustveno počutje in se ne odločajte o ničemer, samo uživajte. Če se ob bližnjih ne boste počutili najbolje, odprite oči in opazujte, kaj se dogaja. Morda je vpliv starejših generacij na vaše življenje prevelik in se zato počutite kot v prisilnem jopiču. Venerino gibanje v Biku vam bo dalo možnosti videnja svojih odnosov in skozi spoznanja in notranjo občutljivost boste hvaležni za nekatere ljudi v svojem življenju ter se jim boste tudi bolj odprli.
Devica 23. 8.–22. 9.
Čustveno se vam bo veliko dogajalo in spoznali boste, kje ste delali napake v preteklosti. Številni za vas pomembni odnosi so se tako ohladili ali celo prekinili. Poskušali jih boste popraviti, vendar boste nekoliko nerodni v komunikaciji in ne bo dovolj, da ste samo prijazni. Če želite resnično urediti odnose, je smiselno, da se pogovorite o vsem, kar vas je mučilo, in pojasnite svoje odločitve. Samo tako boste lahko iskreno nadaljevali in se tudi osvobodili bremen, ki vam še zdaj ne dajo miru. Konec tedna boste lažje zadihali in veliko stvari vam bo postalo jasno, tako v službi kot v prijateljstvih in domačih odnosih. Obdobje Venere v Biku vam bo dalo podporo za ureditev tistih odnosov, ki so vam prinesli največ v življenje. Zato se ne bojte poklicati koga iz preteklosti ali se odzvati na povabilo.


Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Čustva vam še ne bodo dala spati nekaj dni, potem pride vaša vladarica Venera v znamenje bika in želeli boste konkretne rezultate tako v ljubezni kot v materialnem življenju. Morda boste načrtovali nakup nepremičnine ali višjo plačo. Nemirni boste, saj bodo vsi nekaj pričakovali od vas, vi pa ne boste zmogli več. Sicer imate sposobnost hitre regeneracije, a tokrat ne boste želeli počivati samo zato, da potem lahko drugim pomagate. Omislite si nov urnik in nov način življenja, saj je dobro, da si ustvarite čas za ljubezen, ki je bo vse več v vašem življenju in vas bo podprla pri najboljših stvareh. Učite se poskrbeti najprej zase. Obdobje Venere v Biku bo vaše najboljše obdobje za dosego osebnih ciljev glede psihofizičnega počutja. Zato začnite ali nadaljujte osebno notranjo prenovo.
Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Razdvojeni boste in iskali boste optimalno rešitev. Radi se boste družili z določenimi ljudmi, ki vas bodo osrečili in nasmejali, a hkrati ne bodo del vašega posla, zato se vam bo druženje z njimi zdelo popolnoma brezpredmetno. Poslovne stvari pa so postale tako resne, da vas ne veselijo več, zato si ta teden vzemite čas, da razmislite, kaj bi si zares želeli in kako to doseči. Čeprav so poslovne ideje dobre, je vsaka povezana s stroški, ki pa jih morate omejiti, ne povečevati. Zato je morda čas, da se sprostite v ljubezni, si dovolite malo bolj doživeti svojo čustveno plat, ki vam bo odprla čisto drugačno, sproščeno življenje. Venera v Biku bo ustvarila dobre pogoje za uveljavitev vaših dobrih in inovativnih idej. Kamorkoli boste prišli v tem obdobju, vam bodo z zanimanjem prisluhnili, saj boste izžarevali notranjo harmonijo in magnetizem.
Strelec 23. 11.–21. 12.
V tem tednu posvetite pozornost svojemu zdravstvenemu stanju in se ne ozirajte na druge. Glede na fizično počutje boste lahko točno določili, kje je treba kaj spremeniti. Spremembe so potrebne in to vam fizično telo želi povedati. Sprehodom, treningom in skrbi za telo in dom bo treba nameniti več pozornosti, če želite, da se postavite na noge na način, ki bo prinesel dolgoročne dobre spremembe. V bližnji prihodnosti se vam bodo postavljali novi temelji in ta teden je uvod v to obdobje. Zato okrepite svojo zbranost, prečistite dom in naredite seznam stvari, ki bi jih želeli doživeti v življenju – glejte dolgoročno in se ne obremenjujte s kratkoročnimi uspehi ali neuspehi. Obdobje Venere v Biku bo zelo pomembno za vaše življenje, saj boste doživljali karmično obremenjena čustva, ki pa bodo vidna tudi drugim, vašim bližnjim, in ti vam bodo lahko pomagali, če boste le dovolili.
Kozorog 22. 12.–20. 1.


Polni boste delovnih idej in ljubezni, česar pa ta teden ne boste zmogli združiti, zato se usmerite v kreativne delovne vode, saj imate dobro podporo, da dobite ideje, določite cilje in naredite načrt, kako v naslednjih tednih oziroma mesecih ustvariti nov način dela ali se reorganizirati. Spremembe bodo potrebne, to že veste, a strah vas je, da se preteklost ponovi. Morda boste konec tedna nabirali nova znanja ali novo kondicijo, po drugi strani pa boste opustili načrte, ki ste jih imeli za potovanja ali izlete, zaradi vsesplošne situacije. Videli boste, kako sistemi po svoje meljejo resnico, in zato boste še odločnejši, da svoje življenje postavite na dobre temelje in ga oblikujete čisto po svoje. V obdobju Venere v Biku bo za vas pomembno, da sodelujete, ne glede na to, da boste imeli občutek, da se nič ne dogaja. Samo bodite zraven in sprejemajte nova znanja, nova poznanstva.
Vodnar 21. 1.–18. 2.
Uredili si boste status ali potrebne dokumente za vse materialne dobrine, pri tem pa bo potrebno precej moči in truda in ni nujno, da boste čisto vse dokončali. Čustveno boste nihali, saj ne bo vse potekalo čisto tako, kot ste si želeli. Nekatera spoznanja o sebi vam bodo dala misliti, pri tem boste pozorni na prihodnost, saj si preteklosti ne želite več ponavljati. Privlačni boste nasprotnemu spolu, kar se vam bo zdelo čisto naravno, pri tem pa boste morda nekoliko pretiravali pri vračanju naklonjenosti, vsaj po mnenju vašega partnerja. Vse to vas bo pripravilo do tega, da boste želeli obuditi svojo svobodo in neodvisnost, da se rešite ljubosumja. V obdobju Venere v Biku boste bolj jasni in odločni v komunikaciji in večje uspehe boste dosegali povsod, kjer se boste osebno pojavili. Zato naj vam ne bo težko iti na obisk, poslovni sestanek, ven, med ljudi.
Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje se vam bo iz dneva v dan izboljševalo. Dojeli boste, da morate resnično delati po svoje in da kompromisi, ki ste jih do zdaj sprejemali v življenju, niso imeli nobenega smisla, saj so na vseh straneh naredili slabo. Skozi delo in druženje z vam dobrimi ljudmi boste prišli do čisto novega smisla v življenju. Morda bo to delo ali nova oseba, ki bo postavila čisto drugačne standarde za vaše osebno življenje. Bodite pogumni in se ne izmikajte, temveč samo sodelujte pri vsem, kar se bo dogajalo. Vikend naj bo vaš, po vaših merilih in idejah. Skozi vse, kar se bo dogajalo, boste lahko izluščili najpomembnejše in najlepše zase. Obdobje Venere v Biku vam bo prineslo večje materialne dosežke, nekaj, kar ste že dolgo čakali, se bo začelo uresničevati in morda dobite večja, vrednejša darila ter spoznate pomembne ljudi za vaše osebno življenje.

prejšnji članek
50. ponovitev Gorenjskega slavčka
Svet slavnih
50. ponovitev Gorenjskega slavčka
naslednji članek
Kolumbijski pevec ovit v slovensko zastavo skakal po odru
Svet slavnih
Kolumbijski pevec ovit v slovensko zastavo skakal po odru
#obraziavenija
obraziavenija