stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: močnejši boste v svojih odločitvah

30. 3. 2020; 01.00
Avtor: Andreja Novak, Dobrakarma.si
vodnar2

Vodnar foto: Pixabay

Ta teden bo nekakšen test za vas, v katerem vam bo življenje pokazalo, kaj je tisto, kar najmočneje privlačite k sebi.

Zapisujte si dogodke in opazujte dogajanje, da boste imeli možnosti sprememb z voljo in odločitvijo, ki jih bodo podpirali planetarni vplivi Marsa in Saturna. Mars že v ponedeljek preide v znamenje vodnarja, kar bo sprostilo in osvobodilo vašo notranjo voljo in moč, da boste močnejši v svojih odločitvah in s tem tudi odgovornejši za svoje življenje. Kar ste si namenili, to boste zdaj tudi dosegli. 
Dobri barvi tedna: črna in mornarsko modra.

Sončeva magnetna polja dokazano vplivajo na dogajanje na Zemlji. foto: dreamstime

Oven 21. 3.–20. 4.

Iskali boste rešitev iz zagate, v katero se boste spravili sami zaradi prekipevajočih čustev v nepravem trenutku. Vaš vladar Mars vstopa v znamenje vodnarja in kar naenkrat boste čutili prekipevajočo energijo, ki vas bo sicer osvobodila, lahko pa bo povzročila težave. Pazite na svoje obljube, saj vas bodo držali za besedo ne glede na to, kako boste pretiravali. Izogibajte se alkohola ali drugih substanc, ki bi vas odmaknile od treznega razmišljanja. Ta teden lahko naredite veliko zase s tem, da se resnično posvetite svojemu fizičnemu telesu. Utrujeni boste lažje razmišljali in dobivali dobre ideje za prihodnost.


Nasvet tedna: Z dobrim počutjem v fizičnem telesu boste imeli tudi jasnejše misli in vaša komunikacija bo sproščena. Če pa ste malo zanemarili svoje telo, pa je dobro, da ste v tem tednu pozorni na ideje in predloge drugih ter si vzamete dovolj časa za razmislek, preden sprejmete odločitve. Odločajte se šele po 6. aprilu.


Bik 21. 4.– 20. 5.
Čustva vas bodo prevevala v tem obdobju in nujno je, da začnete sistematično delati na notranji umiritvi, sicer vas bodo strahovi in zatrto ljubosumje iz prastare preteklosti preplavili. Ne dovolite si tega. Zamenjajte ploščo in se bolj posvetite strasti do sedanjega življenja kot skrbi nad življenjem in jezo nad preteklostjo. Poglejte realno na situacijo, in če ste pošteni, se resnično nimate za kaj pritoževati. Vaše težave so malenkostne in premostljive, zato kar pogumno naprej. Ko boste svojo pozornost obvladali, se vam bo življenje začelo odpirati v dobro z veliko hitrostjo. Samski boste imeli večje priložnosti za ključna srečanja v ljubezni in upanje se vam bo povrnilo v življenje.
Nasvet tedna: Ne bodite hladni do svojih bližnjih in prijateljsko naravnani do vseh tujcev okoli vas. Preverite, kako vaša prepričanja koristijo dobremu počutju vas in vaših bližnjih. Življenje ni nekaj, kar se dogaja nekje drugje, temveč vam, vsak dan sproti.


Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Izjemno občutljivo obdobje za vas. Ne boste prepričani ne vase ne v svoje ideje ali razmišljanja. Izgubljali se boste v sanjskem svetu in iskali potrditve za svoje ideje, a jih ne boste dobili ob pravem času in na pravi način. Nove izkušnje vam bodo aktivirale bujno domišljijo, a čustva se bodo sprostila do te mere, da boste lahko izgubili samokontrolo in pretiravali v nesmiselni komunikaciji. Čustveno boste odprti in s tem spontano pomagali še komu. Vaš vladar Merkur v ribah se bo srečal z Neptunom, kar vam lahko povzroči precej težav, če boste okoli govorili nepreverjene informacije ali pretiravali z opisi dogodkov. Počivajte, meditirajte in ne izpostavljajte se.
Nasvet tedna: ohranite stik s zemljo. Vsakdanja opravila vas lahko rešijo pozabljivosti, odmaknjenosti in negativnih misli, ki se lahko v tem tednu kopičijo. Če ste nagnjeni k depresiji ali melanholiji, poskrbite za dobro očiščen dom in uporabite naravno eterično olje bora za dvig vzdušja v prostorih.


Rak 21. 6.–22. 7.
Odlično obdobje, ko boste skozi dobro komunikacijo takoj uredili svoje težave in strahove, ki ste jih prej čisto predolgo negovali. Ta teden boste skorajda ugotovili svojo idealno formulo za dobro počutje in sočasno odlično sodelovanje pri delu. Dobro se boste počutili, saj ne bo več potrebe po hitenju. Sproščenost na vseh področjih bo prinesla večje rešitve, kot ste pričakovali. Kaj hitro se bodo pokazali prvi učinki, tako da boste za vikend že prav ponosni nase. Ne glede na vse dobro, kar se vam bo dogajalo, se potrudite s svojo komunikacijo, da vas ne zanese v pretiravanje, saj bi to takoj zmanjšalo vaš uspeh in brez smisla obremenilo nekatere ljudi.
Nasvet tedna: ne razglabljajte o svojih strahovih, temveč čutite svoje vse bolj očitne talente, ki se odpirajo vsak trenutek, ko ste povezani s sabo. Ne glede na to, kako vas vidijo drugi, veste najbolje sami, kdaj ste v dobri koži, in teh trenutkov je vse več. Tako postajate vse bolj gospodar svojega časa, reakcij in življenja.


Lev 23. 7.–22. 8.
Ne glede na to, da vas bo skrbelo za materialno varnost, se boste začeli zavedati pravih vrednot in tudi svoje varnosti, ki jo čutite ob določenih ljudeh. Ljubezen bo okrepila vaše veselje nad življenjem in upanje, da se bodo stvari razrešile dobro, se bo povečalo. Pogovarjajte se z ljudmi, ki so na vaši strani, in vam to neposredno kažejo. Tuhtanje in raziskovanje v samoti vam sicer prinese zanimive rezultate, vendar bo zdaj čas, da se odprete za spremembe. Odmaknite se od tistih, ki vas dušijo. Vaše želje se bodo začele kazati v realni in pravi luči in počasi se bo življenje začelo vrteti v vam najboljšo smer. Ljubezen bo postala vaša spremljevalka.
Nasvet tedna: ne glede na to, kaj vse se bo dogajalo z ljudmi okoli vas, ostanite v svojem notranjem zadovoljstvu. Obilo podzavestne moči se vam bo aktiviralo za stvari, ki so vam v veselje in nekatere odločitve bodo prišle same od sebe. Samo potrpežljivo naprej, kmalu bo vse drugače, dobro za vas.


Devica 23. 8.–22. 9.
Na plan bodo prihajali globlji strahovi, ki jih ne boste mogli več držati zase. Lahko pa se zgodi, da boste pri pogovarjanju izgubili samokontrolo in pretiravali v dramatičnosti, ki je vaši bližnji ne poznajo. Zato razmislite, kaj zares želite sporočiti svojim bližnjim in razumite pogovor kot možnost za obojestransko izmenjavo mnenja. V nasprotnem primeru se lahko prelije kaplja čez rob in se nek bližnji odnos prekine zaradi nespoštovanja in neumnosti. Krepila se vam bo notranja moč in vse bolj jasno bo, da imate vpliv še posebej na nasprotni spol, kar vas bo potiho veselilo. Pazite pa, da tega ne boste zlorabljali, saj vsaj zdaj ni pravi čas za širjenje svojega ljubezenskega gnezda.
Nasvet tedna: če imate ob sebi človeka, ki vam prisluhne tudi takrat, ko niti ne veste, kaj in kako bi želeli, potem ste blagoslovljeni. Potrebovali boste nekoga, ki vam bo prisluhnil ne glede na vaše čustveno vrtenje v krogu. Poskušajte spoznati čustva, ki se vam ponavljajo, ker jih ne izrazite ob pravem času.


Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Srečni boste ne glede na situacijo in odprti za ljubezen, dajanje in sprejemanje. Neko sporočilo vam bo polepšalo dni in vaš sanjski svet se bo spet na polno odprl za načrtovanje in ideje za prihodnost. Polno idej in novosti vam bo polnilo življenje, da se boste še bolj, kot je treba, izolirali pred vplivi okolja. Domišljija, novi načrti in stik s sabo, vse to vam bo dalo zalet za prihodnost. Počitek vam bo dobro del, a za vikend boste že pripravljeni na načrtno in intenzivno komunikacijo. Vaša predstavnica Venera prehaja v znamenje dvojčkov, kar pomeni, da prihaja obdobje okrepljene komunikacije, ko se vam o ničemer ne bo težko dogovoriti in nečesa spremeniti.
Nasvet tedna: ostanite v svojem filmu, saj zunanji scenarij ne ponuja toliko domišljije in podpore kot vaš osebni. Naredili boste velike preboje glede svojih čustev in želje po življenjski poti. Veliko stvari in ljudi boste preprosto spustili iz rok, da se sami postavijo na pravo mesto. Pestro bo.


Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Vse, kar boste doživljali ta teden, naj vam služi kot notranji indikator vašega stanja. Vse dni bo namreč vaš vladar Pluton popolnoma podprt z najmočnejšim učiteljem Jupitrom in njegovimi optimističnimi vidiki. To pomeni, da lahko v tem obdobju naredite svoje največje preboje, lahko pa se vam vse sesuje kot hišica iz kart, če ni bilo postavljeno na pravih temeljih. Odkrije se lahko vaša temna plat manipulacije, ki se je še sami niste zavedali, ali pa najmočnejša podpora za življenje. Če kdaj, lahko v tem obdobju dosežete uspehe na igrah na srečo. Odpirala se vam bodo tudi obzorja čutenja, kjer boste vse bolj čutili moč življenjske energije in ljubezni.
Nasvet tedna: Pred vami je odličen teden, ne prespite ga in ne podredite se energijam okolja. Zato se izognite poročilom in aktualnim novicam, če le lahko, in se usmerite v svoje načrtovanje, svoje projekte, s katerimi boste uspešni še naslednjih nekaj let. Zdaj imate najmočnejšo podporo zvezd.


Strelec 23. 11.–21. 12.
Zaljubljenost se bo zgodila ravno v trenutku, ko se boste odločili, da tega pa res ne potrebujete v življenju. Tudi sladkarije in prenajedanje vam ne bodo pomagali zadušiti lastnih čustev. Ta teden bo usoden, saj se bo vse pokazalo čisto v drugačni luči, kot ste najprej videli. Morda boste doživljali največje strahove in vse, česar ste se potiho v sebi bali. Ne boste se mogli umakniti sebi in čustvom, zato poglejte, kaj si zares želite od življenja, po čem tako hrepenite, da si do zdaj niste upali priznati. Imeli boste močan vpliv nase in na svoje bližnje. Bodite čuteči in iskreni, da po neumnosti ne izgubite osebe, ki vam je draga.
Nasvet tedna: to bo odločilen teden, ko se lahko popolnoma pomirite z vso preteklostjo in si pridete na čisto s svojim življenjem. Pomembno je, da prisluhnete vsemu, kar se dogaja v vas, in da prav tako slišite vse svoje bližnje, kaj vam želijo predate. Vse je namreč mozaik trenutkov, ki se dokončujejo v vaših energijah preteklosti, in nič ne sme manjkati.


Kozorog 22. 12.–20. 1.
Vsak dan sproti bodo v vas zamirali strahovi in prepričanja iz preteklosti. Zavedali se boste, da imate srečo in da se vse dogaja po nekakšnem vašem notranjem scenariju, ki ste si ga potiho želeli. Zaupanje, ki ga začenjate doživljati do življenja, vas osrečuje in lahko si celo že predstavljate, da se vam uresničujejo skrite želje. Jasno boste začeli videti svoje pomanjkljivosti in morda boste v zadregi, ko boste ugotovili, kako ste v preteklosti trmoglavili zaradi stvari, ki so se vam zdaj razkrile v popolnoma drugi luči. Moč in optimizem v vas se bosta krepila. Tudi drugi ljudje vas bodo začeli bolj upoštevati, videti v vas vse tisto, po čemer ste hrepeneli v preteklosti.
Nasvet tedna: dogajalo se bo vse naenkrat in sočasno boste dobro pripravljeni na spremembe ter prestrašeni pred vsem novim, kar se vam bo dogajalo. Preboj večletnega življenja se vam obeta, zato ta teden posvetite sebi, svojemu dobremu počutju in vsemu, kar si želite od življenja v prihodnje. Dovolite si sanjariti.


Vodnar 21. 1.–18. 2.
Izzivov poln teden bo. Zlepa ali zgrda boste želeli uveljaviti svojo voljo, saj boste imeli dovolj nesmiselnega čakanja, pregovarjanja v nekaterih odnosih in njihovega iskanja rešitev, če prav vi natanko veste, kaj je treba narediti. Na srečo vam bodo bližnji sledili, a to ne bo ustavilo vašega notranjega nemira. Kot magnet boste, zato bodite povezani z vam naklonjenimi ljudmi in notranjim mirom, saj se sicer lahko nemir okrepi in k vam pritegne nesmiselne težave. Če ste do zdaj skoparili z resnico, je napočil pravi čas, da jo postrežete svojim bližnjim. To vam bo okrepilo ugled in lahko si obetate materialne koristi za prihodnost.
Nasvet tedna: ne zanemarite humorja, saj vam je dobra volja zdaj še kako potrebna. Skozi veselje boste lažje opravili notranje premike v občutek svobode, ne glede na to, kje in s kom ste, kam si želite in kako vidite svoje življenje. iTo bo najpomembnejši občutek tedna, izvirajoč iz največjega optimizma in podpore življenja.


Ribi 19. 2.–20. 3.
Zasanjani boste in ne čisto prisotni v vsakdanjih stvareh. Ne spuščajte se v konkretne pogovore ali zahtevne projekte, ki zadevajo okoliščine in stvari, ki jih ne razumete, saj se lahko osmešite ali celo izgubite službo. Ženske bodo imele velik vpliv na vas, zato je pomembno, da ohranite fokus na sebi, da vas ne zmanipulirajo in odmaknejo od vašega cilja. Čustveno boste ranljivejši, zato je smiselno, da se posvetite telovadbi in fizični kondiciji, da vas malodušje ali težave drugih ne prevzamejo. Imeli boste dobre ideje, a premalo vztrajnosti, da jih izpeljete. V nedeljo bodo možne spremembe in nekatere ideje ali pogovori vas bodo vznemirili, pa tudi spravili v pogon.

Nasvet tedna: občutki notranje moči in predaje življenju vam bodo dajali navdih za največje ideje za svoje življenje. Skozi teden sledite sebi ne glede na reakcije okolja, saj bodo to samo preizkušnja, da boste spoznali, kako dobro je, ko ohranite fokus na sebi in nadaljujete v začrtani smeri. 

prejšnji članek
Turistične agencije se pri vračilu vplačil za potovanja ne držijo zakona
Zdravje
Turistične agencije se pri vračilu vplačil za potovanja ne držijo zakona
naslednji članek
Jutranja ptica: Kako pandemijo preživljan Can Yaman?
Svet slavnih
Jutranja ptica: Kako pandemijo preživljan Can Yaman?