martin strel 1 Dobra karma

Ločeni Martin Strel o novi poroki: 'Ni se še ...

lockdown, milano, karantena, prazna ulica Svet24.si

Pri nas razglasitev epidemije in "policijska ura,"...

sarec jansa maske sta pf Reporter.si

Zamaskiranca iz pekla spolitizirala epidemijo: ...

Bojana Beović Svet24.si

Bojana Beović: Po številu novookuženih v ...

20200110-00983419 Necenzurirano

Poraz Aleša Hojsa in zmaga za odstavljenega šefa...

Damjan Murko 2 Odkrito.si

Šokantno! Žgala sta se v gozdu!

Njena.si

Do lepo oblikovane ritke z brezplačnim treningom ...

Po svetu je podhranjenih skoraj 690 milijonov ljudi
| STA

Po svetu je podhranjenih skoraj 690 milijonov ljudi

kruh, hrana, pomoč, humanitarnost, Profimedia

"Glavni namen tega dne je opozarjanje, da v svetu živi veliko ljudi, ki trpijo za pomanjkanjem hrane," so ob svetovnem dnevu hrane izpostavili na Čebelarski zvezi Slovenije.

Svetovni dan hrane letos poteka pod sloganom: "Gojimo, hranimo, ohranjajmo. Skupaj. Naša dejanja so naša prihodnost." Kot so sporočili iz ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, bodo ob tej priložnosti v več kot 150 državah sveta potekali različni dogodki, ki bodo prispevali k odmevnosti sporočil ob svetovnem dnevu hrane.

Foto: Reuters - Dramatičnim razmeram v Jemnu ni videti konca.

Mnogi ljudje so lačni!

"Glavni namen tega dne je opozarjanje, da v svetu živi veliko ljudi, ki trpijo za pomanjkanjem hrane," so ob svetovnem dnevu hrane izpostavili na Čebelarski zvezi Slovenije. Da bi lahko nahranili naraščajoče svetovno prebivalstvo, potrebujemo vedno več hrane, ki mora biti za zagotavljanje človeškega razvoja in dobrega počutja raznolika, uravnotežena in kakovostna, so zapisali in izpostavili, da imajo pri tej nalogi pomembno vlogo tudi čebelarji, ki skrbijo za vzrejo čebel.

Foto: Profimedia - V Namibiji se je po uvedbi UDT povečalo število otrok, ki obiskujejo šolo.

Osveščanje skozi oko fotografa

Na Nacionalnem inštitut za biologijo so ob svetovnem dnevu hrane pripravili fotografsko razstavo in s tem opozorili na ključen pomen udomačenih trav - žit v boju proti lakoti. Letos, ob pandemiji novega koronavirusa, je lakota še posebej aktualna, saj se je situacija na najbolj ranljivih območjih sveta še poslabšala, so izpostavili.

Razstava, ki je nastala pod vodstvom Marine Dermastia in oblikovalke Branke Smodiš s fotografijami cvetov trav in žit fotografa Marka Trebušaka, je dostopna v virtualni galeriji na spletni strani inštituta, nekaj izbranih fotografij pa je na ogled tudi v avli Biološkega središča.

Foto: Pexels - Lakota je doma tudi pri nas.