mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Po svetu je podhranjenih skoraj 690 milijonov ljudi

16. 10. 2020; 01.00
Avtor: STA
kruh, hrana, pomoč, humanitarnost

kruh, hrana, pomoč, humanitarnost foto: Profimedia

"Glavni namen tega dne je opozarjanje, da v svetu živi veliko ljudi, ki trpijo za pomanjkanjem hrane," so ob svetovnem dnevu hrane izpostavili na Čebelarski zvezi Slovenije.

Svetovni dan hrane letos poteka pod sloganom: "Gojimo, hranimo, ohranjajmo. Skupaj. Naša dejanja so naša prihodnost." Kot so sporočili iz ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, bodo ob tej priložnosti v več kot 150 državah sveta potekali različni dogodki, ki bodo prispevali k odmevnosti sporočil ob svetovnem dnevu hrane.

Dramatičnim razmeram v Jemnu ni videti konca. foto: Reuters

Mnogi ljudje so lačni!

"Glavni namen tega dne je opozarjanje, da v svetu živi veliko ljudi, ki trpijo za pomanjkanjem hrane," so ob svetovnem dnevu hrane izpostavili na Čebelarski zvezi Slovenije. Da bi lahko nahranili naraščajoče svetovno prebivalstvo, potrebujemo vedno več hrane, ki mora biti za zagotavljanje človeškega razvoja in dobrega počutja raznolika, uravnotežena in kakovostna, so zapisali in izpostavili, da imajo pri tej nalogi pomembno vlogo tudi čebelarji, ki skrbijo za vzrejo čebel.

V Namibiji se je po uvedbi UDT povečalo število otrok, ki obiskujejo šolo. foto: Profimedia

Osveščanje skozi oko fotografa

Na Nacionalnem inštitut za biologijo so ob svetovnem dnevu hrane pripravili fotografsko razstavo in s tem opozorili na ključen pomen udomačenih trav - žit v boju proti lakoti. Letos, ob pandemiji novega koronavirusa, je lakota še posebej aktualna, saj se je situacija na najbolj ranljivih območjih sveta še poslabšala, so izpostavili.

Razstava, ki je nastala pod vodstvom Marine Dermastia in oblikovalke Branke Smodiš s fotografijami cvetov trav in žit fotografa Marka Trebušaka, je dostopna v virtualni galeriji na spletni strani inštituta, nekaj izbranih fotografij pa je na ogled tudi v avli Biološkega središča.

Lakota je doma tudi pri nas. foto: Pexels

prejšnji članek
Vsa SES-ova nakupovalna središča skrbijo za visoke  higiensko-varnostne standarde
Moda&Lepota
Vsa SES-ova nakupovalna središča skrbijo za visoke higiensko-varnostne standarde
naslednji članek
Miša Molk zavihala rokave, sedla za šivalni stroj
Svet slavnih
Miša Molk zavihala rokave, sedla za šivalni stroj