profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ljubitelji smučanja lahko še uživate v zimskih aktivnostih

27. 3. 2021; 11.30
Avtor: K.M.
Soriška planina AlpVenture

Pogled na smučišče foto: Soriška planina AlpVenture

Slovenska smučišča zahvaljujoč dobrim zimskim razmeram še naprej ostajajo odprta. Smuka je seveda mogoča z negativnim testom. Med takšnimi je tudi Soriška planina, kjer so se na sezono odlično pripravili. Pred zapenjanjem smučarskih čevljev pa vseeno preverite razmere na smučišču in njegove obratovalni čas.

Lep in sončen dan lahko izkoristite tudi za izlet na smučišče, kjer lahko uživate v še vedno idealnih smučarskih razmerah. Temperature v višje ležečih krajih so namreč še vedno tekom celega dne nizke, tudi zadostne količine letos zapadlega snega pa omogočajo, da so proge tudi odlično vzdrževane. Pred izbiro izleta seveda priporočamo, da preverite, kakšne so vremenske razmere in dejansko stanje na izbranem smučišču. Ne pozabite na negativni test na koronavirus, brez katerega ne morete uporabljati žičniških naprav. Priporočljivo pa je tudi, da preverite, v kateri barvi vladnega zemljevida se smučišče nahaja.

Zimski užitki

Odlične z veliko snega imajo tudi na smučišču Soriška planina, kjer imajo v naslednjem tednu spet napovedane snežne dni. Smučišče pa seveda ni primerno zgolj za ljubitelje smučanja, ampak tudi za vse ljubitelje aktivnega življenje, saj lahko v zimskih razmerah na smučišču tudi tečete na smučeh, se sankate ali vrhove osvajate s krpljami. Seveda se o možnosti izvedbe slednjega pozanimajte, saj so zimske razmere lahko tudi zelo nevarne. Po drugi strani pa Soriška planina omogoča izhodišče za številne poti, ki so nagrajena s prelepimi izleti. Če zimske razmere niso po vaših željah, je Soriška planina odlična tudi za vse izlete v pomladnih mesecih. V obdobju, ko je to mogoče in dovoljeno, pa nudijo tudi nastanitev v novem penzionu in gostišču Lajnar

Pogled na Julijske Alpe foto: KKM

Več o smučišču in aktivnostih najdete tukaj >>KLIKNITE<<.

Sorica

Tisti, ki zimskih aktivnosti ne obožujete, lahko za izlet izberete tudi vas Sorico, rojstno vas slovenskega slikarja Ivana Groharja, v njegovi rojstni hiši pa je danes urejena tudi njegova spominska zbirka in galerija. Vasica je primerna tudi za pohodnike, obiščete lahko tudi slap Šprucar, se odpravite na Ratitovec, ali preprosto uživate v razgledu na največkrat posneto vas v Sloveniji. Ravno v tej vasi je bil posnet tudi legendarni slovenski film Cvetje v jeseni.

Sorica foto: KKM

Izlet pa lahko, saj veste, ko je to mogoče in dovoljeno, zaključite tudi z okusnim obrokom. Odlično kombinacijo tradicije in vrhunske kulinarike nudijo v gostišču Tolc, kjer svojo ponudbo opisujejo z besedami: "sorško domače malo drugače". 

Odlično izhodišče

Soriška planina predstavlja odlično izhodišče za vse nadaljnje izlete. V zgolj dvajsetih minutah lahko z avtomobilom s planine dosežete nižje ležeči Bohinj, nekaj več minut pa potrebujete do Bleda

Avtovlak v Bohinjski Bistrici foto: KKM

V Bohinjski Bistrici lahko vsak dan ob 9:13, 11:37, 13:25 in 16:48 uporabite tudi avtovlak, na katerega se povzpnete kar s svojim avtomobilom. V manj kot 45 minutah pa ste tako že z Gorenjske na Primorskem, kjer vlak zapustite na Mostu na Soči in lahko takoj uživate v popolnoma novi pokrajini, temperaturah in aktivnostih. Med 3. aprilom in 10. avgustom vozi tudi večerni vlak, ki v Bohinjski Bistrici štarta ob 21:16. Z avtovlakom se tako zapeljete skozi najdaljši slovenski predor. Cene vozovnic se razlikujejo. Vožnja iz Bohinjske Bistrice do Mosta na Soči, v eno smer, za osebno vozilo in voznika stane 14 evrov. Vsak sopotnik mora doplačati še 2,6 evra, za otroke do 12. leta starosti je cena redne vstopnice polovična. 


Več informacij o uporabi avtovlaka najdete tukaj >>KLIKNITE<<.

prejšnji članek
Maja Šuput sinu nedela eksotično ime
Svet slavnih
Maja Šuput sinu nedela eksotično ime
naslednji članek
Najini mostovi: V seriji zaljubljenca, zasebno pa ...
Svet slavnih
Najini mostovi: V seriji zaljubljenca, zasebno pa ...