Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Mednarodni dan plesa: Ples je najbolj pristno izražanje čustev

29. 4. 2021; 01.00
Avtor: STA / J.K.
Ples

Ples foto: Pexels

Ste vedeli, da danes, 29. aprila, obeležujemo mednarodni dan plesa? Vabljenju k nizanju plesnih korakov! Izrazite svoja čustva! 'Plešite, ko ste veseli, plešite, ko ste jezni ...'

Mednarodni plesni komite, ki deluje pod okriljem Mednarodnega gledališkega inštituta ITI Unesco, je 29. april razglasil za mednarodni dan plesa. Slovensko poslanico ob letošnjem dnevu je prispevala baletna solistka Baleta SNG Opera in balet Ljubljana Nina Noč in v njej pozvala k plesanju.

Nina Noč v poslanici opomni, da je ples umetnost, ki so jo poznala že primitivna ljudstva in se z njo izražala, zahvaljevala, prosila. "Je komunikacija brez meja in razumljiva vsem brez slovarja. Je najbolj pristno izražanje človekovega čustvovanja, pojmovanja, razpoloženja. Je veselje, je žalost, je hvaležnost, je jeza, je obup..."

Nina Noč foto: Marko Vavpotič, M24.si

"In kaj je sploh lahko še bolj čarobnega, kot to, da s plesom izrazimo sebe in pri tem ne uporabimo niti ene besede," se v poslanici sprašuje plesalka. Ples je po njenih besedah del vsakega izmed nas. Zagotovo terapija za vse. "Plešite, ko ste veseli, plešite, ko ste jezni. Plešite vsak dan in vedno. Ples ostaja med nami živ in prav nič na tem svetu nam ne more vzeti te vrhunske umetnosti," Nina Noč sklene slovensko poslanico.

Plešite! foto: pexels

prejšnji članek
Cepljenje naj bi prenos koronavirusa zmanjšalo za do 50 odstotkov
Zdravje
Cepljenje naj bi prenos koronavirusa zmanjšalo za do 50 odstotkov
naslednji članek
Najini  mostovi: Bo Lovro oslepel?
Svet slavnih
Najini mostovi: Bo Lovro oslepel?
#obraziavenija
obraziavenija