andrej-plenković
Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z Domovinskim gibanjem?

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Obetajo se odlični dnevi,

23. 5. 2022; 01.00
Avtor: Andreja Novak, astrologinja
Merkur

Merkur foto: Dreamstime

Merkur preide retrogradno nazaj v znamenje bika, da vas opomni na vse, kar je smiselno dobro pregledati in spremeniti v sebi glede obilja.

Do 2. junija imate tako možnost v sebi najti svoje ključne miselne napake, ki vas ovirajo, da ne sprejmete obilja življenja, ki vam ga želi svetloba vaše duše predate.

Afirmacija obilja za ta teden:
Kako se dobro pripravite na aktivacijo afirmacije obilja? Pred afirmacijo se čimbolj sprostite, ne premišljujte o ničemer, dih je dolg, globok in počasen. V mislih ali na glas izgovorite afirmacijo trikrat zapored, da gredo sprejete energije globoko v vaš sistem.
»Moja prirojena ustvarjalnost, ki se prebuja v ljubezni in obilju, me navdihuje in veseli.«

Oven 21. 3. – 20. 4.

LJUBEZEN
Dinamičen zaključek maja se obeta, ko se boste nadvse predano lotili soustvarjanja domačega ozračja in želeli nadoknaditi vse zamujene trenutke v družini. Ne pretiravajte v skrbi za druge, osredotočite se na harmonijo s sabo, potem z ostalimi. Odnosi bodo dobri, če se boste sprostili.
ZDRAVJE
Jasno vam bo postalo, katere stvari niso dobre za vas in kaj v vas aktivira dovolj življenjske energije, ki vam podpre dobro počutje. Zato sledite svoji intuiciji in se odprite dobrim spremembam. Moč se vam bo povrnila.
DENAR
Vaš vladar Mars pride v vaše znamenje 25. maja ponoči, kar vam bo dalo močno podporo za polno aktivnost. Začenja se srečno obdobje, ko boste polni v svoji moči in pripravljeni narediti vse in takoj, če boste le pravočasno začutili motivacijo. Sodelujte in se sproti odločajte.
Kje vas čaka sreča?
Srečni boste, če si boste dovolili na novo vzpostaviti svoje odnose. Vse se bo vrtelo okoli vašega sodelovanja, zato ne smete več delati kompromisov, ne glede na to, kako so vam pomembni drugi ljudje.

Bik 21. 4. – 20. 5.
LJUBEZEN
Občutljivi boste na stanje doma in besede ali dejanja domačih vas bodo hitro prizadela, prav tako boste vi prehitro reagirali ter ustvarili še večjo zmedo, da se ne bo vedelo, kaj se zares dogaja. Nič ni narobe, če v svojem domu pokažete svojo negotovost in občutljivost, saj vas bo to naredilo bolj človeškega in bolj odprtega za iskrene odnose.
ZDRAVJE
Ker se v vaše znamenje vrača Merkur v retrogradni fazi, je to odličen čas, da razmislite, kaj ste v preteklosti delali narobe, ter se bolj osredotočite na dobro počutje in skrb za svoje zdravje.
DENAR
Imeli boste podporo za spremembe v službi, ki jih boste dobro izkoristili, če boste poskrbeli tudi za dobro počutje. Opazujte, kako je telo povezano z dogajanjem v službi ter si zagotovite potrebo po vodi in zdravi hrani ter sprostitev.
Kje vas čaka sreča?
Odličen čas se vam obeta, saj vaša vladarica Venera konec tedna prehaja v vaše znamenje. Srečni boste, saj boste spoznali zanimive stvari o sebi in dobili kakovostne ideje, kako izboljšati svoje življenje brez posebnega truda.

Dvojčka 21. 5. – 20. 6.
LJUBEZEN
Naredite vse nujne stvari, saj vas odlašanje obremenjuje in vedno bolj tonete v slabem počutju. Ko boste na tekočem, se boste lažje odprli za sprejemanje odličnih energij, ki vam jih v vašem znamenju prinaša Sonce. Tako boste tudi v odnosih bolj strpni, sodelujoči in tudi zaželeni.
ZDRAVJE
Sonce je že dva dni v vašem znamenju, kar pa vam bo najprej povzročilo malo težav, saj boste čutili pritisk ali večjo obremenitev na fizično telo. Če ste imeli premalo časa zase ali niste dovolj dobro skrbeli za svoje telo, potem se vam bo to zdaj poznalo na zdravju in dobrem počutju.
DENAR


Če imate željo ali ideje za novo službo ali napredovanje v zdajšnji, potem je dobro, da se v tem času pozanimate o vsem, dobro pripravite in počakate, da mine faza retrogradnega Merkurja (3. junij), šele potem se aktivirajte v tej smeri. Podporo imate, da odkrijete svoje optimalne talente in želje glede tega.
Kje vas čaka sreča?
Sreča vas bo spremljala, če boste sproščeno sledili usodi. V spremembe pojdite z vsem, kar imate, in ne z rezervo, pa boste kmalu deležni številnih dobrih presenečenj.

Rak 21. 6. – 22. 7.
LJUBEZEN
Veliko lahko naredite tako zase kot za druge, če boste le sledili dogovorom in sproti komunicirali o vsem, kar je treba. Ne predvidevajte nič niti ne začenjajte drugih tem, dokler ni vse znano, kaj je treba narediti in kdo je za kaj odgovoren.
ZDRAVJE
Dobro počutje bo odvisno predvsem od dobrih poslovnih odnosov, zato se ne upirajte spremembam, temveč jasno poglejte, kaj vam obeta prihodnost, če sprejmete dobre izzive. To vam bo pognalo kri po žilah ter vas razveselilo.
DENAR
Ne pretiravajte v komunikaciji, saj se bo zdelo, kot da vam ali ni jasno, kaj se dogaja, ali pa kot da lažete. V obeh primerih boste izpadli slabo, in to povsem brez potrebe. Zato se zberite in ohranjajte svojo jasnost ter ne dovolite, da vas hrepenenja odmikajo od vsakdanjega življenja.
Kje vas čaka sreča?
Sprejmite popolno odgovornost za svoje delo, pa se bo vse bolje in lažje naredilo. Uspešno boste zaključili nekatera dela in dobili lepo nagrado. Če boste še uskladili svoja čustva z mislimi ter se bolje osredotočili na vse, bo uspeh še večji.

Lev 23. 7. – 22. 8.
LJUBEZEN
Usoda vam bo jasno pokazala pot, po kateri je zdaj pomembno iti, če želite dojeti svojo svobodo, pa tudi svoje talente in sproščenost tako v odnosih kot v povezanosti s sabo. Ne delajte kompromisov, a izhajajte iz sedanjosti.
ZDRAVJE
Nemirni boste in stres, ki ga boste doživljali zaradi bližnjih, vam bo počasi načenjal živce. Zato boste večkrat stisnili zobe in nadaljevali po svoje. Odprti boste namreč za pogovore, a le, če bodo ljudje pripravljeni tudi poslušati, in ne samo govoriti.
DENAR
Jasno boste videli, kaj vse vam ne gre po načrtih in kdo vas vedno sabotira, a se ne boste želeli jeziti niti manipulirati, temveč samo odmakniti od vseh, ki vam ne želijo dobro. Dovolj imate namreč pregovarjanj in izgovorov, če dobro veste, kako je, kadar je dobro.
Kje vas čaka sreča?
Če si boste dovolili osebne spremembe, boste kmalu začutili novo vibracijo in srečo, ki vas bo vse bolj spremljala. Ne upirajte se življenju, ki vam bo dalo povsem novo vizijo, kjer boste prej dosegli svoje cilje in srčne želje.

Devica 23. 8. – 22. 9.
LJUBEZEN
V odnosih vam bo pomembno, da vas bližnji podpirajo, in če partner ne bo sodeloval tako, kot si vi želite, boste hitro našli razloge za prepir. Na vsak način boste želeli dobre rezultate, zato ne boste prenašali upora.
ZDRAVJE
Super počutje vas bo ob tem spremljalo, zato še naprej razmišljajte o stvareh, ki vas obudijo v dobro življenjsko energijo. Če boste bolj praktično spremenili svojo življenjsko filozofijo, bodo pozitivne spremembe bolj trajne.
DENAR
Dinamični boste v službi in veliko naredili za pozitivne spremembe, ki bodo vplivale na vse. Sreča vas bo spremljala in bolj sproščeno se boste lotevali stvari, ki ste se jih prej izogibali. Imeli boste možnost videti, kako bi bilo, če bi delali povsem po svoje. Praktični boste in usmerjeni v konkretne rezultate.


Kje vas čaka sreča?
Uspeh vam bo dal novega navdiha in veliko časa boste posvetili odličnim idejam, ki pa jih bodo morda drugi označili za malo nore, saj bodo tako napredne. Če si želite novo službo ali napredovanje, potem še počakajte do 3. junija, ko bo vaš vladar Merkur šel direktno smer.

Tehtnica 23. 9. – 23. 10.
LJUBEZEN
Kreativni in dinamični boste, še vedno pa precej občutljivi na mnenja drugih, še posebej svojih domačih. Odprti boste za ljubezen, a ne boste dajali pobud.
ZDRAVJE
Dobro počutje vas bo osvobodilo. Dobro boste spali in se rehabilitirali od prejšnjih zmešnjav. V sebi boste vse bolj močni in samozavestni. Pomembno vam bo, da resnično najdete svoj optimalen način življenja za dobro počutje.
DENAR
Zaradi želje po popolni prenovi materialnega stanja in finančnega vrednotenja boste bolj občutljivi  na to, kako vas pri tem podpirajo domači. Ne boste radi o tem govorili, a če bo treba, se boste odločili zase. Čeprav boste čustveno krhki, boste jasno postavili svoje meje sodelovanja ter pričakovanja, ki jih morajo drugi upoštevati.
Kje vas čaka sreča?
Odličen čas za konkretne stvari se odpira, saj vaša vladarica Venera 28. maja prehaja v znamenje bika, zato boste imeli večjo moč materializacije kot sicer. Zato je to obdobje odlično za denarne uspehe in finančno urejevanje ter srečo, ki vas bo odpirala tudi ljubezenskim vibracijam.

Škorpijon 24. 10. – 22. 11.
LJUBEZEN
Strastni boste in vaš magnetni privlak bo mnoge vaše simpatije zmedel ter pripeljal v neugodne situacije, saj vi ne boste imeli časa za dvorjenje ali za katerekoli aktivnosti v tej smeri.
ZDRAVJE
Ne glede na ves stres in nemirne okoliščine boste v sebi čutili večjo moč kot po navadi. Lažje se boste zbrali in tudi iskali kreativne rešitve za vse. To vam bo koristilo, da boste začeli drugače gledati na življenje.
DENAR
Imeli boste globoko željo ali nujo po spremembi nekaterih materialnih dobrin in iskali boste dodatne finance ter spremembe glede tega. Kreativni boste v vsem, a preveč občutljivi, da bi se lahko karkoli dobro dogovorili. Zato se samo sprostite in zapišite vse možnosti, ki jih vi zdaj vidite.
Kje vas čaka sreča?
Srečni boste, ko boste začeli spoznavali, kje napačno reagirate. Z vso silo se boste usmerili v službo in delo ter želeli najti najboljše rešitve, kar vam bo hitro omogočilo uresničitev svojih želja. Toliko dobrega se lahko v tem času zgodi, da ne zavrzite nobene ideje, še najbolj nesmiselne in nenavadne ne.

Strelec 23. 11. – 21. 12.
LJUBEZEN
Aktivni boste v domačih opravilih in treba bo urediti nekatere skupne stvari. Zato se lotite vsega kar po vrsti in se ne izmikajte delu, da se ne razvijejo prepiri, ki vas bodo izčrpali, narejenega pa še vedno ne bo nič. Organizirajte se dobro in vse povabite k sodelovanju, pa boste imeli dobro družinsko druženje in še vse urejeno, kar bo vsem polepšalo poletje.
ZDRAVJE
Če ne boste sledili tistim, ki jim ne zaupate, ter se bolj pobrigali zase, se bo to odlično poznalo na vašem počutju. V nasprotnem primeru pa vas bodo na to opozorili rahli glavoboli ali slabosti.
DENAR
Ne sodelujte s podpisi za hipoteke ali urejevanje financ drugih, saj obstajajo možnosti, da se ne bo tako dobro izteklo. Raje najdite dober posel, ki ga tudi podpirajo zvezde, in vse boste uredili odlično.
Kje vas čaka sreča?


Če boste malo sebični in izbirali druženja s prijatelji in bližnjimi, boste nadvse srečni. Pogrešali ste namreč nekatere dejavnosti  in vse tisto, kar ni neposredno usmerjeno v posel in zaslužek. Priznajte si, kaj res potrebujete.

Kozorog 22. 12. – 20. 1.
LJUBEZEN
Strastni boste v vseh pogledih, zato si boste morda ustvarili malo zmede v odnosih, saj se ne boste mogli odločiti, kaj in kako bi začeli. Preteklost vas bo ovirala, če si ne boste naredili lastnih prioritet. Morda se vas bodo drugi izogibali zaradi močnih energij, ki jih boste oddajali.
ZDRAVJE
Preverite, katere razvade vas najbolj utrudijo in vas odmikajo od dobrega življenja, ter zaključite z njimi. Vse, kar v sebi opazite, da blokira vašo strast in navdušenje nad življenjem, dobro raziščite, saj to najbolj ovira vaše dobro počutje ter posledično zdravje.
DENAR
Zaključevati bo treba tiste stvari, ki so najprej nujne v službi in vas že vsi čakajo, da jih naredite. Temu posvetite največ energije, saj boste potem precej bolj sproščeni in se lažje osredotočali na sedanjost in želene novosti.
Kje vas čaka sreča?
Zapišite si vse, kar vam bo prišlo na pamet glede sebe in življenja, saj boste šele proti koncu tedna dojeli, kaj vse se dogaja. Zavedanje samega sebe vas bo osrečilo, saj se boste lahko začeli bolj optimalno razvijati, in ne boste nihali v odločitvah.

Vodnar 21. 1. – 18. 2.
LJUBEZEN
Sami si določite standarde, ki jih želite živeti, in ne čakajte na druge. Ne bodite preskromni do sebe, saj bo pozneje težje vse spreminjati. Če uveljavljate nova pravila v odnosih, naj bodo ta dobra za vse.
ZDRAVJE
Morda boste želeli v enem trenutku vse izpustiti in se odmakniti od vsega, kar vam bo povzročalo stres. A bo na srečo preveč težavno, da bi to res naredili. Konkretno fizično delo vas bo umirilo in vam dalo podporo, da se ne boste ukvarjali s stvarmi, ki bi vas spravile v depresijo ali odmaknile od dobrega sodelovanja z najlepšimi energijami lastne duše.
DENAR
Zadovoljni boste z rezultati, a sočasno boste točno vedeli, kaj in kako je treba narediti za prihodnost, da boste lažje izpeljali vse projekte in v njih ne samo uživali, temveč tudi veliko več zaslužili.
Kje vas čaka sreča?
Srečni boste, ko bo na plan prišlo vse tisto, kar je treba urediti tako v službi kot pri vašem počutju. Zato si pišite vse ideje, ki bodo nadvse praktične pa tudi nujne, da jih izpeljete, če želite ohraniti harmonijo v sebi in okoli sebe.

Ribi 19. 2. – 20. 3.
LJUBEZEN
Doma boste zaključevali nekatere stvari, lahko čisto fizične, lahko pa tudi čustvene. Dobro se boste počutili, ko bo vse postajalo vse bolj jasno, in možnosti uresničenja se bodo s tem zelo povečale.
ZDRAVJE
Občutljivi boste na mnenja drugih glede svojih kreativnih dosežkov, zato boste previdni, komu boste kaj pokazali. To bodo edini negativni vplivi na vaše počutje, pa še to ne bodo dolgotrajni, če boste presegli strahove ali pa se bolj potrudili, da boste v vsem samozavestni.
DENAR
V celoti se boste želeli usmeriti v kreativo, saj vas bodo ideje preganjale, da jih zapeljete tako optimalno, da vam lahko povrnejo vloženi čas in denar ter vam odprejo pot do obilja. Organizirajte se in v sodelovanje povabite vse tiste ljudi, ki so ključnega pomena za vaš uspeh.
Kje vas čaka sreča?
Odlično se boste počutili in srečni boste, ko boste končno dobro zaključili stvari, ki so vam že dolgo kradle energijo in zaradi katerih ste bili močno utrujeni.


Vse več idej vas bo osrečevalo s svojo uresničitvijo in zadovoljni boste z življenjem.

prejšnji članek
Trik za zalivanje balkonskega cvetja
Zdravje
Trik za zalivanje balkonskega cvetja
naslednji članek
Kaj se je zgodilo, da je Nina izgubila glas?
Svet slavnih
Kaj se je zgodilo, da je Nina izgubila glas?