Resničnostni šovi
 

Se Klemen Bunderla v oddaji Riba, raca, rak pretvarja?

17. 11. 2024; 09.00
Avtor: Nejc Simšič / revija Lady
Screenshot_2

Klemen in Darja foto: Planet TV

Komentator oddaje Riba, raca, rak zase pravi, da o kuhanju nima pojma, a bojda slednje ne drži. No, prepričajte se sami, kaj se dogaja v njegovi kuhinji ...

Štiridesetletni voditelj in glasbenik Klemen Bunderla kot komentator priljubljene kuharske oddaje Riba, raca, rak navdušuje že dve sezoni ter skrbi za presenečenja in kuharske izzive znanim obrazom, s čimer zabavno poskrbi, da gredo iz svoje cone udobja. Klemen se v oddaji ne ponaša s svojimi kuharskimi veščinami. Nasprotno, sam večkrat poudarja, da je amaterski kuhar. A čeprav ni kulinarični strokovnjak, se zna hitro vživeti v vlogo navihane podpore znanim tekmovalcev in komentatorja zvezdniških jedi.

Od hobotnice do sladice LCHF

Doma največkrat kar sam poskrbi za kuho. Na večerje zelo rad povabi tudi svoje prijatelje, ki so si edini, da je odličen kuhar. »Obožujem pikantno hrano, priznam pa, da si, kadar sem na tesnem s časom, hrano naročim tudi na dom. Najraje indijsko! Seveda pa se še vedno prepustim kakšni pregrehi. Moja šibka točka so slane stvari, pice, hitra hrana … Sladko, razen sladoleda, ni problem. V glavnem ne jem moke in čim manj slanega. Se pa vsako nedeljo pregrešim in v tem totalno uživam,« v smehu prizna voditelj, ki je doma navdušen nad zdravo prehrano in eksperimentiranjem z veganskimi recepti.

Snemnje oddaje Riba, raca, rak foto: montaža njena.si

Njegov kuhinjski pomočnik je močan mešalnik, s katerim pripravlja smutije, veganske torte in presne sladice. Svojo prehrano označuje kot makrobiotično, čeprav ni strogi vegan. Kot radovedni opazovalec pogosto uživa tudi ob vonjih in aromah hrane, kar ga spremlja še iz otroštva. »Že od mladih nog sem se rad smukal v kuhinji in opazoval, kako je mama ali pa babica ustvarjala in je iz popolnoma čudnih, neužitnih sestavin nastalo kaj okusnega. Mama vedno pravi, da sem kot otrok vsak grižljaj najprej temeljito ovohal. Tudi danes rad pripravljam aromatične in pikantne jedi. Mogoče me je to navdušilo. Celo toliko, da sem v prvi triadi osnovne šole zatrjeval, da bom kuhar, ko bom velik. (smeh) V otroštvu je glavno vlogo imela mama. Hmmm, čeprav, če prav pomislim, v bistvu foter. Ker je bil kar izbirčen glede jedi in je mama seveda kuhala, kar smo imeli radi, tako da ... Pri izvedbi je bila glavna mama, pri jedeh pa očetov okus. (smeh) Izbirčen, kot je bil, je vedno rad govoril: 'Ne jej stvari, ki jih ne znaš izgovoriti!'« (smeh)

Kar zadeva najljubše jedi, se Klemen težko odloči. »Imam napako, da imam rad vse. Oboževal sem kakav, mlečni riž, jajca na oko, krompir, sploh kifeljčarja, meso, ribe, zelenjavo sem kradel kar z vrta. Zelo dolgo pa nisem maral pice, to je en tak nenavaden fakt. Če bi moral pripraviti svojo zmagovalno jed, bi izbral dve. Prva je džuveč, pripravljen iz riža in veliko zelenjave. Moja babica pa je vedno dala na vrh še plast ali dve na tanko narezanega krompirja. Za prste oblizniti. Druga, za katero lahko rečem, da jo znam najbolje pripraviti, pa je hobotnica s krompirjem,« še prizna Klemen, zanj pa je kuhinja zelo drag prostor. »Sam doma ogromno časa preživim v kuhinji, ker imam tako razporeditev, da sta kuhinja in dnevna soba en velik prostor. A tam po kuhanju pride tudi pospravljanje in nihče ne bo za mano pospravil umazane posode, tako da tudi to delam kar sam.«

prejšnji članek
Temperamentna Saša Lendero: Zakaj razbija krožnike?
Svet slavnih
Temperamentna Saša Lendero: Zakaj razbija krožnike?
naslednji članek
Nejcu popustili živci, razkril laži izza kamere
Resničnostni šovi
Nejcu popustili živci, razkril laži izza kamere

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.