stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Razkrivamo, kakšen je Miha, ko kamere ugasnejo!

13. 11. 2018; 07.00
Avtor: Vesna Meško
Miha Kavcic

Miha Kavčič foto: Dejan Babić

Miha Kavčič je pod žarometi letošnje Kmetije pustil velik vtis in lahko mu podamo roko, ker mu je uspelo tako veliko pozornosti pritegniti z vzornim vedenjem, začinjenim z zvrhano mero kreativnega humorja. Pa naj še kdo reče, da gledalce pred male zaslone prikujejo zgolj nemiri in s kletvicami obogatene besede …

Medtem ko so lanskoletno sezono šova Kmetija zaznamovali glasni prepiri in tako sočne kletvice, da bi si morali ušesa prekrivati tudi odrasli, se letos na naslonjačih prav od srca nasmejimo. Za slednje je poskrbela predvsem družba Povratnikov, katerih druženje v gozdu je bilo tako simpatično, da bi jih zlahka spremljali v samostojni oddaji. Med njimi je izstopal zlasti Miha, ki je s svojimi zabavnim izjavami popestril celoten šov in si prislužil častitljivi naziv ljubljenca občinstva.

Z Mihom smo poklepetali tudi mi in izvedeli marsikaj zanimivega. Zaupal nam je denimo, da so se tokrat izkušeni tekmovalci pred kamero vedli bolj premišljeno, da tudi sam ni podajal izjav na prvo žogo in da zna biti, zlasti, če je lačen, tudi manj prijeten, siten. Vabljeni k branju, tekom katerega boste izvedeli še, kakšnega partnerja si ob sebi želi naš navihanec …

Tekom šova so ga vzljubili tudi tisti, ki so ga doslej gledali nekoliko bolj po strani ... foto: POP TV

Miha, vaša pot v šovu se je na žalost mnogih zaključila, a konec pravzaprav ni bil tako grenak. Toliko pozitivne energije in srčnih misli, kot ste jih od publike deželni vi, prejme le malokateri udeleženec resničnostnega formata oddaj. Številna lepa sporočila so več kot obliž na vse tiste razpoke, ki so tlele in skelele globoko v vaši duši, kajne?

Moram priznati, da v najlepših sanjah nisem upal sanjati, kako globoko se bom zasidral v srca gledalk in gledalcev. Že na samem začetku snemanja sem se trudil, da se sprostim in da sama igra ne vpliva preveč name. Predvsem, da se zabavam, prav tako pa tudi vse pred televizijskimi sprejemniki. Več kot očitno mi je uspelo, saj sem po zaključku petkove arene prejel nešteto pozitivnih sporočil in moram priznati, da mi zelo prija vsa ta ljubezen. Predvsem pa mi izredno všeč, da sem ostal zvest sam sebi in da sem se gledalcem predstavil tak kot v resnici tudi sem. Res sem hvaležen in se vsem skupaj še enkrat lahko zahvalim, tako sotekmovalcem, produkciji in gledalcem za super projekt, ki mi je zagotovo pomagal narediti korak naprej. 

Prijazen, lepo vzgojen, vljuden, spoštljiv. In zabaven, seveda. Tako so vas ocenili gledalci, ki ste se jim predstavili z vzornim vedenjem. Mama je zagotovo ponosna, kajne? 

Moja mami kipi od ponosa in to sem si vedno želel. Da je ne razočaram in da ji vračam vso ljubezen, ki mi jo je dala. Ker sem rak po horoskopu mi je družina na prvem mestu in posledično je družina super motivacija, da se trudim v življenju nizati uspehe, katere lahko z njimi kasneje delim. Mislim, da je mami vesela, da me je vzgojila tako kot me je, saj je vidno ponosna name že celo življenje. Mislim, da si vsak otrok zasluži tako podporo, kot jo jaz dobivam od moje mami in družine. Zaradi njih si upam vse. 

'Ker sem rak po horoskopu mi je družina na prvem mestu.' foto: Žan Zupančič

Kakšen pa je Miha ko kamere ugasnejo? Ste takšni, kot smo vas spoznali prek malih ekranov, tudi v zasebnem življenju?

Vsak, ki je imel možnost trenutke deliti z mano ve, da sem v zasebnem življenju popolnoma isti. Nekako imam to v sebi, da se trudim drugim lepšati trenutke. Da pa se ne hvalim preveč, znam biti tudi slabe volje, tečen. Sploh, če sem lačen. Pomembno je, da se globoko v sebi zavedaš, da želiš biti dobra oseba in se z malenkostmi trudiš polepšati komu bivanje na zemlji. Pa naj bo to kakšen evro brezdomcu, objem, lep nasmeh, nošenje težkih vrečk iz trgovine. Včasih se mi zdi, da prav iščem nekoga, ki bi mu lahko pomagal, čeprav včasih ironično težko pomagam sam sebi. 

Zasledila sem vaš komentar, da je bilo v vaši prvi izkušnji s Kmetijo več prvinskih odzivov tekmovalcev, medtem ko so se tokrat udeleženci pred kamero vedli drugače, saj so se bali, kako bodo izpadli v očeh gledalcev. Večina je torej misli raje zadržala zase ali pa jih vsaj predstavila v čim lepšem tonu. Tudi vi?

V tokratni Kmetiji je bilo kar nekaj tekmovalcev, kateri smo že izkusili kaj pomeni tekmovati v tovrstnih šovih. To nas je naredilo bolj profesionalne in smo se nekako zavedali, da ravno tiste prve reakcije na situacije morda le niso najbolj pristne. Jeza naredi svoje in v jezi ljudje rečemo kakšne besede, ki bi jih potem radi vzeli nazaj. Mislim, da smo tokrat večkrat premislili, kaj je tisto, kar res čutimo. Zase vem, da sem bil iskren in sem delil svoje mnenje tako, kakršno je. Sem se pa trudil, da so moje izjave zabavne, zato sem se na njih prej pripravil in razmišljal, kaj bi bilo dobro povedati, da nasmeji občinstvo. Ni bilo vse na prvo žogo in menim, da je tako prav. 

Po ljubezni hrepeni, a ne za vsako ceno. foto: Žan Zupančič

Med tekmovalce, ki pazijo na vedenje in komunikacijo pa zagotovo ne sodi Aneta. Slednja je namreč brez dlake na jeziku glasno in neposredno izražala svoje mnenje ter poskrbela za številne izbruhe, pri čemer ni bilo videti, da ji je mar, kako je videti na televiziji. So bili tudi ti glasni prepiri del taktike ali je bila takšna tudi tedaj, ko kamer ni bilo na posestvu?

Aneta je oseba, ki ji je vseeno, kaj si o njej mislijo ostali, oziroma ji mnenje drugih ne pomeni veliko. Mislim, da se to več kot očitno opazi. Kaj v življenju jo je pripeljalo do tega ne vem, a na njenem mestu bi poskusil to spremeniti. Želel bi si, da bi malo drugače izražala svoje poglede na svet in začela uporabljati nek filter za svoje besede. Sicer je pa odrasla oseba in kreatorka svojega življenja zato je prav, da se o svojih dejanjih odloča sama. Mislim, da smo generalno vsi v zasebnem življenju isti, kot smo na kamerah. Težko dvomim, da je kdo od nas sposoben igrati popolnoma drugo osebo, kot je v privatnem življenju. Če pa je, si pa zasluži oskarja.

'Moja mami kipi od ponosa in to sem si vedno želel.' foto: POP TV

Mnoge je precej presenetila vaša čustvena izpoved, tekom katere ste pojasnili, da že vse življenje hrepenite po pravi ljubezni. Da vam slednje doslej ni bilo dano, so se čudili mnogi, saj ste s svojo prisrčnostjo ljudem segli vse do srca. No, morda pa bo odslej drugače in vas bo za rokav pocukal mladenič, o kakršnem že leta sanjate. Nam zaupate, kakšen je pravzaprav vaš sanjski partner – pa ne le vizualno, saj veste, največ šteje tisto, kar se skriva pod plitvino vizualne podobe ...

Moja čustvena izpoved ni bila prikazana v celoti, ker žal Kmetija ni samo šov o meni. Je bil prikazan delček moje bolečine, ki pa je seveda večplastna. Dejstvo je, da bom drugo leto dopolnil 30 let in nekako je to neka prelomnica, ko naj bi se ljudje že ustalili, tako karierno kot tudi v privatnem življenju. Sam težko rečem, da sem bil v življenju že deležen tiste prave obojestranske ljubezni in seveda je normalno, da po njej hrepenim. Ne pa za vsako ceno. Kot gej, ki je javno izpostavljen in se ukvarja z dragom imam malo več težav pri iskanju partnerja. Fantje se me izogibajo, ker imajo neko svojo predstavo o meni. Vsaj v Sloveniji, ker v tujini je zgodba popolnoma drugačna. Če bi nekako opisal svojega sanjskega moškega bi bil to Franko. Hecam se. Želel bi si, da bi bil to nekdo, ki bi me stoodstotno podpiral, se zanimal za umetnost, bil malo odštekan, se ukvarjal s športom, bil družinski človek, vljuden, pameten, zabaven predvsem pa nekdo, ki bi mu bilo vseeno, kaj mislijo drugi in naju bi postavil v središče najinega vesolja. 

Vaša komunikacija pred kamero je sproščena, zabavna, prijetna. Glede na to, da vam godi sončenje pod žarometi, bi se nemara dobro znašli tudi v kakšnem drugem formatu zabavnih oddaj. Kje menite, da bi najbolje unovčili svoj potencial in karizmo?

Glede na to, da znam biti na momente kar sramežljiv, mi je zanimivo sam sebe gledati po televiziji. Nekoč bi si res želel zajadrati v kakšen drug format oddaj, kot je resničnostna televizija. Mislim, da nas ostali televizijci in estradniki gledajo malo postrani, a naj se zavedajo, da so tudi to super projekti, kamor marsikdo vloži veliko truda in sebe. Če na hitro pomislim, kateri format oddaje bi mi najbolj ustrezal, bi lahko rekel, da je to zagotovo neka zabavna oddaja, kot na primer Znan obraz ima svoj glas, saj zajema petje, ples in imitiranje. S tem se pa poskušam profesionalno ukvarjati že kar nekaj časa. 

Miha Kavčič

Miha Kavčič foto: Žan Zupančič

prejšnji članek
Pižama dosegel cilj: Preobrazba najtežjega komika
Svet slavnih
Pižama dosegel cilj: Preobrazba najtežjega komika
naslednji članek
Dnevni horoskop: Prihaja nov vir denarja
Horoskop
Dnevni horoskop: Prihaja nov vir denarja