pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Jan Knez ostal brez doma, dobri ljudje prinesli novo upanje

17. 4. 2023; 08.00
Avtor: V.M.
jan knez

Jan Knez foto: Osebni arhiv

Po grozljivem požaru bodo delovni stroji odstranili pogorele ostanke Janovih dolgoletnih žuljev. A Jan ni izgubil upanja. Čas je za kovanje novega življenja.

Kot smo že poročali, je glasbenik in udeleženec šova Kmetija Jan Knez v grozljivem požaru izgubil svoj dom. Primer požiga, v katerem je pogorela njegova sanjska hiška, preiskujejo policisti, reševalni akciji pa se je nemudoma priključila tudi njegova prijateljica Maria Arko.

»Jan je človek z velikim srcem. Deloven, iskren in pošten. Jan je oseba, v kateri živi iskra resnice in črka pravice. Midva sva se spoznala v resničnosten šovu Kmetija. Ob novici niti za hip nisem razmišljala. Nemudoma sem se odpeljala na kraj dogodka. To je nekaj samoumevnega,« nam je pojasnila Maria in brž dodala, da Jan v teh kritičnih trenutkih ni ostal pod milim nebom.

Maria ni pozabila, da ji je Jan v šovu stal ob strani. Bo že držalo, da prijatelja spoznaš v nesreči ... foto: POP TV

»Najprej moram omeniti pomoč dobrih sosedov, ki so mu takoj priskočili na pomoč in mu hkrati odprli vrata svojega doma. Prizorišče požara je obiskal tudi tamkajšnji začasni župan, podžupan, predstavniki RK, občinski svetniki ter krajevna skupnost in drugi posamezniki. Vsi smo  Jana obiskali z enim ciljem. Ponuditi pomoč.«

Po prihodu na pogorišče je reševalna akcija gladko stekla, cilj udeležencev pa je bil, da bi rešili notranjost hiše. Pa jim je uspelo? »Izkazalo se je, da sta ogenj in voda v večini uničila vse. Iz kuhinjskih elementov je tekla voda, strop iz mavčnih plošč se je začel povešati, stene so prepojene z vodo, inventar je v večini uničen,« žalostno pojasni Maria, ki se je včeraj sicer vrnila domov, a nadaljuje z akcijo pomoči z organizacijo ustvarjanja novega upanja za nesrečnega prijatelja.

Reševalna akcija foto: Osebni arhiv

 Novo upanje za Jana Kneza

»Jan je izgubil svoj dom, ni pa izgubil upanja.  Optimistično zre v nov dan in pomoč dobrih ljudi. Z novim tednom se zanj začne novo upanje.  Zahrumeli bodo delovni stroji in po vsej verjetnosti odstranili velik del njegovih dolgoletnih žuljev. Zatem se začne kovati novo življenje,« je še povzela nadaljnje načrte Maria, ki na družbenem omrežju spoštljivo nagovarja vse tiste, ki bi želeli pomagati, da bi v Janov dom znova posijalo sonce. Če bi tudi vi želeli Janu pomagati do novega življenja, sledite napotkom spodnje Mariine objave.

prejšnji članek
Bleščeča obutev tudi za čez dan
Moda&Lepota
Bleščeča obutev tudi za čez dan
naslednji članek
Nataša o moči: Skozi mene seka izvorna inteligenca
Resničnostni šovi
Nataša o moči: Skozi mene seka izvorna inteligenca
#obraziavenija
obraziavenija