nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Klepet s superfinalistko: Nuša v Kmetiji nosila oklep

22. 12. 2023; 08.30
Avtor: Vesna Meško
nuša-maloprav

Nuša Maloprav foto: VOYO

Nuša se gledalcem šova Kmetija predstavila kot prizemljena, preprosta, marljiva in spoštljiva tekmovalka. Brez skrbi, takšna je tudi zasebno. Ji je pa žal, da ni zmogla povsem odvreči svojega oklepa. Kaj jo je pestilo, pa tega niste vedeli?

Nuša Maloprav je imela priložnost okusiti dve vlogi, ki pritičejo resničnostnemu formatu razvedrilne oddaje. Sprva se je preizkusila kot komentatorka šova, pri čemer je z gledalci delila opažanja in mnenja o akterjih oddaje Sanjski moški, sedaj pa ima za seboj še vlogo tekmovalke Kmetije, po čemer pravi, da je izkušnji težko primerjati, saj je razlika ogromna.

Kaj pa jo je kot nekdanjo komentatorko in aktualno tekmovalko zmotilo? Predvsem delo, s katerim naj bi se gledalcem predstavilo življenje na kmetiji. »Izpostavila bi to, da so letos tedenske naloge v večini zajemale delo z lesom. Saj to je tudi v redu, ampak menim, da bi lahko bi bile bolj raznolike in kmečko obarvane,« je pojasnila in dodala, da je oddaja gledalcem sicer prikazala njihovo življenje na podeželju, pa vendar zgolj droben del dnevnega dogajanja, saj je vse, kar se je odvijalo, težko strniti v časovno pasico enourne epizode.

Nuša Maloprav foto: VOYO

Je pa bila Maruša kljub temu, da ji dogajanje v resničnostnih šovih ni povsem tuje, tekom svoje preizkušnje večkrat presenečena. Vedela je sicer, da se bo znašla, če bo dobra do vseh, torej če bo takšna, kot je tudi doma, jo je pa presenetilo, ker se ni zmogla povsem sprostiti. »Spoznala sem, da se v nepoznanem okolju z nepoznanimi ljudmi skrijem v svoj oklep in da potrebujem ogromno časa, da se odprem in privadim,« nam je zaupala in priznala, da je spoznala tudi to, da ne zna tako dobro prebrati ljudi.

Čeprav se je pod oklepom soočala s prilagajanjem, pa navzven ni kazala čustvenih stisk. Vsaj ne pogosto. Od kje je črpala mirnost, stabilnost in kako je v izolaciji ohranjala ravnovesje? »Joj, tega pa še sama ne vem, skušala sem razmišljati pozitivno, se čim bolj zaposliti z delom in se čim manj obremenjevati,« je pojasnila in razložila, da na svoji poti skozi igro ne bi prav nič spremenila, edino to bi si želela, da bi bila nekoliko bolj zgovorna.

Nuša Maloprav foto: POP TV

Med največje osebno presenečenje Nuša postavlja v ospredje izbor za superfinalistko, saj takšne odločitve nikakor ni pričakovala. »To je bil res velik šok, da se je porota enoglasno odločila zame. Naši poroti sem še danes hvaležna za to vstopnico,« pove in razloži, da bo izkušnjo s kmetijo ohranila v najlepših spominih.

»Kmetija sodi med najlepše zgodbe. Imela sem priložnost spoznati ljudi, ki jih verjetno v zunanjem svetu ne bi srečala. Vsak izmed njih je nekaj posebnega. Hvaležna sem, da sem naredila ta korak, šla v šov in spoznala igro kot tekmovalka. Naučila sem se ogromno – od samega dela in skrbi do živali, pa do odnosov z ljudmi ter seveda o sebi in o življenju na sploh.«

Nuša Maloprav s fantom foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Legenda slovenskega filma Štefka Drolc bi danes praznovala 100 let
Svet slavnih
Legenda slovenskega filma Štefka Drolc bi danes praznovala 100 let
naslednji članek
Sanjski moški in srčna kraljica: Navdihujoč zapis ganil splet
Resničnostni šovi
Sanjski moški in srčna kraljica: Navdihujoč zapis ganil splet