dlake v grlu
Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

darko-horvat
Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu kupuje AI podjetja

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Kmetija: Avtoritativna voditeljica za kamero navihana

7. 6. 2024; 07.00
Avtor: Vesna Meško
4847350ec47e738051a3601ba6222049

Natalija Bratkovič. foto: Arhiv

Voditeljico Kmetije Natalijo Bratkovič poznamo zlasti po profesionalni drži. Kakšna pa je, ko jo ne snemajo kamere? Vabljeni k branju klepeta, tekom katerega nam je zaupala tudi zanimivosti, ki so vam neznane.

Natalija, večkrat ste omenili, da zelo uživate v vlogi voditeljice Kmetije. Kakšna vsebina  pa vam je sicer ljuba? Kaj si radi pogledate po televiziji, kadar imate čas?

Kadar imam čas, ga najraje preživim zunaj, v naravi. Ko sedem pred TV, najraje pogledam dokumentarne oddaje in kakšen dober film (psihološki triler), jeseni pa seveda obvezno pogledam vse dele Kmetije. 

 V kakšni vlogi se še vidite – vodenje kakšnega tipa oddaje bi vam bil recimo izziv?

 V dobrih dveh desetletjih dela na televiziji sem uspela voditi domala vse tipe oddaj, od magazinske, pogovorne, glasbene do novic, resničnostnega šova.. na seznamu želja mi tako manjka le še ena vrsta oddaje, to je športna. 

Vemo, da je pomemben del vašega življenja kickbox, da obožujete adrenalin, pa da ste radijka in da ima psiček Snow pomembno mesto v vašem srcu. Kaj pa vas poleg naštetega še navdihuje, osrečuje ali vam poganja kri po žilah?

 Lani sem si izpolnila še eno željo na seznamu in sicer sem opravila tečaj varnega rokovanja z orožjem. Rada grem na strelišče, zanima me športno streljanje. 

Natalija Bratkovič foto: POP TV

 S kakšnimi osebami ste najraje obdani v zasebnem življenju? Kaj najbolj cenite pri ljudeh?

Kot voditeljica ste v vseh letih ohranili strogo profesionalnost, tako da vas v spontani izdaji sploh ne poznamo. No, če izvzamemo posnetke kickboxa na družbenem omrežju. (smeh) Nam zaupate, kakšni ste sicer po karakterju? Kako bi se opisali?

Žal smo pri Kmetiji omejeni na 1 uro, kar pomeni, da me v mnogih situacijah ne uspete videti.. med snemanji se namreč velikokrat smejem, sem navihana, itd... je pa res, da situacije na Kmetiji - v večini primerov – niso rožnate in zato tudi jaz ne morem biti nasmejana. Moja naloga je prilagajanje situacijam in dogodkom na posestvu, za omizjem, v areni.. in v večini primerov gre za resne pogovore, ki od mene zahtevajo resno držo. Ta del mene je sicer resničen, da ne bo pomote.. sem resna, tudi stroga, ampak sem pa, ko ni snemanj, večino časa nasmejana, držim družbo pokonci s presežkom energije.

Kako menite, da bi se v šovu znašli kot tekmovalka? Glede na to, da že sedmo leto zapored od blizu spremljate dogajanje in dobro poznate igro, kakšna bi bila vaša strategija za uspeh?

Strategija za uspeh ne obstaja, vsaj ne v smislu, da bi nekdo rekel 1+1=2. Lahko še imaš tako dober načrt, bo v množici sotekmovalcev nekdo, ki ga bo prekrižal. Zato je pomembno to, da se pravi čas prilagodiš. Kmetija je edini resničnostni šov pri nas, ki od tekmovalca zahteva res vse: delo, učenje (znanje), socialne veščine, dobro fizično in psihično pripravljenost. Poleg tega moraš biti tudi pretkan, pripravljen poteptati kakšno lastno prepričanje ali vrednoto in se tudi znati prepustiti toku. Moj manjko bi najverjetneje bil v tem, da ne toleriram laži, te pa so sestavni del tekme. 

Natalija Bratkovič foto: POP TV

Ob vašem obisku tekmovalcev so se v preteklosti skupni pogovori za glavno mizo nemalokrat precej razvneli. Morate v takšnih primerih improvizirati ali prekinete snemanje, če postane preveč napeto? 

 Snemanj nikoli ne prekinjamo, kar se zgodi, se zgodi. Prekinemo, če recimo pade kakšen obešalnik, se nam nenapovedano pridruži kakšna žival ali pa, če je kakšen zunanji faktor (recimo glasno letalo , ki med pogovorom leti nad nami in se to sliši v mikrofonih..) Improvizacija je zame samoumevna, nekaj povsem običajnega, kajti jaz nikoli ne vem, kaj bo nekdo odgovoril na moje vprašanje in kaj bo sledilo temu. Zgodilo se je tudi že, da so se strasti razvnele do te mere, da sem morala vstati in udariti po mizi. Takrat je vse obstalo. Z avtoriteto med tekmovalci nikoli nisem imela težav, vsem je jasno, kdo stoji ali sedi pred njimi.

V vlogi voditeljice ste samozavestni in avtoritativni, pa vas kdaj kakšne manj prijetne situacije vseeno spravijo v dvom ali boste tekmovalcem kos? Vam pri tem pride prav poznavanje psihologije?

Nikoli ne dvomim. Mislim, da sem že v prvi sezoni dala jasno vedeti, kaj in kako je pri meni in z mano. Verjamem, da tudi zato v očeh gledalcev dostikrat izpadem strogo, ampak pri toliko različnih karakterjih, taktikah, prevarah, itd.. ne gre drugače. Poznavanje psihologije pride prav, čeprav ne trdim, da to obvladam..kar obvladam je opazovanje.

Natalija Bratkovič foto: POP TV

prejšnji članek
Marjetka in Rudi načrtujeta skupno prihodnost
Resničnostni šovi
Marjetka in Rudi načrtujeta skupno prihodnost
naslednji članek
Poučne risanke za vaše otroke
Kultura
Poučne risanke za vaše otroke