stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Ljubezen na vasi: Tako se preživlja Josipova družina

27. 8. 2019; 10.00
Avtor: V.M.
ljubezen-na-vasi

Josip foto: RTL

V oddaji Ljubezen na vasi je Josip Ćiritović Mirjani in ljubi Nikolini pokazal, kako se s kopanjem, obdelavo in zlaganjem kamna preživlja njihova družina. Dekletoma je želel ob tem dokazati, da je tako močan, da lahko dvigne več kot 100 kilogramov težak kamen.

»Punci sem peljal v svoj kamnolom, kjer sta kopala kamen moj ded in praded, jaz pa nadaljujem tradicijo. Da jim pokažem, s čim se preživljamo jaz in moja družina. Tako zlagamo kamne. Odločil sem se, da tja peljem tudi Nikolino, svojo drago oz. bodočo, ker je to želela videti,« je pojasnil Josip, ki ga je Nikolina prijetno presenetila z vnetostjo, s katero se je lotila zlaganja kamna. Motilo ga ni niti to, da je po zgolj nekaj minutah prevzela vodstvo in ga poučila, kako se pravilno opravlja delo, s katerim se že desetletja preživlja generacija Ćiritovićev. »Delajta, delajta, delajta. Jaz vaju bom vsega naučila,« je bila odločena Cvekova.

Josip je dekletoma pokazal, kako poteka delo v kamnolomu. foto: RTL

»Lahko dvignem 100 ali 150 kilogramov težak kamen, a vas ne bom moril,« se je dekletoma pohvalil Josip, snemalni ekipi pa v izjavi pojasnil, da je zaradi ljubezni sposoben dvigniti še veliko več. »Kadar hočem in ko je z mano prava ljubezen, Nikolina, lahko dvignem ne samo 100 kilogramov. Ko je zraven Nikolina, lahko tudi 200 kil!«

Da pa ne bi ostalo zgolj pri besedah, se je Josip namenil dokazati svojo moč. Urno je zgrabil večji kos ploščatega kamna in ga, kot bi bil peresno lahek, dvignil visoko nad glavo. »Ni imel 500 kil, imel pa jih je kakšnih 150 do 200,« je modroval Josip, ki ga je Nikolina ponovno presenetila s svojo vnemo. Temnolaska je namreč zgrabila njegov kos kamna in ga prav tako zavihtela nad glavo. »500 kil gotovo ni tehtal, kakšnih 100, 150 pa. Več ne,« je oceno o kamnu podala Nikolina.

Kaj menite, kako težak je bil kos kamna v resnici? Gledalci menijo, da ni tehtal več kot 10 kilogramov.

Kamen je dvgnila tudi Nikolina.

Kamen je dvgnila tudi Nikolina. foto: RTL

prejšnji članek
Tomi Meglič z razgaljeno fotografijo pokazal tetovaže
Svet slavnih
Tomi Meglič z razgaljeno fotografijo pokazal tetovaže
naslednji članek
Maja Martina prvič po porodu s sinom ujeta v javnosti
Svet slavnih
Maja Martina prvič po porodu s sinom ujeta v javnosti