nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Ljubezen po domače: Patricija in Sara v prihodnost z novo zgodbo

18. 3. 2022; 10.00
Avtor: Vesna Meško
žmauc, patricija, sara

Navihani Sara in Patricija foto: Osebni arhiv

Da Patricija in Sara živita skupaj in da sta postali sodelavki, smo vam že razkrili, sedaj pa vas vabimo, da pokukate, kje ustvarjata novo zgodbo.

Sara Feher se je nedavno pridružila ekipi, ki pod taktirko Patricije Harl piše povsem novo zgodbo ljubljanskega lokala Žmauc. Sveža podoba, dobra energija in srčno osebje so ustvarili prijetno okolje, kjer se pisana družba gostov rada okrepča ob okusnih grižljajih in kozarčku najljubše pijače.

Marljivi in šaljivi dekleti. foto: Osebni arhiv

A kako se je vse skupaj začelo?

Ko se je Patricija pojavila na vratih legendarnega Žmauca, je slednjega še vedno spremljal duh lokala, ki ni bil na najbolj vzpodbudnem glasu. A ker je potrebovala službo, ponujena urna postavka pa je bila visoka, je sprejela delo, ki ga je bila sicer vešča, saj se povsem sama preživlja od konca srednje šole.

»Najprej mi tam ni bilo preveč všeč, ampak nekaj me je držalo, da sem ostala. Lastnik je super, gostje so me imeli radi, imela sem priložnost za delo, prejemala sem lepo plačo. Tudi zaposlili so me, a sem vmes za nekaj mesecev prenehala, saj tempa nisem zmogla. Po koncu prvega vala epidemije so me prosili, če se vrnem. Znova sem sprejela ponudbo, kmalu prevzela vodenje lokala, nato pa smo zavihali rokave in pričeli ustvarjati novo zgodbo. Lokal smo preuredili, privabili novo osebje, skupaj z njimi pa tudi pisano družbo novih gostov,« pripoveduje Patricija in navdušeno razlaga o novi ponudbi lokala, ki jo nenehno dopolnjujejo in se trudijo, da bi bila za goste čimbolj pestra in zanimiva.

Patricija je vodja lokala, Sara pa skrbi za strežbo gostov pred in v lokalu. foto: Osebni arhiv

»Smo mlada ekipa in najbolj mi je pomembno, da se počutijo dobro in varno, s tem pa seveda pridejo tudi lepi rezultati. Med seboj smo lepo povezani, všeč mi je, ker mi zaupajo, me hkrati spoštujejo ter se zavedajo, da sem vedno z in za njimi. V Žmaucu danes vlada harmonija, lepo nam je,« ponosno pove 25-letnica, ki ima o lastniku lokala najlepše mnenje. »Res je super človek, prav tako njegov sin in žena. Vsi trije so še vedno pomemben del Žmauca.«

Žmauc je sicer vrata odprl že leta 1996 in od nekdaj veljal za nekoliko poseben lokal. V minulih letih je zgodba zaplavala v napačne vode, a sedaj je vse to del preteklosti. »Vabljeni v družbo prijetnih, veselih ljudi. Verjamemo, da vam bo všeč,« prikimavata nasmejani Sara in Patricija, ki ju boste skoraj zagotovo srečali ob obisku lokala.

Prijateljici in sodelavki foto: Osebni arhiv

Tudi v službi je prostor za smeh in dobo voljo. foto: Osebni arhiv

V lokalu so nedavno zaposlili tudi Saro. foto: Osebni arhiv

Patricija je vodja lokala, Sara pa skrbi za strežbo gostov pred in v lokalu. foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
V šovu MasterChef tudi sestra glasne Jerneje
Resničnostni šovi
V šovu MasterChef tudi sestra glasne Jerneje
naslednji članek
Ljubezen na vasi: Darinka in Ivo presenetila, takole je danes
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: Darinka in Ivo presenetila, takole je danes