stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Mlada kuharja navdušila žirijo

3. 6. 2019; 08.00
Avtor: K.M.
Žak in Lan Verko

Žak in Lan Verko foto: POP TV

Brata Žak in Lan Verko, najboljša kuharja in največja junaka prve sezone Mali šef Slovenije!

V nedeljo zvečer se je iztekla prva sezona oddaje Mali šef Slovenije, v kateri so se pomerili trije pari osnovnošolcev: Žak in Lan iz OŠ Pohorskega odreda iz Slovenske Bistrice, Miha in Peter iz OŠ Ivana Roba iz Šempetra pri Gorici ter Marcel in Luka iz OŠ Dragomelj iz Dragomlja.

Fantje so pošteno zavihali rokave in v prvem izzivu poskusili pripraviti najbolj okusen tatarski biftek. Žirantje so se strinjali, da se v finale uvrstita Žak in Lan ter Marcel in Luka. V finalnem izzivu so imeli proste roke pri izbiri in pripravi jedi. Po hudem boju, žongliranju z lonci in živci, se je žirija odločila najvišjo Mercatorjevo denarno podporo v višini 10.000 EUR podeliti bratoma Žaku in Lanu, ki sta prepričala z gratiniranim piščančjim ragujem.

»Ko sva čakala na podelitev zvezdic, sva bila vznemirjena, srce nama je razbijalo kot še nikoli poprej, zdelo se nama je, kot da se je čas ustavil in da Jorg nikoli ne bo obrnil tiste tablice, da vidiva še zadnje zvezdice. Potem pa nepopisno veselje, nor občutek, ki ga ne bova nikoli pozabila, sploh nisva dojela, kaj se dogaja, ko so se na naju usuli barvni konfeti, v studiu je zavladala prava evforija.


Do oddaje sploh nisva vedela, da za štedilnikom tako dobro funkcionirava in se dopolnjujeva, vidi se da se zelo dobro poznava, in super, da sva se prijavila na ta šov, ker verjetno nikoli tega ne bi vedela. Mogoče pa nekoč - ko odrasteva - odpreva skupno restavracijo!
Svojo zmago v prvi vrsti posvečava predvsem svojima staršema, ki sta zaslužena za to, da sva danes to, kar sva, saj sta verjela v naju, naju vzpodbujala od samega začetka do konca in naju naučila, da je za doseganje svojih sanj potrebna vztrajnost in delavnost. Del zmage pa bi posvetila tudi naslednjim generacijam na šoli, ki prihajajo za nama in bodo koristili nagrado, katero sva jim prikuhala, pod vodstvom najinega razrednika Primoža Rajha, ki je vsa ta leta bil ne le najin učitelj, ampak predvsem vzgojitelj in ki nama je dal dobro popotnico v svet odraslih. Nagrado bodo namenili za nakup zunanjih igral za bodoče generacije in prenovo učilnic,« se svoje zmage veselita Žak in Lan.

Zmagovalne šole po izboru žirije:
1. mesto za 10.000 EUR; OŠ POHORSKEGA ODREDA, Žak in Lan
2. mesto za 6.000 EUR ; OŠ DRAGOMELJ; Luka in Marcel
3. mesto za 5.000 EUR; OŠ IVANA ROBA, ŠEMPETER PRI GORICI, Miha in Peter

Zmagovalne šole po izboru, glasovih Mercatorjevih kupcev:
4. mesto za 3.000 EUR; OŠ POD GORO, SLOVENSKE KONJICE; Nik in Jan
5. mesto za 2.000 EUR; OŠ CIRILA KOSMAČA, PIRAN, Maša in Martin
6. mesto za 2.000 EUR; OŠ DRSKA, NOVO MESTO; Pia in Žiga
7. mesto za 1.000 EUR; OŠ ŠKOFLJICA; Tevž in Sara
8. mesto za 1.000 EUR; OŠ VODICE; Ela in Zala

prejšnji članek
Fergie zahteva ločitev
Svet slavnih
Fergie zahteva ločitev
naslednji članek
Vrhunskega Rogliča podprli tudi znani Slovenci
Svet slavnih
Vrhunskega Rogliča podprli tudi znani Slovenci