Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Anna Paynich: Šla sem čez svoje meje

28. 4. 2018; 07.00
Avtor: K.M.
Anna Paynich

Anna Paynich foto: POP TV

Izpadla tekmovalka šova Masterchef Anna Paynich nam je zaupala več o svoji izkušnji, zasebnem življenju in temu, da je njena osebnost v čisto vsakem projektu tudi njena prednost.

Si razočarana, ker si morala zapustiti kuhinjo MasterChef?
Zelo sem hvaležna za izkušnjo v MasterChef kuhinji, saj sem šla iz vidika pripravljanja in okušanja mesa, čez svoje meje. Šla sem preko svojih omejitev in blokad. Izstopila sem iz šova svobodnejša in bogatejša za neponovljivo izkušnjo in neprecenljivo znanje. S hčerjo Anayo imava posebne rituale glede hrane in skupnega kuhanja. Ona je kreativna in ustvarjalna, skupaj pa sva bombastični.

Kaj je šlo narobe?
Vse je šlo prav. Zgodilo se je točno tako, kot je bilo namenjeno. V tej evforiji, sem na koncu držala za žareč ročaj ponve in so se mi pod temperaturo cvrli prsti. A kaj, ko sem želela dostavit jed in ne izpustiti vse iz rok ter dostavit prazen krožnik. To smo ovni, pa ne spustiš do konca, haha.

Anna Paynich foto: POP TV

Kako bi opisala svojo izkušnjo s kuharskim šovom?
Moja izkušnja v kuharskem šovu je bila magična. Najbolj sem uživala pri pripravljanju popolnoma meni neznanih slaščic. Tempo in časovna omejitev me ni nič motila, ker sem bila v svojem svetu in sem uživala v neznanem. Zelo energično mi je bilo timsko delo in povezovanje z mojimi tekmovalci. Vsak se mi je vtisnil v srce in dobila sem nove, življenjske prijatelje.

Česa si se naučila?
Česa se nisem naučila? Haha. Vsega sem se na novo naučila. Hvaležna sem vsem trem sodnikom za nauke, graje, očitke, zmerjanje, dretje, napotke, usmerjanje. Ah takšen pritisk meni ne pride do živega. Mi pa da za vedet, da sem lahko boljša, da se lahko popravim in da jim je zelo mar zame, ker se tako razburjajo, saj želijo, da sem najboljša, haha.

Komu od preostalih tekmovalcev najbolj privoščiš zmago in kdo si je po tvojem mnenju ne zasluži?


Jaz lahko privoščim vsem zmago, pa če to ni realno. Seveda je zmaga namenjena samo enemu. Jaz bi pa vseeno naredila dogovor, da v finalu na koncu, kjer se borita najboljša dva, si razdelita nagrado. Vsak bi potreboval denar za zagon, če si želi ustvariti svojo linijo sladic, ali nečesa novega.

Anna Paynich foto: Pop TV

S svojo osebnostjo si zelo izstopala, si tudi v zasebnem življenju tista oseba, ki izstopa med množico?
Že od osnovne šole izstopam s svojo posebno energijo. Sem en sonček, ki je poslan na zemljo, da razsvetljuje in zdravi. Moj stil oblačenja je od gimnazije naprej drugačen. Še bolj se je izoblikoval na fakulteti za dizajn in na koncu specializiral na magisteriju. Mislim, da se ne bom nehala spreminjat in izboljševat svojo notranjo podobo. Zunanjost je le refleksija, kar se dogaja v moji notranjosti. Torej mavrica in razcvet.

Kakšne so tvoje želje v kuharskem svetu?


Moje želje so napisati še tretjo knjigo o zdravi prehrani. Moja druga je v izdajanju, ki govori o brezpogojni ljubezni in uči tako žensko, kot moškega o medsebojnih odnosih, veliko je praktičnih napotkov za lahkotnejše življenje. Knjiga o prehrani bi pa povezala zgodovino prehranjevanja še od prababic in bi se povezovala s sodobnimi boleznimi in novimi recepti. Seveda bi vključila tudi zunanje, svetovno priznane zdravilce in kuharje.

Si zelo duhovna oseba, kako to kombiniraš s kuhanjem?
Duhovnost je prisotna v hrani tako, da se povežem z njo, jo očistim karme, blagoslovim.
Tudi Anaya ima enak pristop in obe veva, zakaj je to počneva. Naše telo je sestavljeno iz 70% vode in lahko ga programiramo s pozitivnimi vibracijami. Ostale procente, ki jih vnašamo v telo preko hrane, pa je potrebno prav tako dodatno napolniti z zdravilno energijo.

Te osebnost pri kakšni stvari ovira?
Moja osebnost je prednost pri vsakem projektu, ki se ga lotim, saj sem neustrašna, ni mi težko narediti nekaj povsem novega. S svojo samozavestjo se lotim stvari, s katerimi nimam izkušenj, pa vendar pridem vedno na cilj in se veliko naučim.

Kaj pa počnete, ko ne kuhate?
Meni res ni nikoli dolgčas. Pravkar smo se s plesno skupino predstavili na regijskem tekmovanju in dobili bronasto priznanje.
Vodim večje skupine jogo in meditacijo, pričeli so se tudi valetni plesni tečaji, poročni plesi. Tudi moja kolekcija energetskih predpasnikov ter kuharskih rokavic se zelo dobro prodaja. Saj verjamem, da je del moje energije v njej, ker so unikatni, programirani in zelo dostopni vsem gledalcem MasterChefa.
Trenutno sem zaposlena na osnovni šoli in največji izziv so mi otroci, angelčki, ki vzajemno dajejo vse kar od mene prejmejo. Verjamem, da je vsak nov projekt dar, ki mi prinaša novo znanje in nepozabne izkušnje. Amen, hahhaha.

Anna Paynich

Anna Paynich foto: POP TV

Anna Paynich

Anna Paynich foto: POP TV

prejšnji članek
Takšna je Melania Trump v resnici
Svet slavnih
Takšna je Melania Trump v resnici
naslednji članek
Ksenija Benedetti obrača nov list
Svet slavnih
Ksenija Benedetti obrača nov list