MasterChef Slovenija Adam Šerc foto: POP TV
»Že doma smo se srečevali z različno kulinariko. Oče je delal v Franciji, mama, ki je bila slavistka, pa je bila navdušena nad azijsko kuhinjo, ki sem jo spoznal že kot otrok in jo takoj vzljubil. Odlična kuharica je bila že moja nona, ki je kuhala v družini nekega barona v Trstu, ki je prihajal z juga Italije in je bil res velik gurman. Sprva semmalo razmišljal,da bi se podal v kuharske vode in šel na kuharsko šolo v Izoli. A se je prav zaradi tega zapletlo. Bil sem lump in mama je dobro vedela, da se moje življenje v internatune bikončalo prav dobro, zato sem kot večina sovrstnikov končal na eni od tehničnih šol. Sem se pa s kuhinjo bolj resno začel spogledovati popetindvajsetem letu, in topo silirazmer. Ko je umrla mama, sem prevzel kuhinjo, saj je bila to edina možnost, da ne bi trije moški jedli zgolj hrenovk. Takrat sem najprej malo pobrskal po knjižnih policah, kjer je mama hranila kuharske knjige, in odkril marsikaj zanimivega. Največji vtis je name naredila knjiga Vse kuhinjesveta, v katerisem našel veliko uporabnih nasvetov in receptov, saj takrat še ni bilo interneta. Seveda pa o kakšni profesionalni kuhariji nisem razmišljal, saj je bilo to obdobje, ko so me zanimale le ženske in žur,« pravi Adam, ki je že zelo zgodaj odkril tudi ljubezen do potovanj.
»Vse skupaj se je začelo že v otroštvu. Včasih smo se pridružili očetu v Franciji, kjer sem lahko podrobno spoznaval tudi francosko kulinariko. Sam sem začel potova-ti pozneje, najprej je bila na vrsti Evropa, potem sem se odpravil tudi kam dlje. Velik vtisje name naredi-la Japonska in vse, kar je povezano s to deželo, vključno s kulinariko. Vzljubil sem tudi Karibe. Na Barbadosuimam hišo in zemljo in tam bom preživel stara leta. Sem velik ljubitelj vročine, sonca in morja, ne nujno v tem zaporedju, vse skupaj pa je zmagovalna kombinacija.«Adam je tudi strastni gobar, zelo so mu pri srcu jurčki. Po njih se rad odpravi na Gorenjsko, še posebno na Pokljuko. Kot zaprisežen gur-man pa ima posebno strast tudi do čilija. »Ne spadam med tiste, ki jih samo uživajo, sam jih tudi gojim in iz njih pripravljam različne čilijeve omake. Sem predsednik Društva ljubiteljev čilijev, ki organizira več festivalov po različnih koncih Slovenije. Res je neverjetno, kako število izdelovalcev čilijevih omak iz leta v leto narašča. Ponosen sem, da moje čilijeveomake uporabljajov dveh restavracijah z Michelinovimi zvezdicami. Imam eno največjih zbirk čilijevih semen v Evropi, ki trenutno šteje že več kot šeststo vrst,« se pohvali ljubitelj italijanske kuhinje, ki pa se v zadnjem času vse bolj navdušuje tudi nad bosansko kuhinjo.
»Ta kuhinja je res nekaj posebnega in žal jopremalo poznamo. Že različne pite znajo tamkajšnje gospodinje odlično pripraviti, imajo pa še vrsto drugih jedi. Imajo tako bogate recepte, ki vsebujejo tudi veliko zelenjave.« Adam zelo rad eksperimentira in se izobražuje. »Delal sem že marsikje, tudi v restavracijah, ki se lahko pohvalijo z Michelinovimi zvezdicami. Bilo je tudi obdobje, ko sem se posvečal molekularni kuhinji. A vedno znova se rad vračam k tradicionalni kuhinji. MasterChef je bil zame odlična izkušnja, veliko sem se naučil.«Po prihodu iz šova pa je doživel še nekaj lepega. »Spoznal sem čudovito partnerico in njeno šestletno hčerko, s katero se odlično razumem. Vse to mi daje zagon in nov smisel življenja,« iskreno prizna za konec.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.