Nik Marolt foto: Zaslonski posnetek
No, ne boste ga gledali na komercialni televiziji, se pa lahko ob njegovih domislicah kratkočasite na YouTubu. Nik Marolt je namreč dobesedno vzel stvari v svoje roke: izdelal je mizo z dovolj veliko delovno površino, jo postavil v naravo, kjer se najbolje počuti, vklopil kamero in se na svoj sproščeni način lotil snemanja zanimivosti o manj znanih rastlinah, ki v kulinariki niso dovolj cenjene.
Da bi morale biti, saj v sebi skrivajo obilje potenciala, bo tekom kulinaričnih vlogov dokazoval Nik, ki se je najprej lotil, ne boste verjeli, solate! Za slednje se je odločil, ker jo ljudje uživamo zgolj surovo, oz. začinjeno s prelivi, medtem ko bi jo lahko uporabili in predelali na presenetljive načine. »Škoda se mi zdi, ker ni izkoriščena do svojega polnega potenciala,« pravi Nik, ki uporabo solate primerja s špinačo, za katero toplotna obdelava ne zveni prav nič nenavadno, čeprav sta si rastlini po strukturi podobni.
»Ta trenutek gre veliko solate v cvet in zakaj bi jo metali stran? Odgovor je, da je pravzaprav ni potrebno zavreči.« Podrobnosti o tem, kako jo lahko porabite, pa si oglejte v njegovi prvi spletni oddaji. Kliknite TUKAJ.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.