pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

MasterChef: Za Filipove zgodbe na krožniku 'kriv' Mojmir Štifar?

24. 4. 2024; 11.00
Avtor: V.M.
chef-filip-matjaž, masterchef

Chef Filip Matjaž v MasterChefu foto: POP TV

Kako so vam všeč zgodbe na krožniku, ki jih je chef Filip Matjaž predstavil v zadnji epizodi MasterChefa? Da se je podal v ustvarjanje kulinaričnih pripovedk, je imel pomembno vlogo novi sodnik Mojmir Štifar.

V sinočnji epizodi oddaje MasterChef Slovenija je v slavno kuhinjo vstopil kuharski mojster Filip Matjaž, ki ga poznavalci dobrih grižljajev poznajo zlasti po krožnikih, na katerih se odvijajo edinstvene istrske kulinarične zgodbe. Eno takšnih več dimenzionalnih ustvarjanj je prejemnik Michelinove zvezdice tekom 5-hodnega menija pričaral tudi v oddaji. Vas je navdušil ali se vam predstavitev izkušnje zdi preveč kompleksna za vaš okus?

Kot zanimivost naj omenimo, da je za usmeritev chefa Filipa delno zaslužen prav novi sodnik Mojmir Štifar. Filip namreč v mladosti ni imel želje po ustvarjanju v kuhinji, si je pa premislil, ko se je pri Mojmirju seznanil s sodobno kulinariko. Zaradi stiske s kadrom je kot dijak pomagal očetu v domači restavraciji Tomi in ko so ga po naključju prijavili na kuharsko delavnico, se je znotraj njega porodilo novo spoznanje. »Te delavnice je vodil Mojmir Šiftar, ki je bil tudi kapetan mladinske kuharske reprezentance. Povabljen sem bil, da se jim pridružim, in videl sem, da pri kuhanju ne obstaja samo klasika – kalamari, dunajski zrezki, razne pašte, rižote …, torej to, kar smo počeli v Tomiju in kar še danes večinoma ponujajo v portoroških gostilnah. Tega si enostavno nisem želel,« je razložil v klepetu za portal O vinu, kjer med drugim predstavljajo dobre poslovne prakse s področja uživanja vina in obedovanja.

Pozdrav iz kuhinje foto: POP TV

Predjed v zgodbi o Solinah. foto: POP TV

Chef Filip Matjaž v MasterChefu foto: POP TV

prejšnji članek
Avstrijec Marcel Hirscher se želi vrniti na bele strmine
Svet slavnih
Avstrijec Marcel Hirscher se želi vrniti na bele strmine
naslednji članek
Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen
Resničnostni šovi
Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen