Chef Filip Matjaž v MasterChefu foto: POP TV
V sinočnji epizodi oddaje MasterChef Slovenija je v slavno kuhinjo vstopil kuharski mojster Filip Matjaž, ki ga poznavalci dobrih grižljajev poznajo zlasti po krožnikih, na katerih se odvijajo edinstvene istrske kulinarične zgodbe. Eno takšnih več dimenzionalnih ustvarjanj je prejemnik Michelinove zvezdice tekom 5-hodnega menija pričaral tudi v oddaji. Vas je navdušil ali se vam predstavitev izkušnje zdi preveč kompleksna za vaš okus?
Kot zanimivost naj omenimo, da je za usmeritev chefa Filipa delno zaslužen prav novi sodnik Mojmir Štifar. Filip namreč v mladosti ni imel želje po ustvarjanju v kuhinji, si je pa premislil, ko se je pri Mojmirju seznanil s sodobno kulinariko. Zaradi stiske s kadrom je kot dijak pomagal očetu v domači restavraciji Tomi in ko so ga po naključju prijavili na kuharsko delavnico, se je znotraj njega porodilo novo spoznanje. »Te delavnice je vodil Mojmir Šiftar, ki je bil tudi kapetan mladinske kuharske reprezentance. Povabljen sem bil, da se jim pridružim, in videl sem, da pri kuhanju ne obstaja samo klasika – kalamari, dunajski zrezki, razne pašte, rižote …, torej to, kar smo počeli v Tomiju in kar še danes večinoma ponujajo v portoroških gostilnah. Tega si enostavno nisem želel,« je razložil v klepetu za portal O vinu, kjer med drugim predstavljajo dobre poslovne prakse s področja uživanja vina in obedovanja.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.