Arian
Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo pogrešanega 6-letnega Ariana?

1689255087-fgetyuwws-27-1689254999369
Necenzurirano

Pod Janšo je bil urednik na RTV, zdaj bi šel na računsko sodišče

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Mojmir Šiftar brez olepšav: Od našega poklica ne boš obogatel

27. 5. 2024; 11.00
Avtor: V.M.
Mojmir Šiftar za k poudarkom

Mojmir Šiftar foto: Marko Vavpotič/M24

Kuharski mojster in sodnik šova MasterChef ne podpira utvar, da lahko v kuhariji z malo dela obogatiš. Sam se je na to pot podal iz povsem drugih razlogov …

32-letni kuharski mojster Mojmir Šiftar si je že kot najstnik zastavil cilje, ki jim je za tem predano sledil. Čeprav je bil neukrotljiv otrok, je kasneje vse presenetil s svojo ambicioznostjo in disciplino.

»Težko je biti toliko zrel, da že pri petnajstih letih začutiš svoje sanje in se odločiš za to pot. Naš poklic ni lahek, od njega ne boš obogatel, treba je trdo delati in se mu posvetiti z vso dušo, sicer ne dobiš takšnega zadovoljstva, kot si ga želiš. Zagotovo pa ne podpiram predstave, da boš kot kuhar z malo dela veliko služil,« je povedal za revijo Jana in razložil, da se je za poklic kuharja odločil z ustvarjalnega vidika.

»Sicer je moja prababica imela gostilno, mama je doma dobro kuhala, sam pa sem v tem videl priložnost za ustvarjanje in kako na 1001 način nekomu polepšati dan. Oče in mama sta pravnika, brat in sestra čisto v drugih vodah. Sam sem zelo zavestno šel v gostinsko šolo, prva praksa pri Janezu Bratovžu pa je to potrdila. Bil sem ambiciozen. Pri osemnajstih sem si določil nekaj ciljev: da bom kuharski mojster, izdal kuharsko knjigo in osvojil Michelinovo zvezdico,« je strnil misli Mojmir, ki je izpolnil skoraj vse cilje, nekaj pa jih še mora osvojiti.

Mojmir Šiftar se je pridružil šovu MasterChef Slovenija.

Mojmir Šiftar se je pridružil šovu MasterChef Slovenija. foto: Lipar Design / POP TV

prejšnji članek
RollJet – torba mene pelje
Moda&Lepota
RollJet – torba mene pelje
naslednji članek
Tara Zupančič ustvarjalka priljubljenih topkov
Svet slavnih
Tara Zupančič ustvarjalka priljubljenih topkov