Jure Pavlič foto: POP TV
Jure Pavlič, ki smo ga spoznali v zadnji sezoni kuharskega šova MasterChef, je za revijo Jana razkril, da za pripravo osupljivo elastičnega testa za napolitansko pico uporablja ledene kocke. Nasvet smo preizkusili tudi mi in lahko vam potrdimo, da je trik uporaben tudi pri pripravi navadnega testa.
»Toplota rahlja glutenske vezi, zaradi česar se začne testo trgati. Ker na trdnost glutenskih vezi vpliva temperatura testa, je pomembno, da ga že med samo pripravo hladimo. Sam to dosežem tako, da del vode nadomestim z ledom. Primer: pri receptu, v katerem sta kilogram moke in 7 dcl vode, uporabim 5 dcl vode in 200 g ledu. Brez skrbi, ledene kocke se bodo med pripravo povsem stopile. Priprava testa po tem postopku vas bo razveselila z voljnim in elastičnim testom,« je razložil Jure.
Jure Pavlič foto: POP TV
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.