nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Sonja Javornik: Živali so najboljši antidepresiv

19. 4. 2024; 12.00
Avtor: V.M.
poroka-na-prvi-pogled

Publicistka Sonja Javornik foto: Planet TV

Publicistka in strokovnjakinja eksperimenta Poroka na prvi pogled Sonja Javornik je že od nekdaj velika ljubiteljica živali. Njeni spomini so polni zabavnih prigod, danes pa ji lepša življenje mačji kosmatinec Barni.

»Domače živali priporočam vsem. Zdijo se mi najboljši antidepresiv. Da ne omenjam, da je vedno prijeten občutek, ko te nekdo pričaka na vhodu ...« pokima Sonja Javornik in nadaljuje, da jo njen mačji prijatelj Barni že zjutraj spravi v smeh in dobro voljo.

Pa to pomeni, da so ji bolj ljube mačke? Niti ne, v preteklosti je namreč imela tudi psička. Pravzaprav dva, le da se je za prvega zgodba žalostno končala. »Imel je nesrečo - ko sem ga peljala na sprehod na dan, ko je prvič v tistem letu zapadel sneg, je bil tako navdušen, da je začel noreti, kar ni bilo običajno, in je šel tudi na cesto, kjer ga je zbil avto. To je bilo zame strašna tragedija …« se otožno spomni novinarka in se zatem sprehodi po vedrejših spominih na ostalo pisano druščino ljubljenčkov.

Sonjin svet živali foto: Osebni arhiv

»Imela sem mačke - ena mačka je bila taka prijateljica z mojim psom, da je najprej umila sebe, potem pa še njega, ko sta skupaj ležala na dvorišču in se sončila … Imela sem tudi hrčka Pikija, pa dva papagaja. Brat je imel ribe, stara mama pa kokoške. Cel kup živali pa sem prinesla iz narave. Recimo ježa. Pa žabe! Danes si sploh ne predstavljam, da bi se dotaknila žabe, kot majhna pa sem jih rada lovila. Na balkonu sem pa imela glinene lonce s paglavci, ki sem jih poimenovala po družinskih članih! (smeh) No, paglavci so čez nekaj dni začeli kvakati in potem tudi skokoma pobegnili,« se smeji Sonja in nam pokaže fotografijo mačka Barnija, ki ji sedaj lepša življenje.

»Strašno je inteligenten in prijazen muc in nadvse ga obožujem. Prepričana sem, da razume, kar mu govorim, saj vidim, da se odziva na vse - razen seveda, kadar lenari in se mu nič ne ljubi. Sploh mi ni jasno, zakaj sem bila par let brez domačega ljubljenčka po tem, ko mi je pri 20-tih letih umrl maček Arnold …« skomigne z rameni in nadaljuje, da ima njena mati psička po imenu Piko, ki ga z veseljem popazi. »Čez poletje sva z Barnijem večinoma na morju, pogosto tudi skupaj z mami in Pikotom in sem zadovoljna, da se najina ljubljenčka kar v redu prenašata. Sicer sta bolj na distanci, ampak očitno oba razumeta, da ne bi bili zadovoljni, če bi se kregala …« smeje se zaključi klepet Sonja.

prejšnji članek
Recept: Zdrav regratov namaz
Moda&Lepota
Recept: Zdrav regratov namaz
naslednji članek
Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju za izbor Femme fatale
Svet slavnih
Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju za izbor Femme fatale