evrovizija, švica
Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Sanjski moški: voditelj svojo sanjsko našel pred 14 leti

20. 11. 2022; 10.52
Avtor: BM/Revija Lady
Nejc Šmit

Nejc Šmit foto: POP TV

Nejc Šmit domače Radovljice ne zamenja za nič na svetu. Tam živi s svojim dekletom, s katero sta par še iz srednje šole.

Ko so mi ponudili oddajo Sanjski moški, je bil moj prvi odziv: ‘Uf, to pa ne bo šlo, mi manjka nekaj centimetrov v višino, pa nasploh nisem tip za to, zakaj so sploh pomislili name!?’ Potem so mi razložili, da gre za vlogo voditelja, in sem si oddahnil ter z veseljem sprejel vlogo,« pove vedno dobro razpoloženi Nejc Šmit in v smehu doda, da se je na snemanju počutil izredno zapostavljenega. »Vsi so hodili na zmenke, jaz sem ostajal v dvorcu. Imeli so zabave s koktajli, jaz sem jih opazoval, kako pijejo … (smeh) Ne, šalo na stran. Bilo mi je izredno prijetno. Z Blažem sva si ves čas snemanja delila garderobo, tako da sem ga verjetno od vseh še najbolje spoznal. Z dekleti sicer nisem imel prav veliko stika, še največ na skupinskih zmenkih, in tam je bilo vedno zabavno. Vsakič znova sem bil presenečen, kako značajsko različna so si med seboj.«

Blizu doma

Sanjskega moškega so snemali dva kilometra stran od Nejčevega doma, zato se rad pošali, da so po končanem snemanju vsi postali malo Gorenjci. Nepozabna izkušnja je prinesla tudi nekaj zabavnih anekdot. »Ko smo snemali skupinske zmenke, sem običajno na lokacijo prišel dosti prej, da smo naredili vajo s pozicijami, kamerami in tako dalje. Na enem od skupinskih zmenkov je bilo tudi dekle, ki ni bilo del produkcijske ekipe, in ko sem se ji predstavil kot voditelj oddaje Sanjski moški, se je nasmejalo in reklo: ‘Ne, saj ti si samo Petrov statist, kajne?’ Bolj ko ji je vsa ekipa zagotavljala, da sem pravi voditelj, bolj se je smejala in mislila, da je šala. Na koncu je to postala kar klasična šala med nami in še vedno mi je smešno. Iskreno upam, da je potem gledala prvo oddajo,« slikovito opiše zabavno izkušnjo.

Ko kamere ugasnejo

Na vprašanje, kakšen je Nejc, ko kamere ugasnejo, se pošali, da je »zatežen in jaz že ne bi bil rad v njegovi družbi«. A vsi, ki ga poznajo, vedo, da je to daleč od resnice. 32-letni Radovljičan je znan po svoji pozitivni energiji in nasmešku do ušes. »Doma ne nosim obleke in kravate, nimam urejene pričeske, predvsem pa doma nimam šopka deklet, ki lovijo srce drugega moškega. (smeh) Rad imam sprehode ob obali, žvrgolenje ptičkov … (smeh) S punco imava zelo rada namizne družabne igre, jih imava za celo omaro. Sicer pa se rada druživa. Imava to srečo, da imava super ljudi okoli sebe,« razloži Nejc, ki je s svojo najdražjo skupaj že zavidljivih štirinajst let. »Recept za dolgoletno uspešno zvezo je za vsakega posameznika drugačen. Osnovno pa je, da je iskrena komunikacija, razen ko me vpraša, ali je v nečem videti lepa, tam je samo en pravilen odgovor. Trenutno največ veselja najdeva v brskanju za sedežnimi garniturami, saj sva ravno v nakupu nove. Jaz gledam bolj funkcionalno, ona bolj estetsko in seveda še nisva našla prave,« se zasmeji.

Pomembna je mentalna higiena

Nejc je študiral psihologijo, podiplomski študij, specializacijo in stažiranje pa je opravil v smeri zakonske in družinske terapije. Njegova želja je, da bi uspel temo duševnega zdravja približati tudi drugim. »Še vedno je preveč tabuizirana, morali bi se več pogovarjati o tem. Tako kot se uspemo pogovarjati o zdravih zajtrkih, treningih za popolno poletno postavico, bi se morali pogovarjati tudi o svoji mentalni higieni. S kolegico imava odprt Center za psihoterapevtsko pomoč, kjer delam kot psihoterapevt za posameznike, pare in družine. Zaposlen sem pa kot strokovni delavec terapevt v Projektu Človek, v terapevtski skupnosti za zasvojene s pridruženimi težavami v duševnem zdravju,« razloži. Eden od njegovih največjih »ventilov« ostajata komedija in oder za improvizacijo. Tam je spoznal tudi veliko dobrih prijateljev. »Letos sva s prijateljem Dinom Kapetanovićem v predstavi 2 + 1 gratis na oder vsakič povabila nekoga, ki sicer ni komik. Odzivi so bili res odlični. Humor ima takšno moč. Morda sem tudi zato iz te teme magistriral. Moja tema je bila humor v medosebnih odnosih. Če skrajšam celotno magistrsko nalogo v dve besedi: smejte se!«

nejc smit

nejc smit foto: revija zvezde

Nejc Šmit

Nejc Šmit foto: POP TV

prejšnji članek
Peter Vilfan pokazal veliko srce
Svet slavnih
Peter Vilfan pokazal veliko srce
naslednji članek
Kmetija: Denis ustvarja novo kuharsko oddajo
Resničnostni šovi
Kmetija: Denis ustvarja novo kuharsko oddajo