stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

SIT: Končno zmagal talent?

24. 12. 2018; 07.00
Avtor: K.M.
sit2018_finale_fotoMiroMajcen-267

Tjaša Dobravec foto: Miro Majcen

Po finalu oddaje Slovenija ima talent je bilo na družbenih omrežjih kar burno. Je končno zmagal pravi talent?

Za nami je še zadnje letošnje finale resničnostnih šovov in zabavnih oddaj. V šovu Slovenija ima talent je včeraj zmagala 24-letna Tjaša Dobravec, ki je na spiralnem drogu na finalnem odru pripravila nekaj, česar do zdaj na televiziji še nismo videli. Njeni gibi so bili, kot da lebdi v zraku, več kot očitno pa je navdušila celotno Slovenijo. 

Tjaša Dobravec foto: POP TV

Številni spletni komentatorji so navdušeni nad dejstvom, da na koncu ni zmagal glasbeni nastop, kljub temu, da je bilo vseh osem odličnih. Eden izmed komentarjev se je tako glasil: "Končno je zmagal talent."

Tjaša Dobravec foto: POP TV/Miro Majcen

Kljub temu pa pevcem in tudi Timu Udoviču, drugemu ne pevcu v finalu, pomanjkanja le-tega ne bi smeli očitati. Jasno je, da imajo gledalci predvsem dovolj stalnih zmag pevcev, kljub njihovi odličnosti. Spomnimo, v Sloveniji so pevci zmagali v prvih štirih sezonah (Lina Kuduzović, Julija Kramar, Alja Krušič, Jana Šušteršič), v peti sezoni je zmagal Jernej Kozan in v šesti godalni duo Wild Art. Če pogledamo statistiko, v zadnjih treh sezonah tako v naši različici oddaje dejansko niso zmagali pevci, je pa res, da se v polfinale in v sam finale po večini uvrstijo ravno pevski nastopi. Je pa res, da se zmage pevcev dogajajo tudi drugje po svetu. Zato morda obstaja splošno prepričanje o 'prevelikem zmagoslavju glasbenih talentov', ki jim številni očitajo tudi dejstvo, da gre večina čez različne oblike šolanja. 

Ne gleda na vse je v včerajšnjem finalu slavila Tjaša. In kako bo zmago unovčila? "Končno bi denar lahko vrnila mami, ki je delala kot nora, da sem si lahko privoščila karto za avtobus ali letalo, svoj drog in občasno najemnino dvorane. Ostalo bi porabila za pridobivanje izobrazbe. Moje sanje so namreč študirati cirkus. Na žalost mi do sedaj denarja, ki je za to potreben kljub trdem delu ni uspelo nabrati. Znanje bi kasneje prenašala na otroke v Sloveniji," je pred polfinalnim nastopom zaupala portalu 24ur. 

prejšnji članek
Simona Weiss: Ob obletnici čustven zapis njenih najbližjih
Svet slavnih
Simona Weiss: Ob obletnici čustven zapis njenih najbližjih
naslednji članek
Dnevni horoskop: Pri delu vas bodo pohvalili
Zdravje
Dnevni horoskop: Pri delu vas bodo pohvalili