nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Talenti: Tajda Korče nagrajena za vztrajnost

3. 11. 2021; 08.00
Avtor: Revija Lady
tajda-korče, slovenija-ima-talent, zlati-gumb

Tajda Korče, Slovenija ima talent, zlati gumb foto: POP TV

Tajda je vso Slovenijo pustila brez besed, ko se je zvijala in raztegovala na televizijskem odru.

Petnajstletna Tajda Korče je v prvi oddaji šova Slovenija ima talent s svojim gibčnim telesom prikazala gimnastični nastop v takih razsežnostih, o katerih večina niti sanjati ne more. In kar je najbolj zanimivo, trenira sama, vse pa se je naučila s pomočjo youtuba. Želja, da bi nastopila v šovu, se je pojavila že pred dvema letoma, najprej v vlogi pevke in pozneje plesalke. A kot kaže, se je premislek izplačal, saj je prikazala neverjetno točko, s katero si je prislužila zlati gumb.

Tajda Korče, Slovenija ima talent, zlati gumb foto: POP TV

Tajda Korče se je lotila gimnastičnih vaj dokaj pozno, šele pred približno dvema letoma, v nasprotju z vrhunskimi baletkami, ki začnejo plesati že pri treh ali štirih letih, ko je telo veliko bolj gibčno kot v poznejših letih. Tajda je potemtakem pravi fenomen. »Ko sem videla te gimnastične figure na youtubu, so me takoj pritegnile. Radovednost me je gnala, da sem poskusila. Vse se je začelo postopoma, najprej z zelo preprostimi figurami. Kar lahko pokažem zdaj, ni nastalo čez noč, za mano so številni treningi, veliko dela in truda. Vse gre postopoma in včasih sem presenečena celo sama nad seboj. Telo se počasi navaja na posamezne figure in z vajo postaja vse bolj prožno. Ker nimam trenerja, sem sama v obeh vlogah. Tu mi veliko pomaga leto dni starejša sestra Petja, ki me posname, da si lahko pogledam, kako sem izpeljala vse skupaj, in na podlagi tega odpravim napake. Pred samim začetkom treninga je zelo pomembno, da se dobro ogrejem, kar sem naredila tudi pred nastopom v šovu, po končanem nastopu pa je treba narediti tudi raztezne vaje. Veliko ljudi me sprašuje, ali me potem kaj bolijo mišice. Prav nič, saj strogo upoštevam vse, kar sem naštela.« Tajda pusti s svojimi gibi brez besed marsikoga, ki ne more verjeti, da ima lahko nekdo tako gibčno telo. Na trenutke se zdi, kot da je iz gume. A je seveda vse le rezultat rednih treningov.

Tajda Korče, Slovenija ima talent, zlati gumb foto: POP TV

»Treniram skoraj vsak dan, vsaj po eno uro, pred šovom pa tudi več. V prvem nastopu še nisem pokazala vsega, kar znam, to sem prihranila za naslednje nastope,« se namuzne Tajda, ki ima za seboj nekaj bridkih preizkušenj. »Po smrti očeta mamani zmogla več skrbeti za številno družino, zato smo otroci dobili nadomestno rejniško družino. Jaz sem bila takrat stara šest let. Imam srečo, da je z menoj tudi moja sestra Petja, s katero se odlično razumeva. Sicer pa v rejniški družini, ki jo imam za svojo, živim še s sorojenci – sestro Laro ter bratoma Klemnom in Nikom. Slednji je star dvajset let in je najstarejši. Skupaj z rejnico sta me spremljala tudi na avdicije in v šov, kar mi res veliko pomeni.«

Za Tajdo je letošnje leto prelomno, saj je postala srednješolka. »Obiskujem šolo za kozmetičarke in zdaj po dobrem mesecu dni vem, da sem prav izbrala. Veseli me delo z različnimi lepotnimi tretmaji, še zlasti pa manikira, ki je v zadnjih letih zelo priljubljena in ponuja veliko možnosti za zaposlitev.« Nad Tajdinim nastopom so bile navdušene tudi njene sošolke, ki so bile kar malo hude, ker jim ni povedala, da bo nastopila v šovu, a to je zaupala samo domačim.

Tajda še pravi, da bi po končanem šovu Slovenija ima talent, ne glede na to, kakšna bo njena uvrstitev, rada živela tako kot prej. Kako bo njeno življenje zaradi talenta, ki ga je pokazala javnosti, potekalo naprej, pa ne ve niti sama. Ve pa, da nas bo v svojem polfinalnem nastop osupnila še bolj kot prvič.

prejšnji članek
Chris Pratt bo postal leni ljubitelj lazanje
Svet slavnih
Chris Pratt bo postal leni ljubitelj lazanje
naslednji članek
Zdravstvene težave Melani Mekicar, ostati mora tiho
Svet slavnih
Zdravstvene težave Melani Mekicar, ostati mora tiho