oblaki, vreme
Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na radarsko sliko

1715284723-172a1607-1715284697348
Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo vodila Žibertova desna roka

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

SIT: Frajerska harmonikarica Špela o izrazni mimiki in 'čudežni' harmoniki

31. 10. 2023; 08.00
Avtor: V.M.
Špela Šemrl

Špela Šemrl foto: POP TV

Njene izrazne mimike ne boste pozabili, kajne? Kot tudi ne njenega spretnega poplesavanja prstov po množici gumbov, med katerimi bi se sami zagotovo izgubili. Hja, Špelo smo prav morali pocukati za rokav …

Špeli Šemrl se je konec tedna že uresničila ena izmed velikih želja. Zdaj jo lep del Slovenije pozna kot tisto harmonikarico Špelo, v katero publika zre z odprtimi usti. Od navdušenja, kakopak. Pravzaprav še več kot to, poznamo jo kot tisto nonšalantno kul harmonikarico, ki je na Talentih med divjim poplesavanjem skozi glasbeno lestvico osvojila zlati gumb. Namenila sta ji ga kar dva žiranta, Škufca in Bizovičar, ki sta za namenček stekla na oder in 17-letnici svoje navdušenje izrazila z objemom.

Poleg izjemnega igranja je Špela pozornost gledalcev pritegnila tudi s svojo izrazno mimiko, ki je lepo zaokrožila celoten nastop in ga hkrati še povzdignila. Gre za spontano izražanje ali karizmatična glasbenica na ta način popestri dinamiko svoje interpretacije?

Špela nas je navdušila z izrazno mimiko. foto: POP TV

»Moja izrazna mimika je del mojega doživljanja glasbe. Torej med tem, ko igram, me glasba prevzame in mimika pride čisto spontano,« je za njena.si pojasnila Špela, ki smo jo za rokav pocukali še na temo njene zanimive harmonike, na kateri ste zagotovo opazili številne gumbe. Kot nam je razložila, je nastopila s kromatično harmoniko in skomignila z rameni rekoč, da je zelo podobna klavirski harmoniki, ki jo večina pozna. No, nam se vseeno zdi naravnost osupljivo, da se znajte med množico gumbov. Kaj pa njej? Ji igranje predstavlja izziv ali je tek med gumbi zanjo mačji kašelj?

»Če mi gumbi predstavljajo izziv. Hmm, večkrat dobim vprašanje, ali je težko igrati harmoniko, in vsakič mi je težko odgovoriti. Lahko pa vam povem, da se vedno znova da najti nek izziv, ki ga poskusiš premagati. In to je še ena stvar, ki me navdušuje pri igranju, torej, da si vedno znova lahko postavljaš nove cilje in izzive,« je navdihujoče strnila misli Špela, ki je prejela daleč največji odziv gledalcev na družbenih omrežjih. Špela je z zajetnim številom všečkov presegla tudi pevko Sofio, ki je do zadnje avdicijske oddaje jezdila na valu največje favoritke.

Špela Šemrl je bila nagrajena z zlatim gumbom. foto: POP TV

Špela na odru preprosto uživa.

Špela na odru preprosto uživa. foto: POP TV

Špela ne hlepi po pozornosti. Ona jo lahkotno osvoji s karizmo in talentom.

Špela ne hlepi po pozornosti. Ona jo lahkotno osvoji s karizmo in talentom. foto: POP TV

Špela Šemrl

Špela Šemrl foto: POP TV

Med množico tipk se znajde kot riba v vodi.

Med množico tipk se znajde kot riba v vodi. foto: POP TV

Špela na odru Slovenija ima talent.

Špela na odru Slovenija ima talent. foto: POP TV

prejšnji članek
Kmetija: Klara ni dovolj zavrtela Marcela okoli prsta
Resničnostni šovi
Kmetija: Klara ni dovolj zavrtela Marcela okoli prsta
naslednji članek
Vse najboljše, slovenski knjižni jezik!
Svet slavnih
Vse najboljše, slovenski knjižni jezik!