profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Slovenija
 

Nina Osenar zdaj le povedala resnico o Lili Žagar!

17. 12. 2015; 09.15
Avtor: Sonja Javornik
Nina Osenar

Nina pravi, da je počaščena, ker je dobila svojo oddajo na prvem programu nacionalne televizije v popoldanskem »prime time« terminu. foto: Žiga Culiberg

Nina Osenar se je po krajšem premoru vrnila na male ekrane z oddajo Zaljubljeni v življenje. Nina je komaj čakala prvič nagovori gledalce v popoldanskem terminu, saj je zdaj v ustvarjanje oddaje še bolj osebno vpletena, kot je bila do zdaj.

Na male zaslone se vračate z novo oddajo. Kaj lahko pričakujemo?

To je najbolj pozitivno usmerjena oddaja vseh časov (smeh)! Gre za svetovalno, zabavno, preprosto, življenjsko, popoldansko oddajo o življenjskem slogu in že naslov Zaljubljeni v življenje pove, da s pozitivnostjo mislimo skrajno resno (smeh)! Predstavljali bomo sporočilne življenjske zgodbe različnih ljudi in gostov, spovedovali znane Slovence, gospodinjili, v decembru pride tudi rubrika, v kateri bomo spodbujali posvojitve zapuščenih živali … Začnemo v soboto, 14. novembra, ob 16. uri na prvem programu Televizije Slovenija. 

Kdo vam pomaga pri ustvarjanju?

Urednik oddaje je Rok Smolej, s katerim sva se odlično ujela. Rok je človek, ki preprosto razume televizijo in so mu blizu življenjske teme. Iskreno lahko rečem, da ne vem, ali sem že v vsej dozdajšnji televizijski karieri spoznala človeka, ki bi bil tako delaven, predvsem pa izjemno sposoben. Skupaj ustvarjava in res mi veliko pomeni, da se lahko tokrat izkažem tudi kot soavtorica oddaje. 

Ali je njen partner Dejan Kontrec zadovoljen, ker ve, da se ne bo razkazovala?

Nina v smehu odgovarja, da Dejan prej sploh ni gledal nobene njene oddaje, zato ga je morala kar malo izobraziti. »Pokazala sem mu nekaj uvodov oddaj Ne se hecat' in nad mojim videzom je bil res navdušen (smeh)! Sicer pa je Dejan človek vsebine in glede na to, da me medijsko ni spremljal, mislim, da sem ga morala navdušiti kar oziroma tudi z vsebino (smeh).«

Do zdaj ste vodili oddaje v najbolj gledanem terminu, zdaj pa se selite v popoldanski termin. Je to za vas degradacija?

Degradacija? Lepo vas prosim, dobila sem svojo oddajo na prvem programu nacionalne televizije v popoldanskem, tako imenovanem 'prime time' terminu, osebno sem počaščena in je zame to kvečjemu nadgradnja. Hvaležna sem za zaupanje, ki so mi ga izkazali, in upam, da ga bom upravičila tako pred vodstvom televizije kot pred gledalci. Med večernimi zabavnimi šovi in popoldanskimi oddajami je res kar velika razlika, v popoldanskem času imaš namreč možnost ustvariti ne le neko bleščečo zabavo, ampak format, v katerem je prostor za teme, ki so sporočilne, ki imajo neko vrednost, iz katerih se vsi lahko tudi kaj naučimo, in tukaj bo do izraza bolj prišla tudi moja osebnost. 

Torej vam bo oddaja, v kateri ne boste tako glamurozni in v visokih petah kot do zdaj, bolj pisana na kožo, saj ste tudi sicer zasebno raje v bolj športni garderobi?

Mogoče pa res, čeprav bodo pete največkrat še vedno visoke (smeh). Na dekolte pa imam veto (smeh). Pravzaprav sem sama izrazila željo po bolj urbanem, sproščenem, preprostem stajlingu. A brez skrbi, moja sijajna stilistka Vesna Mirtelj bo poskrbela, da bo moj videz še vedno atraktiven.

Ko vas je v oddaji Moj dragi zmore nadomestila Lili Žagar, se je gledalcem zdelo, kot da bi tekmovali, katera bo bolj razgaljena v studiu. Ali vam je bilo kdaj pred kamerami neprijetno, ko ste bili v res izzivalnih oblačilih, ki niso veliko prepuščala domišljiji?

(smeh) Seveda ne, saj je bilo vse narejeno z okusom. Sicer pa je tudi Lili  lepa in postavna ženska in si takšne obleke lahko privošči. V tem ne vidim nobenega problema, kvečjemu je to lahko prednost, najbrž je bil moški del občinstva zelo vesel (smeh)! Sicer pa verjamem, da za pritegovanje pozornosti ne potrebujem visokih razporkov in globokega dekolteja. V večernih šovih je bilo to povsem primerno, v popoldansko oddajo pa takšni stajlingi pač ne spadajo. 

Ali ste razmišljali, da bi povabili k sodelovanju v oddaji tudi vašega nekdanjega partnerja Jureta, ki je sodeloval pri scenarijih za oddajo Moj dragi zmore?

Jureta sem res povabila k sodelovanju, vendar se je odločil, da narediva poslovni premor, kar popolnoma razumem. Prepričana pa sem, da bova še sodelovala, saj Jureta izrazito cenim, menim, da je v Sloveniji še vedno največji mojster pisane besede.  

Ali pogrešate Borisa Kobala, s katerim sta prejšnjo sezono vodila oddajo Ne se hecat’?

Res ga pogrešam! Komaj čakam, da se dobiva na kavi in malo poklepetava, Boris je krasen človek, prav rada ga imam. Sva pa oba zelo zaposlena in se zato že dolgo nisva videla. Bom šla pogledat njegovo novo predstavo, ki jo je ustvaril skupaj s Tinom Vodopivcem, Staro za novo. To moramo videti vsi, kolikor poznam Borisa, verjamem, da se bomo nasmejali do solz.  

Osenarjeva v smehu pravi, da ima v novi oddaji na dekolte veto.

Torej ste kljub neuspehu oddaje hvaležni, ker ste spoznali Borisa Kobala?

Vsekakor. Jaz sicer na oddajo nikakor ne gledam kot na neuspeh.  Z Borisom sva se maksimalno potrudila, ne nazadnje pa smo v oddaji zbrali več kot 70.000 evrov za družine v stiski, kar je ogromno! Pripeljali smo tudi kar nekaj zanimivih gostov iz tujine, gledanost je bila za TVS dobra. Še vedno mislim, da smo gledalcem ponudili kvalitetno razvedrilo.

Vendar pa ste bili zaradi oddaje deležni veliko negativnih komentarjev, polen pod nogami … Ali vam je bilo zato kdaj žal, da ste prišli na TV Slovenija?

Osebno nisem bila nikoli deležna negativnih komentarjev. In še vedno sem navdušena nad tem, da sem prišla na nacionalno televizijo, sprejela sem pravo odločitev, ustvarjam še naprej in tudi oddaja Zaljubljeni v življenje je korak naprej v moji voditeljski karieri. V različne spletke pa se nisem in se tudi nikoli in nikjer ne bom mešala. Vedno me zanima samo končni izdelek, samo dobro opravljeno delo. Vse ostalo me ne zanima, svojega dragocenega časa nikoli ne zapravljam za postranske, nepomembne reči, ki ustvarjajo slabo energijo.



prejšnji članek
Tako spremenjeni, da ju nihče ne prepozna!
Svet
Tako spremenjeni, da ju nihče ne prepozna!
naslednji članek
S to preprosto masažo v hipu rešite težave!
Slovenija
S to preprosto masažo v hipu rešite težave!
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska