reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zlorabe v razvpiti hollywoodski sekti!

28. 4. 2016; 12.07
Avtor: K.A.
Tom Cruise

Tom Cruise v družbi glavnega vodje scientološke cerkve Davida Miscaviga.

Scientologija: stradanje, nasilje in prepoved odhoda iz slavne organizacije.

Scientologija je med svetovnimi zvezdniki izjemno priljubljena, verjetno pa je njen najbolj slavni vernik hollywoodski igralec Tom Cruise. Tom se je v preteklosti zaradi nje že večkrat znašel v središču pozornosti. Močno pa je odmeval tudi porod njegove takratne soproge Katie Holmes, ki naj bi bila prisiljena roditi v popolni tišini.

Nedavno se je scientologija znova znašla v središču pozornosti. Tokrat gre za Tomovega najboljšega prijatelja, David Miscavigea, bori se z založbo, ki je izdala 'sporno' knjigo z naslovom Ruthless: Scientology, My Son David Miscavige, and Me (Brez usmiljenja: Scientologija, moj sin David Miscavige in jaz).

Knjigo je napisal Davidov oče, Ron Miscavige, ki je v knjigi razkril številne podrobnosti in zatrdil, da je njegov sin danes povsem spremenjen:


"Ko je bil otrok, je bil izjemno očarljiv, z odličnim smislom za humor, vedno sva se izjemno dobro razumela," je dejal Ron, ki trdi, da se je njegov sin po srečanju s scientologijo povsem spremenil. "S kultom L. Ron Hubbarda se je srečal, ko je imel komaj devet let, takrat se je njegovo življenje spremenilo."

"Ko je po 45 minutah odšel iz njegove pisarne je bil ves smejoč in sijoč," je dejal njegov oče, ki je sina k Hubbardu pripeljal, ker je bil hud astmatik, bolezensko stanje pa se mu je kasneje izjemno izboljšalo.
"Tisti trenutek je spremenil moje in njegovo življenje. Mislim, da je bil to trenutek, ko se je odločil, da bo v svojem življenju nekaj drastično spremenil."

Davidov oče se je s scientologijo srečal leta 1968, sinu je pri 16 letih dovolil, da se je pridružil tej razvpiti religiji. "V cerkvi se je zelo hitro uveljavil. Že zelo mlad se je odločil, da bo to njegova kariera, to je bila njegova misija." Po smrti L. Ron Hubbarda je leta 2006 prevzel nadzor nad cerkvijo in bil kasneje celo poročna priča verjetno najbolj znanemu scientološkemu verniku Tomu Cruisu, ko je se je poročil z igralko Katie Holmes.

Tom Cruise z ženo Katie.

David je bil v zadnjih letih tarča hudih obtožb do nižjih članov scientologije, do katerih naj bi se obnašal skrajno brutalno, a mu nikoli niso uspeli ničesar dokazati, cerkev pa je ves čas vse vztrajno zanikala. V knjigi tako Ron opisuje, da članom cerkve ni bilo dovoljeno zapustiti organizacije, prav tako so bili izpostavljeni nasilju in hudemu stradanju. Zapirali naj bi jih tudi v posebno sobo imenovano "The Hole" (luknja), kjer so bili kot v nekakšnemu zaporu.



Medtem se je oglasila Davidova sestra, ki je očeta Rona močno očrnila v medijih. Povedala je, da je bil doma večkrat zelo nasilen, do nje in tudi do njene mame. Oče je sprva vse zanikal, kasneje pa le priznal, da je v vsem skupaj zrno resnice. "Bilo je nekaj družinskega nasilja, ob tem se ne počutim najbolje," je za medij ABC povedal Ron.

Med tem se scientološka cerkev bori, da bi se knjiga umaknila tako z ameriških, kakor tudi britanskih prodajnih polic, a jim za zdaj ne uspeva najbolje.

Humfrey Hunter iz britanske založbe Silvertail Books je komentiral, da za zdaj niso dobili groženj s strani cerkve. "Moji načrti se tudi po sodni pritožbi niso popolnoma nič spremenili. Zelo sem ponosen, da bomo prav mi založniki, Ronova zgodba je zelo pomembna in zelo je pogumen, da se je upal tako zelo izpostaviti."

prejšnji članek
Ali vas partner vara preko interneta?
Odnosi
Ali vas partner vara preko interneta?
naslednji članek
Je tudi vam zmanjkalo časa za umivanje las?
Moda&Lepota
Je tudi vam zmanjkalo časa za umivanje las?