mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Spolni škandali - omamljali in posiljevali mladoletne deklice

5. 5. 2016; 06.13
Avtor: D. B.
woody

Režiser Woody Allen in njegova posvojenka Soon-Yi. foto: Profimedia

Nekatere največje zvezde velikega platna imajo temačno preteklost.

Woody Allen, Roman Polanski in Bill Cosby so imena, ki nas navdušujejo na velikem platnu, a je njihova preteklost zaznamovana s spolnimi škandali, zaradi katerih so se vsi trije znašli na sodišču.

Filmski režiser Woody Allen je imel od leta 1980 razmerje z igralko Mio Farrow, ki je nastopila tudi v številnih njegovih filmih. Razmerje je trajalo 12 let, vendar sta živela ločeno in se nista nikoli poročila, kot pretirano rad poudarja Woody. Sta pa posvojila dva otroka in dobila enega biološkega. Poleg tega je Mia v razmerje pripeljala še šest otrok iz zakona s skladateljem Andrejem Previnom, tri biološke in tri posvojene. Najstarejša med njimi je bila desetletna Soon-Yi, in prav ona je bila kriva, da je bilo mamine romance z Woodyjem nedvomno konec. Mia je namreč v njegovem stanovanju našla fotografije takrat 21-letne razgaljene Soon-Yi in na dan je prišla resnica o njuni zvezi. Začela se je sodna bitka za starševstvo, Woody pa je v tem času obiskoval svoje otroke.

Takrat sedemletna režiserjeva posvojenka Dylan je nekoč materi dejal, da jo je Woody med enim od obiskov spolno zlorabil. Igralka je režiserja prijavila policiji, deklica pa je kasneje na sodišču tudi pričala. Primer so leta 1993 ovrgli, med drugim tudi zaradi izjave Dylaninega brata Mosesa, ki je zatrdil, da njegova sestra laže. Na odločitev sodišča je vplivalo tudi zdravniško mnenje, ki je zavrnilo možnost posilstva. Pred dvemi leti je Dylan v javnem pismu, ki je bilo objavljeno v časniku New York Times, Woodyja ponovno obtožila, vendar je Allen obtožbe zavrnil in dodal, da za tem dejanjem stoji Mia in da navedbe niso resnične.

Dylan je sicer pred kratkim razkrila, da je noseča in da bo rodila deklico, kdo je oče, pa ni želela povedati.

Režiser Roman Polanski je priznal krivdo, vendar le za obtožbo nezakonitega spolnega odnosa z mladoletnico.

13-letnici opil in omamil

Režiser Roman Polanski se je leta 1977. znašel v škandalu zaradi spolnega odnosa s 13-letno Samantho Geimer (takrat znano kot Samantho Gailey). Režiser je priznal krivdo, vse pa se je začelo s fotografiranjem za francosko izdajo revije Vogue, v kar je dekle privolilo.

"Vse je teklo gladko, dokler mi ni rekel, naj se pred njim preoblečem. Ni bilo v redu in nisem se želela vrniti na drugo snemanje," je takrat izjavila Geimerjeva. Potem pa je po prvem snemanju vendarle pristala tudi na drugo . "Posnela sva fotografije, na katerih pijem šampanjec. Na koncu je postalo nekoliko zastrašujoče, in ugotovila sem, da ima druge namene in da nisem tam, kjer bi morala biti. Enostavno nisem vedela, kako naj pobegnem od tam," je dejala Samantha. Trdila je, da jo je Polanski spolno napadel po tem, ko ji je dal kombinacijo šampanjca in tablet. V intervjuju iz leta 2003 je izjavila, da se je branila, ga nekajkrat zavrnila, nato pa popustila.

Polanski je bil sprva obsojen zaradi posilstva z uporabo mamil, perverzije, razuzdanosti in opolzkosti pri otroku, mlajšim od 14 let, in zaradi dajanja zdravil mladoletnici, vendar je s sodiščem sklenil dogovor. Priznal je krivdo, vendar le za obtožbo nezakonitega spolnega odnosa z mladoletnico.

V svoji avtobiografiji Polanski sicer trdi, da je Samanthina mati dekle izkoristila, da bi ga s tem izsiljevala. Leta 1978 je z letalom odpotoval v Francijo, ker je izvedel, da bo ameriško sodišče razveljavilo sodbo, zaradi česar bi bil najverjetneje kasneje obsojen na 50 let zaporne kazni. Polanski je dobil francosko državljanstvo, Francija pa ga kasneje kljub zahtevam ni želela izročiti ZDA.

Polanski ima sicer poleg francoskega tudi poljsko državljanstvo. Leta 2009 so ga aretirali v Švici, ko se je udeležil filmskega festivala v Zürichu. Tudi švicarsko sodišče ga takrat ni želelo izročiti ZDA. V Poljsko je vstopil inkognito in se je prvič v javnosti pokazal na odprtju Muzeja poljskih židov v Varšavi. ZDA so nemudoma zahtevale, da ga aretirajo. Poljska se je odločila, da zahtevo ZDA za izročitev Polanskega zavrne.

Ameriški komik Bill Cosby naj bi poselil okoli 50 žensk. foto: Profimedia

Posilil okoli 50 žensk? 

Ameriški komik Bill Cosby, ki ga je okoli 50 žensk obtožilo spolnega nasilja, je priznal, da je najmanj eni od njih res dal močno pomirjevalo z namenom, da bi imel z njo spolni odnos.

Cosbyja je leta 2005 prvi obtožil Andrea Constand, odvetnik nekdanje zaposlene na univerzi Temple, ki jo je Cosby tudi obiskoval, kasneje pa je tam postal član upravnega odbora.

Številni njegovi nastopi so bili kasneje odpovedani, ko so se v medijih pojavile navedbe, da je komik pred leti omamil in posilil okoli 50 žensk. V maju bodo igralca zaslišali na sodišču in ga soočili z ženskami, ki ga obtožujejo spolnih zlorab.

prejšnji članek
Če boste to storili, bodo vaše noge osupljive!
Moda&Lepota
Če boste to storili, bodo vaše noge osupljive!
naslednji članek
Tudi te spodnjice stranke vračajo!
Moda&Lepota
Tudi te spodnjice stranke vračajo!
#obraziavenija
obraziavenija