sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

"Nisem mislila, da bom kdaj imela zlomljeno srce"

12. 5. 2016; 08.31
Avtor: Sonja Javornik/Zvezde
pešut prava

Barbara Pešut s svojim možem Magnificom. foto: M24

Barbara Pešut je izdala avtobiografijo Prvi polčas.

Prvi polčas je zabavna, a tudi grenka knjiga o življenju, ki gre svojo pot. Po letih rokenrola, ko je bila ves čas naokoli, se je Barbara morala spoprijeti z multiplo sklerozo oziroma "hendijem", kot pravi svojemu hendikepu. Kljub neizmerni volji do življenja je danes omejena, saj celo tipkati ne more več, tako da je knjigo narekovala svoji asistentki, ki čez dan skrbi za njene potrebe.

"To pisanje spominja na zašankarski tok misli," je dejal Miha Šalehar, ki se je z Barbaro pogovarjal na predstavitvi knjige. Barbari je bila primerjava všeč. Še več. Želela bi si, da bi bila tudi sama spet kdaj ob šanku. Pa žal ne more biti. Zanjo ni več druženj, ob večerih ne more ven. Čeprav ji je bila samota, v kateri ustvarja, vedno všeč, zdaj trpi, ker je pogosto osamljena, saj prijateljev ni več kaj dosti na obisk. Namesto druženja ji danes preostane ustvarjanje. "Dovolj bi bila dva kvadratna metra za moje misli in potrebe. Lahko bi bila tudi nuna v samostanu," razmišlja in pravi, da bi bilo neokusno, če bi razlagala, kaj vse je morala preživeti zaradi svoje bolezni oziroma že samo to, kaj vse je potrebno, da se je sploh lahko odpravila od doma na predstavitev. "Nisem si mislila, da bom kdaj imela zlomljeno srce. Ni fajn," je priznala ponosna mama sina Petra, ki jo je pospremil na predstavitev knjige in s katerim po njenih besedah ni nobenih težav, saj je predan delu in študiju in še vedno vsak dan pride obvezno na kosilo, ko se z očetom in možem Magnificom, ki tudi skrbi za kulinarične specialitete, skupaj usedejo za mizo. Ni pa bilo Magnifica, saj je prav tisti dan snemal videospot.

Sicer pa je Barbara priznala, da možu knjiga ni najbolj všeč. "Mož je jezen. Pa ne vem, zakaj. Saj sem pazila, da ga v knjigi ni veliko. Ni je prebral v celoti, ampak je rekel: 'Te podpiram, volil te pa ne bom!'" je v smehu povedala Barbara, ki ima še vedno doma vsa njegova pisma, ki ji jih je pisal vsak dan, ko je bil v vojski in ki so očitno navdih za njen novi roman Pisma iz JLA. Roman je že napol končan, vendar to še ne pomeni, da bo hitro izšel, saj priznava, da ji gre zaradi zdravstvenih težav pisanje zelo počasi.

prejšnji članek
Za lep dan: ples v dežju
Njenih 5 minut
Za lep dan: ples v dežju
naslednji članek
Jessica Simpson prisega na ribjo pedikuro
Moda&Lepota
Jessica Simpson prisega na ribjo pedikuro