Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Takšne Simone Weiss morda še niste videli

8. 7. 2016; 07.30
Avtor: b.p.
Simona Weiss

Simona Weiss foto: Gong Records

Po več kot uspešni premieri dokumentarnega filma Ne grem na koleno, ki govori o slovenski zabavni glasbi, bo avtor in režiser Dušan Moravec zdaj posnel še dokumentarni film o kraljici ljudskih src Simoni Weiss.

Dokumentarni film Ne grem na koleno, avtorjev Dušana Moravca in Mihe Šaleharja, ki je nastal v produkciji TV Slovenija, je pri slovenskih gledalcih dosegel lep uspeh, zdaj pa bo film o slovenski zabavni glasbi doživel še del mednarodne slave, saj bo to soboto v okviru filmskega festivala Dorf prikazan na otoku Cres na Hrvaškem. Eden najbolj gledanih domačih dokumentarcev tega leta bo tako zajadral na obale, od koder se črpa slovenska zabavna glasba.

Dokumentarni film Ne grem na koleno avtorjev Dušana Moravca in Mihe Šaleharja bo ta vikend predvajan na filmskem festivalu Dorf na otoku Cres.

Dušan Moravec je na omenjenemu festivalu leta 2014 dobil nagrado z najboljši film festivala. To je bil Pravi človek za kapitalizem, film o Damirju Avdiću.

Zdaj pa bo zasijal njegov dokumentarni film Ne grem na koleno, za katerega sam ironično pravi: »Film, v katerem ne boste izvedeli nič novega. Film, v katerem ne boste videli nič novega. Film, v katerem ne boste slišali nič novega. Film o slovenski zabavni glasbi, edini zvrsti, ki brez subvencij, jamranja in reklame živi le od odobravanja odjemalcev. Kaj se zgodi, ko gredo glasbeni kritiki in umetnostni teoretiki spat? Prižgejo se agregati gasilskih veselic in zadoni slovenska zabavna glasba.«

A vsi, ki Dušana Moravca dobro poznajo, vedo, da nikoli ne počiva in že pripravlja kup novih stvari, med drugim dokumentarni film o Mihi Kralju in Simoni Weiss. In prav zaradi novih projektov in prezasedenosti ga ta vikend ne bo na Cresu, kjer pa verjamemo, bo film Ne grem na koleno doživel velik uspeh.

Dušan Moravec foto: facebook

prejšnji članek
Znana slovenska voditeljica doživlja novo srečo
Svet slavnih
Znana slovenska voditeljica doživlja novo srečo
naslednji članek
V novi izdaji NOVICE SVET24 preberite
Novice
V novi izdaji NOVICE SVET24 preberite