nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

FOTO: Ljubica postala princesa

26. 10. 2016; 07.58
Avtor: sn
mihailo

Kot se za prvo družino Srbije spodobi, je poročno slavje potekalo po starodavnih običajih. foto: osebni arhiv

Težko pričakovana poroka njegove visokosti, princa Mihaila Karađorđevića, in farmacevtke Ljubice Ljubisavljević je v ta vikend v Beogradu zbrala srbsko plemstvo z vsega sveta.

V znameniti cerkvici svetega Jurija na Oplencu in kasneje na poročnem slavju v Beli palači je vse teklo kot namazano. Najmlajši sin princa Tomislava in princese Linde je po dolgih letih ljubezni in tudi skupnega življenja v Beogradu pred oltar popeljal izvoljenko, farmacevtko Ljubico.

Med 300 povabljenimi gosti ni bilo nikogar, ki bi svojo udeležbo opravičil, največji vtis imenitnosti pa sta na dogodku s svojo prisotnostjo seveda pustila srbski kronski princ Aleksandar in njegova soproga, kronska princesa Katarina, s svojimi potomci.

Kot kronski princ je bil Mihailo po tradiciji pred oltarjem tudi okronan. foto: osebni arhiv

Iskrene dobre želje

Slavnostni nagovor je imel prav Aleksandar, ki je mladoporočencema preprosto zaželel dolgo in srečno skupno življenje. Na slavo njihovo rodbine ali politično dogajanje ni niti namignil, kar so vsi prisotni pozdravili z odobravanjem, češ, zbrali smo se samo zato, da mlada dva z dobro energijo in najlepšimi željami pospremimo v sveti zakon.

V čast ženinu in nevesti so se zbrali pripadniki dinastije. foto: osebni arhiv

Kot se za prvo družino Srbije spodobi, je poročno slavje potekalo po starodavnih običajih, vključno s tipično srbsko glasbo in hrano, sta si pa ženin in nevesta kot glasbeni gostji izborila tudi mladi čelistki, ki sta pred nekaj meseci zmagali na narodnem tekmovanju v klasični glasbi.

Kot povsem običajni mladoporočenci sta tudi princ in princesa sama zarezala v razkošno poročno torto.

Kot povsem običajni mladoporočenci sta tudi princ in princesa sama zarezala v razkošno poročno torto. foto: osebni arhiv

prejšnji članek
Znana slovenska igralka spet razgaljena
Svet slavnih
Znana slovenska igralka spet razgaljena
naslednji članek
Moški hoče takšno žensko
Odnosi
Moški hoče takšno žensko