boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Monica Lewinsky nekoč intimna s predsednikom, danes živi čisto drugače

16. 11. 2016; 10.26
Avtor: K.A.
Monica Lewinsky

Monica Lewinsky foto: Facebook

Monico Lewinsky bo verjetno do konca življenja spremljala afera, ki jo je imela v Beli hiši s takratnim ameriškim predsednikom Billom Clintonom.

Po tistem ko je afera prišla v javnost je Monica večkrat skušala storiti samomor, njena mama pa je tedne sedela ob njeni postelji, da bi hčerki odganjala črne misli.

Lewinsky je leta 1995 končala študij psihologije na Univerzi Louis in Clark. Od leta 1995 do leta 1996 pa je bila na praksi v Beli hiši, kjer je spoznala Billa Clintona. Takrat je imela komaj 20 let, verjetno pa ni niti slutila, da bi se ji zaradi kratke seksualne afere s Clintonom, življenje lahko spremenilo v pekel.

Javnost verjetno nikoli ne bi izvedela za njeno afero, če se Monica ne bi zaupala svoji prijateljici Lindi. To je bila velika napaka, saj je Linda snemala vse njune zaupne pogovore in kasneje vse povedala agentom FBI. Ko je javnost izvedela za afero, se je njeno življenje spremenilo v nočno moro, novinarji in paparaci pa so ji bili za petami na vsakem koraku. "Imela sem samomorilske misli, moja mama se je izjemno bala za moje življenje in je zato dolge tedne sedela ob moji postelji, da si ne bi kaj storila. Bala se je, da bom od vse sramote kar umrla," je v nedavnem intervjuju dejala Monica.

Nekaj let se je preizkušala v modi in sodelovala v različnih medijskih projektih, nato pa se je povsem umaknila iz javnosti. Zavrnila je številna sodelovanja, nekatere ponudbe naj bi bile vredne tudi po več milijonov dolarjev. Monica se je kasneje umaknila iz medijev in poskušala živeti dalje. "Opazovala sem kako tečejo življenja mojih prijateljev. Poroke, otroci, diplome in spet poroke in še več otrok in še več diplom. Odločila sem se, da obrnem nov list in se znova vpišem na fakulteto," je dejala Monica, ki se je kasneje preselila v Veliko Britanijo, da bi tako nekoliko pobegnila pred medijskimi lučmi. "Moji profesorji in sošolci v Londonu so bili naravnost čudoviti. V Londonu je bilo življenje precej lažje, saj me je poznalo manj ljudi, morda tudi zato, ker sem večino časa preživela v predavalnicah in knjižnicah."

Afera s Clintonom je njeno življenje spremenila v pekel. foto: Reuters

Leta 2006 je diplomirala iz socialne psihologije. Njeno diplomsko delo pa je bilo posvečeno presodkom v sodnih dvoranah. Želela si je, da bi ji diploma odprla vrata v bolj mirno življenje.

Danes živi precej bolj mirno življenje, še vedno je zelo družbeno aktivna in se na svoj način bori s predsodki, a zdi se, da je našla svoj mir.

prejšnji članek
Severina njegove fotografije le še redko objavi
Svet slavnih
Severina njegove fotografije le še redko objavi
naslednji članek
Andreja pokazala skoraj vse
Svet slavnih
Andreja pokazala skoraj vse