stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Živahno Birgitto razglasili za mrtvo

20. 11. 2016; 08.00
Avtor: sn
princesa Brigita

Visokorasla princesa je znana po tem, da ima na sebi vedno pregrešno drag nakit in modne dodatke. foto: Profimedia

Španska medijska portala El Diario Vasco in El Comerico sta od včeraj na tnalu zgražanja.

Oba sta kot ekskluzivno novico namreč zapisala: »Visoka članica švedske kraljeve družine, princesa Birgitta, je storila samomor. Vzela je prevelik odmerek protibolečinskih tablet …«

V novinarskem prispevku so še razkrili, da je soseda, ker Birgitte (polno ime Birgitta Ingeborg Alice) več kot teden dni ni bilo na spregled, njen avto pa je bil ves čas v garaži, obvestila policijo, ki je starko potem mrtvo našla v njeni spalnici ob izpraznjeni steklenički tablet.

Dvignila telefon

Švedski novinarji so bili nezaupljivi in so vseeno poskušali stopiti v stik s svojo princeso. Enemu od njih, ki že desetletja pokriva prav življenje na dvoru in ima tudi princesino zasebno telefonsko številko, se je kar zaletelo, ko je na drugi strani zaslišal njen veseli glas. Javila se mu je s svojega domovanja na Majorki, novico o svoji smrti pa je opisala kot sramoto za medij, ki tako občutljive teme ne razišče, ampak jo zgrabi kot kost za glodanje.

»O, Bog, kako so neumni. Sramota, samo to lahko rečem,« je bil njen komentar.

Birgitta je še kako živahna, posnetek je z letošnjega praznovanja rojstnega dne kralja Gustava. foto: Profimedia

Našli krivca

Isti dan, kot so lažno novico o smrti objavili in jo tudi demantirali, se je pojavilo namigovanje, zakaj naj bi do gromozanske napake prišlo. »Zakrivilo« naj bi jo podobno ime druge plemkinje, pruske princese Brigitte, ki pa je dan prej v 78. letu starosti v resnici umrla.

Kraljevska visokost

Princesa Švedska in Hohenzollernska je starejša sestra švedskega kralja Karla XVI. Gustava. Njene sestre soprincesa Margareta, princesa Desiree in princesa Kristina. Kraljica Margareta II. Danska je njena prva sestrična.

Med sestrami je bila le ona poročena z moškim prinčevskega statusa in v skladu s tradicijo, da princese, ki se poročijo s princem, ohranijo svoj kraljevski status, je princesa Birgitta obdržala svoj naziv kraljevska visokost. Princesa Hohnezollernska bi bila drugače upravičena do nižjega naziva presvetla visokost. 

prejšnji članek
Se škodljivi šamponi skrivajo tudi v vaši kopalnici?
Moda&Lepota
Se škodljivi šamponi skrivajo tudi v vaši kopalnici?
naslednji članek
Modni nasvet – kako izbrati pravi modrček?
Moda&Lepota
Modni nasvet – kako izbrati pravi modrček?