Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Na sliki izberite svojo postavo in veliko boste izvedeli o sebi!

24. 2. 2017; 01.15
Avtor: D. B.
hruška jabolka kvadrat peščena ura

foto: Zajem zaslonske slike

Videz ženske ni odvisen le od dednosti, ampak tudi od delovanja žlez. Na sliki izberite svojo postavo in preverite, kaj pove o vas.

Na splošno poznamo štiri tipe ženske postave, seveda pa ne moremo trditi, da je to idealna klasifikacija, saj je delovanje našega organizma odvisno od številnih stvari. Kljub temu se v omenjenih 4 tipih lahko najde večina žensk. 

Torej, kaj o vas pove tip postave? Izberite tistega, ki je najbolj podoben vaši postavi.

Odgovori:

1. Jabolko (dominantna je nadledvična žleza)

Osnovne značilnosti: Zgornji del telesa je obilnejši od spodnjega. Ženske s takšno postavo imajo ponavadi široka ramena, izrazite prsi, manjšo zadnjico, močne roke in noge. V večini primerov je njihova koža napeta in nimajo težav s celulitom. Kadar se zredijo, se zredijo v prsi, roke in trebuh.

Psihološka ocena: Dame s takšno postavo imajo veščine voditelja, hitro se odločajo, so samostojne in odgovorne. Kljub temu obstaja ena pomanjkljivost – med delom in oddihom, hrano in ukvarjanjem s športom težko najdejo ravnovesje.

Nasveti: Ženskam s takšno postavo ustreza vegetarijanska prehrana. Naučiti se morajo pozabiti skrbi ter uživati v preprostih stvareh. Za vzdrževanje kondicije naj si izberejo plavanje.  

Pravokotnik (dominantna je hipofiza)

Osnovne značilnosti: Telo spominja na postavo najstnice: ozki boki in neizrazit pas. Roke in noge niso dolge, glava pa je videti večja. Za ta tip je značilen dolg trup in mala, okrogla zadnjica. Ženske s takšno postavo se težko zredijo, kadar pa se, se to najprej opazi na trebuhu. Slabši limfni sistem je lahko razlog za suho kožo.

Psihološka ocena: Ženske s postavo v obliki pravokotnika so pogosto introvertirane, zanima jih umetnost in znanost. Morda se zdijo nedružabne in zaprte vase, ne toliko zaradi nespretnosti v komunikaciji, ampak bolj zaradi dejstva, da so same sebi dovolj. Včasih preveč na silo v svet potiskajo svoje zamisli in pri tem pozabljajo na realnost.

Nasveti: Ustreza jim prehrana, bogata s proteini, ter manjši vnos ogljikovih hidratov. Da bodo našle harmonijo v duši, morajo biti ženske s postavo v obliki pravokotnika obkrožene z lepimi stvarmi. V svojem domu morajo imeti čim več cvetja in dišečih sveč. Kar se tiče telovadbe, pa je zanje najbolj ustrezna vadba z utežmi.

Peščena ura (dominantna je ščitnica)

Osnovne značilnosti: Postava spominja na peščeno uro. Ženskam s takšno postavo se ponavadi odvečni kilogrami najprej opazijo v predelu trebuha in bokov (noge in roke pogosto ostanejo vitke). Njihova pomanjkljivost so šibke mišice in zelo krhke kosti. Poleg tega imajo lahko težave tudi s tanko in suho kožo ter celulitom.

Psihološka ocena: Takšne ženske so vesele, aktivne in družabne. So zelo komunikativne. Zahvaljujoč temu se hitro vklopijo v katerokoli družbo.

Nasveti: V prehrani morajo dajati prednost zeleni zelenjavi (solata, brokoli, zelje, grah ipd.) ter mlečnim izdelkom z malo maščobe. Sadje, kruh, alkohol, kofein je dobro omejiti. Za borbo proti stresu in napetosti na koncu delovnega dne naj uporabijo vročo prho. Pri športu pa naj izbirajo skupinske aktivnosti in ples.

Hruška (dominantna žleza so jajčniki)

Osnovne značilnosti: Predstavnica tega tipa ima klasično žensko telo z ozkim zgornjim delom, zaobljenimi boki in zadnjico. Silhueta spominja na hruško. Pridobivanje teže se ponavadi začne na bokih, medtem ko pas in trebuh ostaneta ozka. Ženske s postavo hruške imajo lahko težave s celulitom.

Psihološka ocena: Te dame so zelo skrbne, dobrodušne in občutljive. Z lahkoto sklepajo poznanstva, kot da občutijo misli in namere drugih ljudi. Zaradi počasnejšega metabolizma lahko navzven delujejo nezainteresirano, a v notranjosti takšne ženske skrivajo intenzivna čustva.

Nasveti: Ženske s postavo v obliki hruške naj uživajo veliko sadja in zelenjava, pa tudi proteine. Pozabijo naj na maslo, margarino, omake, čokolade in testenine. Da se bodo psihično dobro počutile, je zanje neizogibna komunikacija. Izogibajo naj se samoti, pa tudi agresivnim in nemirnim ljudem. Dihanje in joga bodo pomagali pri sproščanju in nabiranju pozitivne energije. Ker imajo upočasnjen metabolizem, je fizična aktivnost neizogibna, posebej vaje za vzdržljivost, piše spletni portal Atma. 

prejšnji članek
Kraljica Letizia: Obleka, ki je vojvodinja Kate ne sme obleči
Moda&Lepota
Kraljica Letizia: Obleka, ki je vojvodinja Kate ne sme obleči
naslednji članek
Pevka razkrila skrivnost svoje magične obleke
Svet slavnih
Pevka razkrila skrivnost svoje magične obleke