Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Poglejte, kakšna je Marija Rebula v resnici!

1. 3. 2017; 09.00
Avtor: M. V.
marija2

Maja Blagovič je popolno nasprotje lika Marije Rebula. foto: Planet TV

Širna Slovenija pozna Marijo Rebula kot sitno vaško ženico iz slovenske nadaljevanke Ena žlahtna štorija. Nadležno Marijo v seriji upodablja Maja Blagovič, vrhunska igralka, ki je presegla pričakovanja ustvarjalcev priljubljene zgodbe. Vas zanima, kakšna je Maja, ko sezuje Marijine čevlje?

Ekstravagantna upornica


Maja Blagovič je popolno nasprotje lika Marije Rebula, v katerega se prelevi hitro kot čudodelka in tako zabriše odtenke privlačne sodobne ženske. »Maje v realnem življenju, na ulici, na avtobusu nihče ne more prepoznati kot Marijo. Maja je namreč ekstravagantna upornica, po mojem občutku liberalka in dokaj umirjena oseba. Vse dokler ne obleče kostuma, frizure in šminke lika Marije. Ko ji v usta položimo še tekst, se čudežno prelevi v sitnobo in nadlogo, ki pa jo imajo vsi radi. Liki, režiserji, gledalci in celo Gušto ter Bonifacij, ki najbolj vesta, kako težavno je življenje v oklepu strastne in ljubezni polne Marije Rebula. Marije, ki je za dobro 'svojih ljubih' pripravljena storiti marsikaj,« pojasnjuje Tomaž Grubar, eden izmed avtorjev romantične komedije Ena žlahtna Štorija.

Grubar poudarja, da je Maja prav gotovo igralka, ki je iz lika Marije naredila več kot so ustvarjalci za Marijo napisali, se nadejali in upali, da se bo zgodilo. »Arhetip slovenske matere, ki po izgubi moža s kremplji ljubezni in dobrih del zavojuje svojega sina, je v liku Marije posrečeno ujet v ravno pravo mero realnosti in obenem humornosti,« še pove in doda, da so si ob ustvarjanju seveda želeli priti do rezultata, kakršnega lahko danes vidimo na malih zaslonih. Kot avtorji in scenaristi namreč dobro vedo, da za format kot ga predstavlja Štorija, zelo dobro funkcionirajo liki, ki so avtohtoni, resnični in realni, imajo jasne vzgibe, ki izhajajo iz psihoprofila, a so vseeno malo potisnjeni na rob mogočega.

Maje  v realnem življenju, na ulici, na avtobusu nihče ne more prepoznati kot Marijo.

Maje v realnem življenju, na ulici, na avtobusu nihče ne more prepoznati kot Marijo. foto: Planet TV

Maja je ekstravagantna upornica.

Maja je ekstravagantna upornica. foto: Planet TV

Maja Blagovič

Maja Blagovič foto: Slovensko stalno gledališče

prejšnji članek
Na takšne majice prisegajo Hollywoodski zvezdniki
Moda&Lepota
Na takšne majice prisegajo Hollywoodski zvezdniki
naslednji članek
Voditeljica Planeta TV s fantom uživala v Amsterdamu
Svet slavnih
Voditeljica Planeta TV s fantom uživala v Amsterdamu