petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jernej Kogovšek: Tega o njem zagotovo niste vedeli!

10. 4. 2017; 06.30
Avtor: V. M.
jernej kogovsek planet tv

'Boris Krajnc je malce čudaški,' se smeji Jernej. foto: Planet TV

Kdo je študent Boris Krajnc, ki tako negotovo in zadržano postopa po hodnikih humoristične nadaljevanke Dragi sosedje? Jernej Kogovšek je ime mladeniča, ki pa še zdaleč ni neznanec medijskega sveta …

Pisalo se je leto 2015, ko je Jernej v pest stisnil viktorja za obetavno medijsko osebnost. Veliko priznanje, ki pa ga dopolnjujeta še dva dosežka na področju filmske umetnosti. 26-letnik je namreč zaznamoval stransko vlogo odmevnega celovečerca Čefurji raus, za kar je skupaj s soigralcema prejel vesno za najboljšo stransko vlogo. Z najvišjim nacionalnim letnim priznanjem, torej z nagrado vesna, so nagradili tudi njegov pečat, ki ga je pustil z vlogo v filmu Drevo. Nadarjeni igralec je namreč prejel vesno za najboljšo glavno moško vlogo.

Jernej ne prihaja iz igralskih študentskih vrst, a je svoj talent in občutek za igro razvijal vse od malih nog. Svojo prihodnost je usmeril v magistrski študij socialnega dela, ki ga je uspešno končal, sicer pa nam je zaupal, da ga poleg stroke zanimajo tudi psihologija, šport in najrazličnejši načini preživljanja prostega časa v naravi. Sicer pa Jernej velja za dobrega psihološkega opazovalca družbe, ki srka naravne odzive ljudi in z njimi ovija svoje like.


Jernej v supergah sramežljivega Borisa
Talentiranega Ljubljančana pa lahko odslej spremljate tudi na malih zaslonih. Potika se namreč po hodniki večstanovanjske stavbe humoristične nadaljevanke Dragi sosedje.

Jernej, tale Boris je pa res zelo zadržan in sramežljiv lik. Tudi precej neroden pri navezovanju stikov z dekleti. Je bilo težko stopiti v njegove čevlje? ''Boris Krajnc je malce čudaški, težko se znajde v situacijah, kjer so potrebne socialne veščine, ampak se kljub temu zaveda, kaj so normalne vrednote, le da te sam redko kdaj dosega,'' pove in pripomni, da Borisa pravzaprav rad igra. ''Čeprav se sam lik še precej razvija, imam določene inspiracije in predstave, ki so sidro in osnova lika. Ni mi bilo pretežko vstopiti v to vlogo, ker se včasih rad igram s takšnimi komičnimi situacijami, poleg tega pa imam tudi izvrstne soigralce, kar naredi vse stvari še veliko, veliko lažje.''



Igra in zasebno življenje
Jernej nam zaupa, da igralstvo pri manjših projektih loči od zasebnega življenja. Pri večjih projektih in težjih vlogah, je to nekoliko težje. ''V teh primerih tudi v zasebnem življenju koristim življenjske situacije za razvijanje igre. Tako si to jaz v glavi predstavljam, a nimam pojma, kaj se okoli mene v resnici dogaja,'' skomigne z rameni.


V zakulisju snemanja ne manjka smeha in dobre volje
Pred kamero pa se seveda odvijajo tudi spontane zabavne prigode, ki igralcem popestrijo naporne snemalne ure. ''Ufff, za celo knjigo prigod imamo,'' pokima temnolasec. ''A jaz ne znam pripovedovati teh zgodb ... Smešno mi je, ker se jaz precej lomim z jezikom in se mi Mario vedno reži in si zapisuje, ko izumljam nove besede v srbščini 'Mogu da ja plačim? Platem? Platam? Plačam? Platim ja, ok.','' se smeji Jernej.

prejšnji članek
Alma zelo nervozna: Tekmovalka izgubila razum!
Resničnostni šovi
Alma zelo nervozna: Tekmovalka izgubila razum!
naslednji članek
Test velike modrine: 4 vprašanja, ki razkrivajo skrivnosti vaše duše!
Svet slavnih
Test velike modrine: 4 vprašanja, ki razkrivajo skrivnosti vaše duše!