zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ljubil jo je, a ga je zavrnila: Obama dvakrat zaprosil drugo

5. 5. 2017; 12.00
Avtor: D. B.
obama michelle

Preden je spoznal Michelle, je imel Barack Obama resno ljubezensko razmerje z belko Sheilo Miyoshi Jager. foto: Profimedia

Preden se je poročil z Michelle, je Obama kar dvakrat zaprosil drugo žensko. Ko ga je zavrnila, je spoznal Michelle.

Nekdanji ameriški predsednik Barack Obama in njegova soproga Michelle sta eden od najlepših parov na svetovni politični sceni. A priložnost, da bi namesto Michelle postala prva dama ZDA, je imela neka druga ženska. To je bila Sheila Miyoshi Jager, s katero se je Obama zabaval, preden je spoznal zdajšnjo soprogo.

Podrobnosti o njunem razmerju so opisane v knjigi Rising Star Davida J. Garrowa. Da njuna druženja niso bila zgolj zabava, kaže dejstvo, da je Obama Sheilo kar dvakrat zaprosil, a ga je vedno zavrnila. Bila sta v razmerju od leta 1980, leta 1986 pa jo je Obama prvič zaprosil, a so ga Sheilini starši zavrnili, saj so menili, da je njihova 23-letna hči še premlada za zakon z dve leti starejšim partnerjem.

Imel je visoke cilje, spremenil se je

Čeprav ga je zavrnila, sta bila še naprej v zvezi, a Sheila je sčasoma ugotovila, da se je njen partner spremenil. Postal je zelo ambiciozen in je bil prepričan, da ga morajo ljudje občudovati in imeti radi.

"Spomnim se, ko se je zgodila ta sprememba. To je bilo leta 1987 in takrat je že imel vizijo, da bo postal predsednik," je povedala Sheila po poročanju časnika Daily Mail.

Obama je verjel, da mora biti pravi Afroameričan, če želi izpolniti svoje politične ambicije in glede na to, da je bil v razmerju z belko, je menil, da mu to lahko škodi. To je ustvarilo dodaten pritisk v njunem odnosu, piše Garrow v svoji knjigi. Ko je končal študij prava na Harvardu, se je njuno razmerje začelo krhati, a Obama se še vedno ni bil pripravljen odreči Sheili. Spet jo je zaprosil, ona pa ga je ponovno zavrnila, saj je menila, da bi bil pristanek na zakon z njim poteza iz obupa, saj ni verjela v njuno prihodnost. Po tem sta se razšla in Barack je spoznal Michelle.

Preberite tudi: Zaradi nje je Melania zelo zaskrbljena. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Resnična zgodba: 'Nekoč so me zmerjali s pošastjo, poglejte me sedaj!'
Zdravje
Resnična zgodba: 'Nekoč so me zmerjali s pošastjo, poglejte me sedaj!'
naslednji članek
FOTO: Lado s svojim dekletom uživa na Maldivih
Svet slavnih
FOTO: Lado s svojim dekletom uživa na Maldivih