Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenska voditeljica v šoku zaradi smrti: Ne da se je nadomestiti

26. 5. 2017; 05.01
Avtor: D. B.
laura biagiotti

Laura Biagiotti (na fotografiji desno) je umrla v bolnišnici v Rimu. foto: Profimedia

Italijanska modna oblikovalka Laura Biagiotti, znana kot kraljica kašmirja, je umrla v 73 letu starosti. Televizijska voditeljica Lorella Flego pretresena zaradi njene smrti.

"Ko sem jo v Milanu srečala in z njo poklepetala, sem imela vedno občutek, da živi na drugem planetu. In morda je bilo temu res tako, saj je bil njen dom grad, njena realnost pletenine in najbrž tudi dejstvo, da je znala spremeniti pogled na modo. Ko človek takšne širine zapusti našo Zemljo, je preprosto tako, da se ga ne da nadomestiti," je ob smrti modne oblikovalke Laure Biagiotti zapisala slovenska televizijska voditeljica in modna navdušenka Lorella Flego na svojem spletnem portalu Glitter.si

Laura Biagiotti, ustanoviteljica ene največjih modnih znamk v Italiji, je umrla v bolnišnici v Rimu, po tem ko je imela infarkt. Svetovno slavo je požela s svojimi kreacijami pletenin, zaradi katerih jo je New York Times označil za 'kraljico kašmirja', vzdevkom, ki jo je spremljal do konca kariere.

"Ko človek takšne širine zapusti našo Zemljo, je preprosto tako, da se ga ne da nadomestiti," meni Lorella Flego. foto: M24

Laura je s svojo modno kariero začela leta 1965, ko je skupaj z mamo Delio izdelovala uniforme za posadke družbe Alitalija. Prvo samostojno kolekcijo je predstavila leta 1972 v Firencah. Skupaj z drugimi modnimi oblikovalci, Ottavijem Missonijem in Gianfrancom Ferrejem, je svoje podjetje preselila iz Firenc v Milano, čeprav je sama živela v Rimu v dvorcu iz 11. stoletja. 

S pokojnim soprogom Giannijem Cignom je bila v zakonu od leta 1992 do 1996, vse do njegove smrti. Oblikovalka je za seboj pustila 38-letno hčer Lavinio Biagiotti Cigna.

Biagottijeva je bila znana tudi po svoji ljubezni do umetnin ter po tem, da je sponzorirala obnovo nekaterih zgodovinskih zgradb v Italiji.

Preberite tudi: Zato je Diana vedno čvrsto stiskala torbico na prsih. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Nika Urbas: Iz sebe daj strast
Resničnostni šovi
Nika Urbas: Iz sebe daj strast
naslednji članek
Slastna, kvalitetna in izvirna hrana
Kulinarika
Slastna, kvalitetna in izvirna hrana